Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II  (Przeczytany 3410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #90 dnia: 02 Marca 2014, 20:32 »
Popieram kupujcie 1541U jak macie kasę a jak nie macie to zawsze można wziąć kredyt.
Dla mnie biznes Gideona jest wzorcowy, kupuje w fabryce, sprzedaje userom i nie męczy się z problemami.
Też bym tak chciał \"\"

F7sus4:
to nie olimpiada.

Nie no gnom jakiś się cieszy że ma 8 jurków na godzinę ... no i kurwa co to jest 8EU/h ?
Na kasie w supermarkecie w dojczlandzie usługując brudasom \"\"

A jak ktoś ma więcej w Polsce to znaczy że jestem złodziejem?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline doman

• Level 3
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #91 dnia: 02 Marca 2014, 20:52 »
F7sus4:
Biorac pod uwage, ze mediana zarobkow w Polsce to 12zl/h, a 85% spoleczenstwa nie przekracza progu 1500zl przychodu miesiecznego netto

Nie chce mi się wierzyć w te 12zł/h, GUS podaje 22, ale brutto. Tak czy inaczej Kisiel trochę popłynął, większość społeczeństwa wymieniła by się na na takie zarobki bez wahania, nie tylko menele spod sklepu.

Offline Kisiel

• Level 7
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #92 dnia: 02 Marca 2014, 21:13 »
to nie temat o zarobkach tylko o kupowaniu 1541U.
Popłynął Puma, bo myśli że na takim Grabbie czy mnie robi wrażenie jego jałmużna jaką dostaje. Bardzo to smutne jak ktoś o sile i umiejętnościach narzeka że ma 8euro na godzinę.
Znaczy się w Lidlu/Aldim więcej kasy nie wciągnie ? To może coś zacząć trzeba robić w życiu?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kroolic

• Level 3
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #93 dnia: 02 Marca 2014, 21:20 »
Widzę sporo emocji, ale może załóżcie nowy post - Zarabiam .... zł/h - a tak znowu na siebie jedziecie w ogóle nie rozumiem dlaczego. Jeśli ktoś zarabia dobre pln/h to sie cieszyc, a nie drwić z tych co mają mniej. Trochę POKORY....

F7sus4 : : mam nadzieję, że te uzbrajanie 1541U nie potrwa zbyt długo

flash05

• Gość
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #94 dnia: 02 Marca 2014, 21:35 »
kroolic:
Trochę POKORY....

Przed czym?

kroolic:
ale może załóżcie nowy post - Zarabiam .... zł/h - a tak znowu na siebie jedziecie w ogóle nie rozumiem dlaczego. Jeśli ktoś zarabia dobre pln/h to sie cieszyc, a nie drwić z tych co mają mniej.

Wyraźnie napisałem że nie jest to przedmiotem rozważań. Argument finansowy został użyty przez Pume który nie zgadza się z moją opinią.
kroolic:
mam nadzieję, że te uzbrajanie 1541U nie potrwa zbyt długo

Nadzieja... Urszula śpiewała: "za rok, może dwa..." Trzymamy kciuki.

Offline F7sus4

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #95 dnia: 02 Marca 2014, 23:16 »
doman:
Nie chce mi się wierzyć w te 12zł/h, GUS podaje 22, ale brutto.

Bo rozbijamy sie o metodologie. Do wyboru jest: 1) srednia artymetyczna, w ktorej bogata mniejszosc (15%) zawyza wyniki biednej wiekszosci (85%), a ktora bardzo lubi polskie urzednictwo, poniewaz daje obraz, ze "wcale nie jest zle", 2) mediane, w ktorej patrzymy na nierelatywna srednia naturalna grupy i ostatecznie 3) grupy przedzialow, gdzie zawarta masz informacje jaki odsetek populacji znajduje sie w jakim przedziale wysokosci przychodu. Pod katem rzetelnosci statystycznej w ujeciach demograficznych najblizej prawdy jest wariant 3. Oczywiscie, kazdy bedzie wolal taka matematyke, jaka bedzie odpowiadac jego prywatnej opinii - patrz punkt 1. Jesli chodzi o mnie - nie narzekam, ale nie kazdy kogo znam, ma z gorki.

kroolic:
Zarabiam .... zł/h

Powszechne skojarzenie z etatem to "zapieprz na upasionego szefa za ochlap ze stolu", czytaj - nie kazdy pracuje na godziny. W tej kategorii niektorzy, w tym ja, musieliby odpowiadac wzorem. Ogolnie, polecam uroki wolnego zawodu, brak uwiazania czasowego itd. A poza tym, prawda taka, ze najwieksza kasa nie plynie wcale z pracy, tylko z wkladow, zatrudnien i udzialow.

Offline Kisiel

• Level 7
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #96 dnia: 03 Marca 2014, 01:38 »
co za offtop.
F7sus4:
1) srednia artymetyczna, w ktorej bogata mniejszosc (15%) zawyza wyniki biednej wiekszosci (85%), a ktora bardzo lubi polskie urzednictwo, poniewaz daje obraz, ze "wcale nie jest zle",

Jeżeli by to było pod 20/80 to ok, mnie się wydaje, że reprezentatywnie na forum mamy większe rozwarstwienie, jest rolnik z opolskiego co musi kraść aby przeżyć i jest taki Pumelo wróć co ma 129 jurków w piętnaście godzin...ale bardziej prawdziwa jest teza że na hobby trzeba mieć pieniądze i userzy na forum wydają kasę na zbytki więc do biednych nie należą.
I jak większość ma Ultimate'a tzn , że się powodzi.

Offline Skull

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #97 dnia: 03 Marca 2014, 10:33 »
myślę, że Puma chciał raczej zachęcić do kupowania takich produktów, niż chwalić się pensją.
No niestety każdy pewnie przeliczył \"\"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #98 dnia: 03 Marca 2014, 10:40 »
Kisiel:
usługując brudasom

ja, serwując aryjski kisiel.

Offline kroolic

• Level 3
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #99 dnia: 03 Marca 2014, 14:25 »
flash05
Pozwól że nie odpowiem na Twoje pytania....

Generalnie takimi sprzeczkami zniechęcacie ludzi do "sceny", ciągle kłótnie o bzdury, tak jak chciałem pojechać na np. Piernika, tak teraz już nie wiem, czy jest sens aby poświęcać swój czas na wysłuchiwanie kłótni i przechwałek kto ile zarabia....

Nowe info:

Hello all,

You are receiving this E-mail to provide you with a bit of information regarding your (paid) order for a 1541 Ultimate-II cartridge.

The units were delivered about a week later than the confirmed delivery date from the supplier. To be exact: they arrived on my desk last Thursday. Due to the fact that this revision of the board has a new Flash chip, I needed to do some testing of the firmware before releasing it. Today, I started programming and testing the approved firmware into the virgin boards, and it turns out that the new Flash chip is a bit slower in writing data than the previous versions. Nothing to worry about for daily use, but programming and testing the boards will take a bit longer than usual.

In summary, I do not expect to be able to ship the units before this upcoming Saturday. I will be busy the coming evenings to prepare all pending orders.

Thank you for your patience and understanding.

Offline F7sus4

• Level 6
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #100 dnia: 03 Marca 2014, 16:21 »
kroolic: Scena to nie portale i gadki-szmatki, tylko produkcje. Zmajstruj, co umiesz, wydaj, pozniej pogadamy, jesli bedzie o czym.

\"\"

flash05

• Gość
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #101 dnia: 03 Marca 2014, 16:49 »
kroolic:
flash05
Pozwól że nie odpowiem na Twoje pytania....

Pozwalam, problem jednak w tym że o nic Cię nie zapytałem. \"\"

kroolic:
czy jest sens aby poświęcać swój czas na wysłuchiwanie kłótni i przechwałek kto ile zarabia....

Czyje zarobki poznałeś? Pumy nie liczę. Jeszcze raz powtórzę, że nie to było przedmiotem rozważań. Ale rzesza chłopa ryknęła jak to ich stać na to i tamto. Chciałem zwrócić uwagę na to że w Polsce ludzie potrafią niejednokrotnie lepiej niż gdzieś tam i odrobina "patriotyzmu" konsumenckiego bywa wskazana dla krajowej gospodarki. Abstrahuje przy tym od UK, choć tak się zaczęło.

comankh:
Kisiel:
usługując brudasom

Widzę że niektórzy zatraceni w "polityce miłości" nie wiedzą co się dzieje w Europie i na świecie. Ale to też nie jest tematem naszych rozważań \"\"

Offline doman

• Level 3
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #102 dnia: 03 Marca 2014, 17:51 »
flash05:
Chciałem zwrócić uwagę na to że w Polsce ludzie potrafią niejednokrotnie lepiej niż gdzieś tam i odrobina "patriotyzmu" konsumenckiego bywa wskazana dla krajowej gospodarki.

Bo i patriotyzm konsumencki jest ważny i patriotyczni w tym kontekście nie tylko Szwedzi ale i Niemcy czy Australijczycy i pewnie jeszcze wielu innych o których akurat nie wiem. Ale zwracając uwagę przy okazji wyzwałeś dużą część społeczności od "śliniących się" na widok zachodnich produktów. Nie dziw się, że ludzie się zbulwersowali.

flash05

• Gość
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #103 dnia: 03 Marca 2014, 18:29 »
doman:
przy okazji wyzwałeś dużą część społeczności od "śliniących się" na widok zachodnich produktów. Nie dziw się, że ludzie się zbulwersowali.

Może nieco ubarwiłem, ale tak żywiołowa reakcja na "dobrą nowinę":

doman:
Jest wypłata to w poniedziałek lecę z przelewem.

jest dla mnie nie do końca zrozumiała, ale co kto woli. Nikogo jednak nie wyzywałem.
A żeby do tematu wątku nawiązać to: 1541 ultimate II NIE kupię bo mnie nie stać na taką rozrzutność \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
[KUPIĘ] 1541 ULTIMATE II
« Odpowiedź #104 dnia: 03 Marca 2014, 19:37 »
A ja bym sobie kupił tylko mały myk bym musiał zrobić co by piękna się nie dowiedziała.... tylko szczerze nie brakowało mi filmów VHS.

comankh:
Kisiel:
usługując brudasom

Brudas to człowiek niedomyty i śmierdzący znajdujący się o 3 am w sklepie monopolowym z butelką aminokwasów... ale podoba mi się tok Twojego rozumowania ;)