dominiqr:
Wyobraźcie sobie sytuację, kiedy sprzedawana jest sama obudowa z klawiatura bez bebechów np. do C64, zrobione zdjęcie frontu sprzedawanego przedmiotu, natomiast w opisie aukcji zaznaczone jest co zawiera zestaw.
A u Ciebie, to właśnie wyszło, jakby na odwrót - napisałbyś, że sprzedajesz komputer, a w środku nie wspomniałeś, że nie ma płyty głównej...
Komputer, to komputer; klawiatura, to klawiatura - siedzisz na forum, to znasz podstawowe pojęcia i nazwy - używając takich sztuczek słownych nie dziw się, że nie każdy będzie pochlebnie do tego podchodził...
Zacytuję jeszcze raz opis z Twojej aukcji, bo później wszystko zniknie...
"Na sprzedaż
Klawiatura do Commodore Amiga 600
<--- KLAWIATURAWersja z niebieską folią czyli klawisze mocowane na kwadratowych zatrzaskach.
<-- TU NAWET WSPOMNIAŁEŚ O FOLIIStan:
Klawisze w stanie niemal fabrycznym. Żadnych zżółknięć czy przebarwień.
Klawiatura sprawna do samego końca.
<--- FAJNE HASŁORzadkość, biorąc pod uwagę stan klawiszy!
Zestaw zawiera:
- klawiatura w układzie UK/PL
<--- KLAWIATURA- podkład spodni, metalowy
- zestaw wkrętów"
A końcowy opis, to już mnie rozłożył a łopatki - jak tak wyglądają sprawdzone rzeczy, to nie umiem sobie wyobrazić tych niesprawdzonych...
"Informacja dodatkowa:
Większość sprzętu na tym serwisie aukcyjnym sprzedaje się (lub nie) na zasadzie:
"Stan wizualny jest bardzo dobry,
pod względem technicznym nie mam możliwości sprawdzić."
Ja sprzęt przed wystawieniem sprawdzam, jeśli coś nie gra piszę o tym otwarcie!"
Amen!
ups - widzę, że podczas mojego pisania ktoś już coś naskrobał - ja piszę post w pracy, czyli ile wolnego, tyle piszę - czasem i godzinkę ...