Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Prośba o interpretacje aukcji allegro  (Przeczytany 16900 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jad

• Level 3
Prośba o interpretacje aukcji allegro
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Czerwca 2013, 21:21 »
@dex ja ostatnio sprawdzanie poczty zaczynam od spamu wlasnie \"\"

sky

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Czerwca 2013, 21:57 »
Gość perfidnie poleciał w ch...

@jad
Zakładanie sporu na allegro pt. "Niezgodność towaru z opisem" to totalna bzdura.
W przypadku braku dobrej woli ze strony sprzedajacego po ok. miesiącu bezowocnego meilowania dostaniesz automatyczną wiadomość, że jeśli chcesz skorzystać z "Programu ochrony kupujących" (zwrot poniesionych kosztów) musisz zgłosić sprawę na policję. Tam z kolei stracisz jedynie czas tłumacząc, iż to co otrzymałeś nie odpowiada opisowi z aukcji. Po kolejnym miesiącu otrzymasz pismo o odmowie wszczęcia dochodzenia webec stwierdzenia, że czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego. Oczywiście nie bedzie tam uzasadnienia gdyż "Postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia nie wymaga uzasadnienia (art.325e par. 1 kpk)"

Brak wszczęcia dochodzenia = Brak możliwości skorzystania z "Programu ochrony kupujących"
I w tym momencie Allegro również perfidnie leci w ch....

Reasumując:
Wystaw negatywa, przyjmij negatywa odwetowego i pieprz allegro...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Czerwca 2013, 22:16 »
JAD, i koniecznie załącz pozdrowienia od kolekcjonerów C64Power. To jest lepsze od najlepszego negatywa.
Taki cwany a taki tępy.. jak mu było domnikq ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Czerwca 2013, 22:45 »
Szczerze to wystarczy poczytać opisy aukcji albo zastanowić się czego w tych opisach nie ma i omijać wszelkie pierdy w stylu "stan nieznany", "brak możliwości zwrotu", "negatywów nie przyjmuję".

Jak jest aukcja w której gość zapewnia, że jest sprzęt sprawny, że daje gwarancję na rozruch, możliwość zwrotu czy wymiany to można próbować. Lepiej zapłacić więcej i mieć święty spokój jak użerać się z gnojkami co ci każą czytać ze zrozumieniem.

Jak widzę teksty w stylu:

"Większość sprzętu na tym serwisie aukcyjnym sprzedaje się (lub nie) na zasadzie:" (...)

Od razu śmierdzi złodziejem i mnie w dupie strzyka.

Przykład tu:

http://allegro.pl/commodore-c-64-i3341425355.html

Pięknie wyeksponowany dużymi fociami C64 ze screenem startowym ale ani słowa w stylu sprzęt sprawny 100% - zakładam uwalonego SIDa - mogę się mylić ale jak to tu mentorsko złodzieje pouczają "czytaj ze zrozumieniem" i takiej aukcji nigdy nie zaliczę. W ogóle jak bym miał coś kupić pytałbym teraz chyba prędzej na forum niż licytował u śmietnikowców którym jest wszystko "sprawne od początku do końca".

Wszelkie brednie "a ja tam nic nie wiem", "to po kuzynie", "nie umiem sprawdzić" też do kibla jak liczyć na licytację szrotu gdzie może za 3cim razem trafię co chcę...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Czerwca 2013, 21:45 »
Kisiel:
JAD, i koniecznie załącz pozdrowienia od kolekcjonerów C64Power. To jest lepsze od najlepszego negatywa.
Taki cwany a taki tępy.. jak mu było domnikq ?

bylo mu domradz - nick na allegro. jego aukcje bede omijal szerokim lukiem na pewno.

zadnych negatywow, zadnych sporow - postanowilem sprawe olac cieplym moczem nawet jesli dexter nie odkupi ode mnie tego 'zestawu'.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Czerwca 2013, 21:57 »
wegi:
Jak jest aukcja w której gość zapewnia, że jest sprzęt sprawny, że daje gwarancję na rozruch, możliwość zwrotu czy wymiany to można próbować

niestety tez sie mozna naciac na cwaniakujacyh kupujacych, ktorzy po zakupie chce zwrocic "bo cos jest nie tak" ;) kiedys juz dostalem po takim zwrocie z allegro nie to co sprzedalem
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Czerwca 2013, 22:31 »
jad

I tak się właśnie bujają takie gnoje - ty mu nie dasz negatywa a on będzie dalej sprzedawał "sprawne od początku do końca".
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Czerwca 2013, 22:55 »
wegi, widziales moje konto? zero negatywow. raz tylko wystawilem na szczescie bez odwetu. wtedy bylem mocno poirytowany, teraz mam co innego na glowie. niewazne.
najwazniejsze, ze my mamy wiedze i swiadomosc kto-jest-kto.

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Czerwca 2013, 23:05 »
A ja tan raz się uparłem z takim cwaniakiem co mi przedziurawiony ponton opylił przed wyjazdem na Chorwację. Od razu po odbiorze zgłoszenie, że dziurawy, i niby odpowiedź oki, że zwrócić, po czym "niezależny" rzeczoznawca, i opinia, że se pompując pompką do balonów przepompowałem ponton, choć dziura jak byk od przetarcia w miejscu składania była i mnie cwaniak miał w dupie. Ale siem był żem uparł i złożyłem pozew cywilny w trybie uproszczonym do sądu (teraz właściwym jest ten wg miejscsa kupującego) i wygrałem załocznie proces bo generalnie gość miał zasadę że wszelką korespondencję nawet z sądu miał w dupie i przegrał. Dałem cwaniakowi negatywa, oczywiście dostałem odweta, ale na Alledrogo wysłałem info, że w związku z orzeczeniem sądu mają mi go definitywnie usunąć i gnoje usunęli choć początkowo mieli mnie gdzieś. Dopiero jak zastrzegłem, że mając prawomocny wyrok sądowy w łapie wraz z prawomocnym nakazem płatniczym w ręku wniosę przeciw nim pozew cywilny, że nie chcą szkalujących mnie opinii usunąć zrobili to gnoje. Cwaniak zwrócił mi przez komornika kasę. Choć początkowo mnie komornik zlał wykazując, że wskazane konto już jest nieaktywne. Ale złożyłem zażalenie, że wystarczy kupić na innym jego koncie coś tam co zrobiłem na 1.59PLN dzięki czemu dla lenia komornika uzyskałem nowy numer konta tego cwaniaka z którego już skutecznie ściągnął 250 zł dla mnie i z 500 kosztów postępowania. Tak trzeba z gnojami oszustami/cwaniakami. \"\" \"\" \"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Czerwca 2013, 23:19 »
ja też tak robię i się nie chwale. Ogólnie większość spraw była załatwiana jak gościu już sądownie dostawał pozew lub pismo przed sądowne. Matoły myślą że nikt za 200 PLN nie będzie się sądził.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Lipca 2013, 23:03 »
wegi:
Szczytem bezczelności jest tekst "czytać ze zrozumieniem" co głupi bezczelny gnój. Najgorsza z gnid pojawiających się w tym społeczeństwie szmata i cwaniaczek która robi podchody w stylu, że wie że sprzedaje uwalony C64 i pisze "stan nieznany", "nie mam jak sprawdzić", "sprzedaję jako uszkodzony".

No cóż takim gnojem jest 11111olo, sprzedaje sprzęt jako sprawdzony stan nie znany potem wystawia negatywa bo nie ma co z nim począć.
Wystrzymajcie się od kupowania od OLO :P

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Lipca 2013, 20:20 »
Sorry, że dopiero teraz piszę, ale jakoś ten wątek mi uciekł a ostatnio nie zaglądałem tu za często :/.

Już pewnie po kaloszach albo wyjaśniliście sprawę polubownie, bo dla mnie sprawa jest bardzo prosta. Jeżeli sprzedaje koleś klawiaturę z opisem: "Klawiatura sprawna do samego końca" no to ogonek też sprawny, nie? Podobnie z facetem i jego "końcem" więc nie róbta jada w h**a, bo nie zdzierżę.

Odsmażyłem nieco przyschłego już kotleta, ale chciałbym się dowiedzieć czy udało się Wam sprawę drodzy koledzy rozwiązać czyli zwrot i przeprosiny sprzedającego za wprowadzanie w błąd?

Dodałem domradza do czarnej listy.

@mentos
Ile to trzeba się prosić, gratuluję otwartości umysłu! Oliwa zawsze sprawiedliwa ;]. Nie utonie :P.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Lipca 2013, 23:48 »
Na tyle, na ile jestem poinformowany, sprawa zakonczyla sie pozytywnie i klawiatura zostala oddana "po kosztach".

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Lipca 2013, 10:14 »
klawiatura zostala u mnie niestety. mam wiec trzecia do pary...

dominiqr

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Lipca 2013, 11:09 »
jad
Wyślij ją do mnie z powrotem.
Szczegóły na priv.