Od 2004r. z Polsi wyjechało ponad 2mln. ludzi i to oni zapracowali na zieloną wyspę tuska, śląc lwią część swoich zarobków do kraju. Stąd ten termin w dobie kryzysu 2008r.
Kisiel:
Przez to mamy "inwestycje zagraniczne" pod czym podpisują się polscy politycy jako ICH dzieło.
I pod tym się też podpisuję

Jericho/Draco:
Czy Ty siedzac w tej smierdzacej Norwegii kupujesz polskie produkty i wspierasz polska gospodarke?
Tak, kupuję i nawet cło zanie płacę :]
Jericho/Draco:
Przyjedz do domu, pokaz na co Cie stac a nie mowisz ludziom jaka maja mentalnosc a sam masz nie lepsza bo siedzisz gdzies tam w dupie ciemnej zamiast tu z nami.
Wiesz, nie muszę Ci i Wam niczego udowadniać, wystarczy że w zeszłym tylko roku zainwestowałem w ten kraj ponad 0,5 mln pln. Wystarczy żeby Cię przekonać że nadal mam sentyment?
Jericho/Draco:
Czy Ty siedzac w tej smierdzacej Norwegii
Jeśli nie przekoanłem to i tak to w d@pie mam, a jedyne co tu śmierdzi to może Twoje skarpety.
wackee:
Jeden prosty argument za tym że nie masz racji flash05 jest taki, że przykładowo kupiłem GA tylko dlatego że było polskie i od kisiela. Gdyby było tak jak gadasz to kupiłbym sobie jakiegoś RR pewnie. A tak kupiłem GA którego nawet ani razu nie użyłem (!) po to, żeby wspierać polską myśl techniczną.
Wuj mnie to obchodzi i tak po zniżkowej cenie kupiłeś, a jeśli nie używasz trzeba było puścić na all.. z zyskiem z resztą pamiątek rodzinnych. To nie wypominki, zapomniałeś?
wackee:
Oprócz tego kupiłem i HardSIDa, i Ultimate'a, i XA1541 i co tam jeszcze tylko dlatego, że to gadżety do C64, a kto i gdzie to zrobił jest bez znaczenia.
Postuluję że podobnie ma większość ludzi na tym forum.
A co ja kupiłem wiesz? Interesuję się nie tylko 8bit ale i moimi V8, V10 wolnossakami ale i TFSI, tylko kogo to tu obchodzi. Wydaję kaśe w PL więc rozpędzam gospodarkę.
wackee:
Dlatego też uważam twoją smutasową teorię za p...lenie bez sensu.
Smutny więc jak widać jesteś Ty bo ciągniesz ten gówniany OT jak gumę od majtek myśląc że jakiś argument z niej wystrzelisz.
F7sus4:
wyjechali ci, ktorzy nie potrafili nic soba zaoferowac w kraju.
Nie, to tylko tacy nieudacznicy jak Ty na tyłku siedzą :]