Co do IP to jest to dla mnie sprawa "ostatniej deski". Na pierwszy rzut jest konto w banku. To konto musi być na kogoś zarejestrowane. Niewiem jak to jest z kontem prepaid, bo jeśli takie miał to zostaje tylko IP. A bank na żądanie prok. napewno wyda dane właściciela konta , a jeśli prepaid to mam nadzieje że wyda ip. I tak jeśli prok. wyda że nie ustalono sprawcy to będę się odwoływał do skutku. Bo czasami tak jest że niechce im się sprawdzać i z automatu chcą umarzać, a jeśli poszkodowany się nie odwołuje to sprawę zamiata się pod dywan.
więc podchodzi pod 186kk art1.
Canga my mówimy o oszustwie , a nie o urządzeniach zabezpieczających wodę przed zanieczyszczeniem

To jest art 286 kk i taki zgłosiłem w zawiadomieniu do prok.
Jak coś przyjdzie dam znać od dnich to dam znać.
Co do zwrotu to napisałem jemu aby zwrócił całość lub w ratach, bo zauważyłem że dziś się logował.
Jak zwróci to sprawa jest zamknięta, usuwamy posty i informuję prok. o zamknięcu sprawy.
Przecież może iść do mojego banku lub na poczte i zwrócić mi na konto bez podawania prawdziwych danych jak się boi z własnego konta abym nie ujrzał jego prawdziwych danych.
Jeżeli trzeba by było czekać na reakcję Policji to można się nie doczekać.
Tu się zgodzę dlatego takie sprawy kierować bezpoś. do prok.