Wacek, mnie interesuja fakty i logika, nie toleruje prywaty i daleki jestem od chodzenia na udry dla sportu. Skoro dobrnelismy do tego miejsca, to znaczy, ze jakies kanony zostaly zachowane. Nie dziw sie jednak, ze bronie ogona, gdy szyjesz mi wrozby z dymu. To, ze postanowiles wybielic caly proceder sprzed kilku postow nazywajac go bardziej "zabawnym niz strasznym", wcale nie sprawi, ze wszystko magicznie sie odstanie. Nie obchodzi mnie, czy ostatecznie zrobiles to dla zartu, czy na powaznie. Blef to blef, bzdura to bzdura, "czarne jest czarne" i tak dalej.
Uwazam jedynie, ze cala insynuacja na temat konta Grzeska byla naprawde zbedna. Ja wiem, ze to jest realna osoba. To, ze Ty uwazasz, ze korzystam z cudzego konta, zamiast wlasnego, to subiektywna sprawa. Nie moge wypowiadac sie w cudzym imieniu, ale na chwile obecna nie widze tam przestrzeni na wsadzanie sciemy i "unikanie negatywa". Za nieuczciwa oferte dostaniesz go tak samo na koncie wlasnym - pierszym, drugim, czy trzecim, co na cudzym. Skoro oferta jest uczciwa - nie ma potrzeby jej zabezpieczac, a tym bardziej kimkolwiek/czymkolwiek sie wyslugiwac. Kolo sie zamyka.
Zreszta, masz prawo myslec, co chcesz - na razie jest to jeszcze legalne w Polsce. Dopoki masz swiadomosc subiektywnosci tej opinii - nie ma problemu. Suma sumarum, i tak nie ma ona znaczenia dla tego, co fizycznie robie w obrebie jakiegokolwiek serwisu. W ktoryms swoim wpisie wspomniales, ze zamieszczam glownie oferty/ogloszenia zakupu. Podsumowujac, jest to chyba jedyne trafne spostrzezenie w calej rozmowie.
Przy okazji, z ciekawszych nabytkow ostatnio wpadl mi w rece Commodore 232, z ktorego jestem bardzo zadowolony.