Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C64Power - Wasze pomysły!  (Przeczytany 7605 razy)

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
C64Power - Wasze pomysły!
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Stycznia 2008, 16:39 »
 Mam  taką  prośbę,  aby  ostatnie  wpisy  do  postów  na  forum  znów  pojawiały  się  na  stronie  głównej...
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Stycznia 2008, 20:46 »
 toć  jest  ..  zjedz  na  dół  beleczką.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Stycznia 2008, 00:20 »
 Faktycznie,  widać  w  pracy  mam  jakiś  problem  z  przeglądarką,  w  domu  wszystko  działa  ok....  to  może  by  przenieść  tę  listę  na  samą  górę?  ;)
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

kamil93

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Stycznia 2008, 22:24 »
 A  ja  mam  pewną  wizję.  Mianowicie:  Co  myślicie,  aby  przejść  na  phpBB?  Forum  byłoby  bardziej  rozbudowane,  prostsze  w  obsłudze,  ciekawsze  i  wogóle.  :)  Póki  co,  nie  ma  tutaj  sporu  rzeczy  które  są  w  phpBB.  Myślę,  że  to  naprawdę  ciekawy  pomysł.  ;)

dulu

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Maja 2008, 12:38 »
 przydało  by  się  dodac  funkcje  ogłoszenia  
  Np.tuning  c64  za  50  zł  OKAZJA!,albo  sprzedam  c64aldi,cena  do  uzgodnienia  tel  .......e  mail.....  
  byłoby  fajniejsze  od  allegro  \'\'  

Benedykt

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Czerwca 2008, 13:26 »
 Moja  propozycja  jest  taka  by  dodać  dział  giełda    podobnie  jak  jest  to  na  innych  portalach.  

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Czerwca 2008, 14:10 »
 no  to  jakby  powstał  dział  ogłoszeń..  to  pierwsze  już  mam  ;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Czerwca 2008, 15:34 »
 allegro  nie  wystarcza?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Czerwca 2008, 19:48 »
 no  a  lubisz  płacić?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Maja 2011, 21:49 »
Moj pomysl - sciagnac mozliwie duzo starych uzytkownikow ;) problem tylko.. jak to wykonac? spamowac po mailach uzytych do rejestracji?  :D Czy C64power z nowym forum i konkretnym jakby na to nie patrzec CMSem jest w stanie odzyskac blask z lat 2005-2006? ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline MCbx

• Level 4
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Maja 2011, 23:34 »
Ze ściągnięciem starych użytkowników może być problem - ja prowadziłem kilka forów, mój znajomy prowadził i teraz jest niższe zainteresowanie ogólnie zjawiskiem forum niż w latach 2005-2007 (nawiasem mówiąc lata sukcesu serwisu mojego znajomego - było tam nas wtedy aż 5! można było na shoutboxie harcerskie piosenki śpiewać \"\" ).

Natomiast w ramach ratowania jakiejkolwiek inteligentnej informacji z wciąż zmniejszającej się zbiorowości stron internetowych proponowałbym zrobić jakąś archeologię, czyli:
 - Puścić wici, czy ktoś nie ma zzipowanych nieistniejących stron, które miały wartość użytkową.
 - Może katalog stron zamkniętych? Mam sam coś podobnego z własnej branży, do stron dostaje się przez Wayback Machine.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Maja 2011, 23:44 »
ano widzisz... wayback machine juz probowalem wykorzystac i niestety, ale wiele stron przetrwalo tylko kilka miesiecy, autorzy tychze stron zazwyczaj juz kopii nie maja (np Aze, Blemish) a na waybacku zazwyczaj nie ma wszystkich plikow (w przypadku strony ktora prowadzil Blemish i Kyno ostala sie na waybacku tylko strona glowna starszej wersji ich serwisu z wieloma artykulami). Jak widac w latach powiedzmy 2005-2006 na Power dzialo sie dosc duzo, przewijao sie sporo osob.. gdzies sie oni wszyscy wykruszyli. Mam baze maili, moze chociaz kilka osob udalo by sie nawrocic ;)

swoja droga sa tez osoby-widma, ktore pojawily sie tu tylko na pewin czas i gdzies zaginely (wegi, uriel75, OSH).

szukalem tez OSHa po necie - on tak jakby w ogole zniknal z sieci ok 2008r

Ciezka sprawa, ale mysle ze niektore osoby sa do odszukania \"\"

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Maja 2011, 00:39 »
rafvte:
Moj pomysl - sciagnac mozliwie duzo starych uzytkownikow ;)

Ale po co? Żeby znowu przy pierwszej lepszej okazji dowiedzieli się od pewnego pana, że są bezmózgami i lamerami? Albo mogli być świadkami następnej chorej walki "jedynego sprawiedliwego" świata C64 ze złem? Przecież masa ludzi (nie mówię, że wszyscy) przez to dała sobie spokój. No chyba, że tym razem od razu to zastopujesz.

Wspomniałeś wegiego. Naprawdę szkoda, że zniknął, bo to był człowiek z pasją, któremu naprawdę chciało się coś konkretnego robić, a który był przy tym daleki od, śmiesznego już dzisiaj, scenowego zadęcia.

Rozsyłanie wiadomości na maile użyte w czasie rejestracji to nie będzie spam i to chyba najlepsza droga.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Maja 2011, 14:32 »
no cos w tym co mowisz moze byc, istotnie ;) brak moderacji tudziez usuniecia ola w odpowiednim czasie zrobil swoje. Niemniej jednak to forum to nie tylko jeden pan :P

wlozylem naprawde wiele czasu aby to stare forum ulepszyc (niepotrzebnie) oraz potem aby w miare bezproblemowo przeniesc na nowy silnik (co sie udalo bez wiekszych klopotow, ale zeby tak bylo trzeba przeprowadzic mnostwo testow ... niestety robilem to wszystko sam ;) )

w zwiazku z tym jak sie juz tak natrudzielm ostro to chcialbym aby to zylo - tylko i az tyle. Niestety wraz z propagowaniem "marki" c64power na allegro nie przybylo uzytkownikow tutaj na forum, na co szczerze mowiac liczylem.

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Maja 2011, 15:51 »
rafvte:
brak moderacji tudziez usuniecia ola w odpowiednim czasie zrobil swoje.

No widzisz raf, cały problem w tym, że albo będziesz poważnie podchodził do tego forum, albo trzymał sztamę z koleżkami ze sceny. Tak naprawdę powinieneś napisać "brak moderacji tudziez usuniecia obu panów w odpowiednim czasie zrobil swoje".

Nie wiem co zrobił olo, ale wiem, że w tej sprawie powinni interweniować pokrzywdzeni przez niego, a nie jakiś nawiedzony "samotny szeryf". Z punktu widzenia forum to kisiel narobił większego burdelu i to on przede wszystkim powinien być usunięty. Osobom, które nie interesują się sprzętem i aukcjami, sprawa Ola była obojętna. Sorry, ale przecież ludzie nie będą się ustosunkowywać do wszystkich działań wszystkich osób, które w jakikolwiek sposób znają. I to na podstawie tego, że ktoś gdzieś coś na ten temat powiedział. A jeszcze jak dodamy do tego, że zachowania tego ktosia odbiegają od przyjętej normy, no to o czym mowa? Bądźmy poważni. Ty jako moderator powinieneś oceniać użytkowników wyłącznie na podstawie tego co robią w obrębie forum, a nie na podstawie zewnętrznych sytuacji i układów.