Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II  (Przeczytany 3396 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jericho/Draco

• Level 4
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #120 dnia: 07 Marca 2014, 10:59 »
flash05:
Chłopcy... Nic nie rozumiecie  Chyba nadal wierzycie w banialuki władzy, "zielona wyspa" i takie tam G. Z czego , za co??? Odpowiem wam. Wy wolicie "zagraniczne" jak i większość polskiego społeczeństwa to jak macie godnie zarobić u siebie? Tu gdzie mieszkam siedem lat temu otworzyli Lidla i wiecie co, po roku go zamknęli bo obroty miał za niskie. Ludzie nie kupowali produktów tylko dlatego że tańsze i z niemiec. Woleli zapłacić troszkę więcej i kupić w norweskim, swoim sklepie który bierze towar od lokalnych producentów. Nie twierdzę tu że niemieckich rzeczy nie kupują, przeciwnie kupują ale wtedy kiedy sami nie produkują podobnych.
BTW nie będę nikogo zawstydzał swoimi zarobkami, bo nie o to tu chodzi. Mentalność po prostu macie z dupy.
Pozdrawiam wszystkich gorąco z zimnego kraju

<b>flash05</b>
Czy Ty siedzac w tej smierdzacej Norwegii kupujesz polskie produkty i wspierasz polska gospodarke? Bo takie pierdolenie ze zarabiasz tyle a tyle ale w Norwegii a nie w Polsce to mnie nie bierze! Przyjedz do domu, pokaz na co Cie stac a nie mowisz ludziom jaka maja mentalnosc a sam masz nie lepsza bo siedzisz gdzies tam w dupie ciemnej zamiast tu z nami.

Offline wackee

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #121 dnia: 07 Marca 2014, 11:39 »
Jeden prosty argument za tym że nie masz racji flash05 jest taki, że przykładowo kupiłem GA tylko dlatego że było polskie i od kisiela. Gdyby było tak jak gadasz to kupiłbym sobie jakiegoś RR pewnie. A tak kupiłem GA którego nawet ani razu nie użyłem (!) po to, żeby wspierać polską myśl techniczną.
Oprócz tego kupiłem i HardSIDa, i Ultimate'a, i XA1541 i co tam jeszcze tylko dlatego, że to gadżety do C64, a kto i gdzie to zrobił jest bez znaczenia.
Postuluję że podobnie ma większość ludzi na tym forum.
Dlatego też uważam twoją smutasową teorię za p...lenie bez sensu.

flash05

• Gość
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #122 dnia: 07 Marca 2014, 13:36 »
Śmieszni jesteście. Bawcie się dalej.

Offline F7sus4

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #123 dnia: 07 Marca 2014, 17:21 »
Podsumowujac - wyjechali ci, ktorzy nie potrafili nic soba zaoferowac w kraju. \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #124 dnia: 07 Marca 2014, 23:19 »
albo ci co nie chcieli być dymani na mantrę "nie mogę tobie więcej zapłacić".... w domyśle "śmieciu na twoje miejsce za bramą czeka pięciu".

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-zyc-za-minimalna-krajowa-to-juz-jest-koniec-nie-m  a-juz-nic-PODSUMOWANIE-3073168.html

Polecam dobrze zarabiającym przed wypadem na miasto w piątkowy łykend.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wojtek9989

• Level 2
  • **
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #125 dnia: 08 Marca 2014, 08:55 »
Niestety to smutna prawda w naszym kraju to ciężko przeżyć za najniższą krajową samemu .
Ciągle trzeba z czegoś rezygnować \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #126 dnia: 08 Marca 2014, 09:56 »
No ale atutem naszego kraju jest niewolnicza praca za grosze, oczywiście nie jest niewolnicza (masz wybór możesz wyjechać) i oczywiście da się za tą kasę przeżyć (j.w.). Pocieszającym faktem jest że muzułmanie omijają nasz system socjalny uznając go za niewydolny.
Uwłaszczenie spadku po komunie w społeczeństwie które nic nie miało poza octem na półce owocuje dzisiaj tym, że np. jedynym polskim bankiem jest NBP. Ciekawe kiedy go sprywatyzują.Sprywatyzowanie układu krwionośnego jakim jest system bankowy jest podstawą do opanowania całego kraju. Dlatego żaden Japończyk nie założy konta w banku który nie jest japoński.
Powinniśmy się cieszyć, że pracujemy u Niemca w Polsce, czytając literaturę Fakt'u Axel Springer, otwierając lodówkę śnieżka SAMSUNG'a, patrząc na Neptun TV LG pijąc piwko z South Africa Brewery Tyskie, jeżdżąc do pracy rowerem chińskim z ROMETU \"\"
Jesteśmy prawdziwymi kosmopolitami z wypranym mózgiem niewolnika systemu.
Czekając na majdan.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline shango

• Level 5
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #127 dnia: 08 Marca 2014, 21:19 »
Najgorsze w Polsce jest to że polak polakowi wilkiem. Inne nacje starają sobie pomagać ale nie polacy którzy są dymani z każdej strony i dymani przez swoich rodaków z niewielkimi wyjątkami. To właśnie najniższą krajową w większości płacą polscy pracodawcy dorobkiewicze , taka jest smutna prawda. Taka biedronka z której się śmieją płaci najmniejszą pensję 2000 zł brutto i to na umowę o pracę. trochę już żyje w naszym kraju to mogę stwierdzić że za tak zwanej komuny zwykły obywatel miał dużo lepiej niż teraz, chodzi głównie o stabilizacje. Ciekawe gdzie będą mieszkali młodzi polacy jak rozpadną się bloki wybudowane za komuny które dostali w spadku po rodzicach. Na kredyt mieszkaniowy zwany wyrokiem kredytowym może liczyć niewielka część społeczeństwa. Ale nasz cudotwórca twierdzi , że żyje się lepiej ale politykom i znajomym królika.

Offline shango

• Level 5
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #128 dnia: 08 Marca 2014, 21:23 »
wojtek9989:
Niestety to smutna prawda w naszym kraju to ciężko przeżyć za najniższą krajową samemu .
Ciągle trzeba z czegoś rezygnować

Nie da się przeżyć chyba że ktoś mieszka na garnuszku u rodziców. U nas najniższa krajowa jest na poziomie zasiłku dla bezdomnego w cywilizowanym kraju. W którymś kraju UE jest 400 euro dla bezdomnego miesięcznie. Koledzy z zachodu jak mówię ile się u nas średnio zarabia to pytają czy to na tydzień bo nie wierzą że za miesiąc.

Offline Kisiel

• Level 7
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #129 dnia: 08 Marca 2014, 22:36 »
shango:
czy to na tydzień bo nie wierzą że za miesiąc.

Przez to mamy "inwestycje zagraniczne" pod czym podpisują się polscy politycy jako ICH dzieło.
Sorry ale nie do pojęcia dla francuzów byłoby aby LIDL we Francji postawili z 10-cio letnim okresem bez podatkowym. Przecież było by to zabijaniem rodzimego Carrefoura.
Dlaczego jesteś biedny ? Bo jesteś głupi.
Pytanie czy jest jakaś partia która powie: wypowiadamy umowę i każemy WAM płacić to czego nie zapłaciliście \"\" \"\" \"\"
Jeżeli media nie są polskie tylko Axel Springer.... to czego kurwa oczekujecie? Może prawdy?

Ludzie głosują pieniędzmi.

Offline Kisiel

• Level 7
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #130 dnia: 08 Marca 2014, 23:40 »
http://www.youtube.com/watch?v=mISA4KlLDpg
"Ludzie wiją się jak glisty.
Jest w tym urok nieodparty
Obserwować glist tych twisty,
Obserwować to męczarnie."

flash05

• Gość
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #131 dnia: 09 Marca 2014, 01:16 »
Od 2004r. z Polsi wyjechało ponad 2mln. ludzi i to oni zapracowali na zieloną wyspę tuska, śląc lwią część swoich zarobków do kraju. Stąd ten termin w dobie kryzysu 2008r.

Kisiel:
Przez to mamy "inwestycje zagraniczne" pod czym podpisują się polscy politycy jako ICH dzieło.

I pod tym się też podpisuję \"\"

Jericho/Draco:
Czy Ty siedzac w tej smierdzacej Norwegii kupujesz polskie produkty i wspierasz polska gospodarke?

Tak, kupuję i nawet cło zanie płacę :]

Jericho/Draco:
Przyjedz do domu, pokaz na co Cie stac a nie mowisz ludziom jaka maja mentalnosc a sam masz nie lepsza bo siedzisz gdzies tam w dupie ciemnej zamiast tu z nami.

Wiesz, nie muszę Ci i Wam niczego udowadniać, wystarczy że w zeszłym tylko roku zainwestowałem w ten kraj ponad 0,5 mln pln. Wystarczy żeby Cię przekonać że nadal mam sentyment?
Jericho/Draco:
Czy Ty siedzac w tej smierdzacej Norwegii

Jeśli nie przekoanłem to i tak to w d@pie mam, a jedyne co tu śmierdzi to może Twoje skarpety.

wackee:
Jeden prosty argument za tym że nie masz racji flash05 jest taki, że przykładowo kupiłem GA tylko dlatego że było polskie i od kisiela. Gdyby było tak jak gadasz to kupiłbym sobie jakiegoś RR pewnie. A tak kupiłem GA którego nawet ani razu nie użyłem (!) po to, żeby wspierać polską myśl techniczną.

Wuj mnie to obchodzi i tak po zniżkowej cenie kupiłeś, a jeśli nie używasz trzeba było puścić na all.. z zyskiem z resztą pamiątek rodzinnych. To nie wypominki, zapomniałeś?
wackee:
Oprócz tego kupiłem i HardSIDa, i Ultimate'a, i XA1541 i co tam jeszcze tylko dlatego, że to gadżety do C64, a kto i gdzie to zrobił jest bez znaczenia.
Postuluję że podobnie ma większość ludzi na tym forum.

A co ja kupiłem wiesz? Interesuję się nie tylko 8bit ale i moimi V8, V10 wolnossakami ale i TFSI, tylko kogo to tu obchodzi. Wydaję kaśe w PL więc rozpędzam gospodarkę.
wackee:
Dlatego też uważam twoją smutasową teorię za p...lenie bez sensu.

Smutny więc jak widać jesteś Ty bo ciągniesz ten gówniany OT jak gumę od majtek myśląc że jakiś argument z niej wystrzelisz.

F7sus4:
wyjechali ci, ktorzy nie potrafili nic soba zaoferowac w kraju.

Nie, to tylko tacy nieudacznicy jak Ty na tyłku siedzą :]

Offline wackee

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #132 dnia: 09 Marca 2014, 09:15 »
Kisiel
A może byś jako mod zrobił co do Ciebie należy i wyjebał ten offtopic do innego tematu?
Bo temat jest o ultimate, a nie o polityce, ciężkim życiu w Polsce, populiźmie, tęsknocie za cudami PRLu oraz leczeniu kompleksów emigracji.

flash05
Ciężko się z tobą dyskutuje ponieważ mało w twoich wypowiedziach jest logiki i konsekwencji.
Podam przykład:
1. Wyzwałeś tych, co kupili (bądź chcą kupić) U zamiast UK od nie-patriotów.
2. Kiedy ktoś z tych których obraziłeś napisał ci, że to nieprawda, bo z taką samą chęcią kupuje i U, i GA, i UK, to twoja odpowiedź brzmi: "chuj mnie to obchodzi [...] to nie wypominki" (?)
3. Dodatkowo, odpowiadasz potem na pytanie którego nikt ci nie zadawał, to znaczt że kupujesz V8 i V10 co nijak ma się do prowadzonej dyskusji.
4. Ale najzabawniejsze jest to, że już drugi raz plujesz we mnie że piszę offtopic, który SAM ZACZĄŁEŚ SWOIM POSTEM.

EDIT.
Tu po namyśle wykasowałem część posta ponieważ szkoda mi czasu na prowadzenie dyskusji na ten temat. Mam o emigracji swoje zdanie (a pracowałem w obcych krajach), znam pensje w Biedronce (centrum dystrybucyjne mam pod bokiem i bawi mnie jak bardzo Jeronimo Martens zwracają się nakłady na PR) itp. itd. Dla mnie basta.

Offline F7sus4

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #133 dnia: 09 Marca 2014, 10:15 »
flash05:
Nie, to tylko tacy nieudacznicy jak Ty na tyłku siedzą :]

Zapewniam, ze wlasnie do tego sluzy tylek, chyba ze preferujesz cos innego. \"\"

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #134 dnia: 09 Marca 2014, 11:36 »
właśnie przeczytałem wątek, uuu, niezła jazda, lepsza niż na c64scene \"\" tak naprawdę co człowiek to inna historia, poglądy, powody i decyzje, a każdy ma część prawdy. ogólnie temat rzeka i nie zamierzam się w nią rzucać, człowiek uczy się na błędach \"\"