Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C64Power - Wasze pomysły!  (Przeczytany 7606 razy)

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
C64Power - Wasze pomysły!
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Lipca 2006, 22:42 »
 miło  mi  Reiter  :)  
  kurcze,  nie  moge  znalezc  czasu,  zeby  logo  poprawic  :/

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Lutego 2007, 23:29 »
 taki  pomysl...  moze  zeby  sie  layout  nie  sypal  na  podstronach,  moze  zeby  newsy  byly  dodawane  ,  moze  zeby  moderator/administrator  nie  banowal  ludzi  popierajacych  hiphop  i  nie  podpieral  sie  przy  tym  stronami  gdzie  wypisane  sa  bzdury...  
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lutego 2007, 07:26 »
 hmm  a  ktoś  banuje  ludzi  za  to?  

ja  mam  inną  propozycje  (wiem  było  już),  zdobyć  materiały  z  emu64

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Lutego 2007, 10:46 »
 owszem  ,  http://forum.c64power.com/index.php?id=1128&fid=1\' target=_blank>http://forum.c64power.com/index.php?id=1128&fid=1 -  po  wpisach  w  tym  watku  user  Wata  zostal  zbanowany  przez  Januziego  ,  ktory  go  ostatecznie  jednak  dopuscil  spowrotem  do  korzystania  z  forum.  

a  co  do  contentu  z  emu64  -  Bzyk  jest  obecnie  raczej  nieuchwytny...  zreszta  ta  strona  obecnie  nie  jest  warta  zeby  tutaj  dodac  tamta  zawartsc  ,  lepiej  zeby  postawic  ja  standalone  gdzies  na  serwerze  ,  nawet  juz  bez  mozliwosci  dzialan  interaktywnych  tyou  dodwanie  niusow  czy  forum  -  zeby  byla  jako  archiwum...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Ramos

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lutego 2007, 16:24 »
 Z  tego  co  się  orinetuje  cała  zawartość  będzie  udostępniona  na  jakimś  serewerze,  ale  keidy  to  nastąpi  zależy  od  Bzyka.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lutego 2007, 21:04 »
 raf  możesz  uściślić  to  co  napisałeś  o  zawartości  emu64?  Z  tego  co  czytam  wnioskuje  że  stronka  emu64  była  taka  boska  że  nie  dorasta  do  pięt  powerkowi..  tak???  
  To  jest  tak  jak  serwisem  komercyjnym  a  robionym  przez  ludzi  dla  ludzi.  To  w  jaki  sposób  bzyk  tą  sprawę  zamknął  określa  dokładnie  jego  stosunek  do  ludzi,  miłośników  sprzętu  commodore.  Poprostu  dziś  lansuje  sie  na  innej  scenie  na  innym  polu.  Natomiast  zawartość/treść  była  nasza  i  ja  uważam  że  wszystkie  moje  posty  z  emu64  są  godne  umieszczenia  na  power.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lutego 2007, 21:09 »
 mam  mysli  mam  to  ,  ze  EMU64  to  byl  bardzo  porzadny  serwis  ,  a  c64power  obecnie  ...  pozostawie  bez  komentarza  -    nie  warto  umieszczac  zawartosci  tutaj  ,  a  reinkarnowac  gdzies  emu64  jako  osobny  serwis  (tak  jak  do  jte  pory  istnialo)  -  takie  jest  moje  zdanie.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lutego 2007, 21:37 »
 troszke  to  akademicka  debata  bo  i  tak  nikomu  sie  nie  będzie  chciało  przerabiać  zawartości  emu  do  layout  (tak  to  sie  nazywa?)  powerka.  Co  do  \'jakości\'  mam  bardzo  \'wysokie\'  zdanie..  serwis  działa.  Styka.  Emu  nie  działa.  Zero  jedynkowość  rulez  ;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lutego 2007, 22:27 »
 i  tu  Kisiel  ma  racje.

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Lutego 2007, 09:16 »
 ostatno  rzadko  tu  bywam,  bo  mam  cholernie  malo  czasu,  ale  przerobic  takie  materialy  to  raczej  zbyt  duzy  problem  by  nie  byl...  pozdrowka  :)

eXb

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Lutego 2007, 01:14 »
 Witam  wszystkich,  

Zawartość  EMU64  Offline  obiecałem  Rafowi  i  komuś  jeszcze.  Sprawa  wygląda  tak,  że  niebawem  dotrzymam  obietnicy,  ale  udostępnie  wszystko  publicznie,  jako  jedno  duże  archiwum  do  przeglądania  offline.    

Jeśli  ktoś  chciałby  wykoszystać  materiały  stamtąd  u  siebie  proszę  bardzo,  ale  ze  wskazaniem  źródła.    

Pozdrawiam  wszystkich  i  to  nie  prawda  że  mam  Scenę  C64  \'w  poważaniu\'  -  to  był  kawał  mojego  życia  i  będę  ją  wspominał  jako  najpiękniejsze  czasy  młodych  lat,  podczas  których  miałem  okazję  nie  tylko  poznać  fajnych  ludzi,  ale  nauczyć  się  programować,  muzykować  tudzież  felietonować.    

ps.  nie  będę  komentować  tematu  dotyczącego  sposobu  zamknięcia  strony  -  chciałem  to  zrobić  jak  najszybciej  i  bez  wielkich  pompatycznych  tłumaczeń  -  sprawa  wyglądała  tak  w  skrócie,  że  doszło  do  momentu,  w  którym  nikt  nie  chciał  tego  projektu  rozwijać  a  gdy  już  emu  zamknąłem  nagle  okazało  się,  że  są  chętni,  ale...  do  prowadzenia  pod  swoim  szyldem.  Trochę  to  nie  fair  uważam,  więc...  róbcie  swoje,  pod  swoim  szyldem,  ale  i  od  podstaw  (te  słowa  kieruję  do  tych,  którzy  w  momencie  zamknięcia  serwisu  oferowali  chęć  przejęcia  go  a  gdy  jeszcze  istniał  online,  nie  dołożyli  żadnych  starań  w  jego  rozwój).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lutego 2007, 12:27 »
 ja  mam  tylko  pytanie  co  rozumiesz  \'pod  swoim  szyldem\'  ..  bo  nie  moge  sobie  przypomniec  takiej  sytuacji  ;-)  

z  drugiej  strony  ..  o  ile  nie  widzialem  na  forum  emu  nikogo  kto  by  \'krzyczal\'  ze  chce  przejac/rozwijac  dalej  emu64  ,  to  jednak  eXbee  nie  oglosiles  tez  informacji  ze  potencjlanie  chcialbys  serwis  przekazac  do  adminowania  komus  innemu.    

rozumiem  ze  zrobiles  to  nagle  -    bo  inaczej  -  gdybys  to  zapowidzial  -  to  zapewne  dziesiatki  ludzi  mialbys  na  glowie  :)  

ja  bynajmniej  do  samego  konca  staralem  sie  byc  aktywny  na  forum  ,  podsylac  jakies  niusy  i  tak  dalej.  Ostatecznie  w  Emu  tez  jest  moj  wklad  w  postaci  artykulow,  posiadam  jeszcze  kilka  artykulow  ktore  moznaby  na  emu64  zamiescic  (jesli  ktos  pamieta  `uncover`  -  ktorego  bylem  webmasterem  i  nie  mam  juz  zamiaru  reinkarnowac  z  przyczyn  m.in.  osobistych  -  tam  tez  bylo  kilka  czy  kilkanascie  interesujacych  artykulow  ktorymi  warto  sie  podzielic).

eXb

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Lutego 2007, 11:51 »
 Odnośnie  szyldu,  wypowiedź  nie  dotyczyła  Ciebie  Raf,  a  pisałem  o  tym  w  kontekście  korespondencji  prywatnej,  którą  otrzymywałem  zaraz  po  zamknięciu  strony.  

Odnośnie  sposobu  zamknięcia,  sam  po  części  odpowiedziałeś  sobie  na  Twoje  pytanie  :)  

Poza  tym,  ja  obserwowałem  co  się  dzieje  na  emu  od  ponad  pół  roku  i  nic  nie  zapowiadało  że  to  się  zmieni.  I  na  koniec  już:  najczęściej  docenia  się  ludzi  po  ich  śmierci  -  tutaj  jest  na  to  dobitny  przykład:  jak  emu69  istniało,  padały  głosy  że  to  prywatny  vortal  a  nie  scenowy  i  że  scenowe  jest  co  najwyżej  c64.sk.  

Zresztą,  nie  mam  już  ochoty  tego  wszystkiego  komentować.  Pozdrawiam.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Lutego 2007, 12:17 »
 hmm  to  niedługo  zacznie  przypominać  komisje  śledczą...  kto  do  exbee  pisał?  Ja  nie,  przysięgam  ;)  
  A  tak  całkiem  poważnie  to  nie  podobało  mi  się  w  jaki  sposób  to  zrobiłeś,  pstryk  i  good  bye.  To  był  dość  duży  impuls  negatywny  dla  ludzi,  w  końcu  emu  zawsze  było  :),  co  poniektórzy  chcieli  nawet  coś  tam  stworzyć  zamiast  emu  (podejzewam  po  ankiecie  na  stronce  np10)  no  ale  w  końcu  ostała  sie  prawie  nostalgia;)

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Stycznia 2008, 16:38 »
 Mam  taką  prośbę,  aby  ostatnie  wpisy  do  postów  na  forum  znów  pojawiały  się  na  stronie  głównej...
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)