Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne 2013  (Przeczytany 91587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F7sus4

• Level 6
Ciekawostki aukcyjne 2013
« Odpowiedź #1470 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:49 »
Wydaje mi sie, ze sam doskonale wiesz, o co mnie pomawiales, a jesli nie - wszystko zapisane jest w poprzednich postach. Wyjasnien w sprawie C128D juz sie, widze, nie doczekam. Qui tacet, consentire videtut.

wackee:
Niestety nie mogę spowodować, żebyś nie miał możliwości podmiany plików na własnym serwerze

Mimo to sam oczekujesz, zeby dac wiare plikom z Twojego serwera. EXIF, oczywiscie, sam sie tam wyedytowal. Dobre.

\"\"

Zreszta, nie obchodzi mnie, co dalej napiszesz. Wystarczy mi, ze sam przed soba w tej chwili wiesz, do jakich metod sie posunales, zeby "udowodnic racje". Dla mnie jest to totalne dno i uwierz, przykro mi to pisac.

Poczatkowo rzeczywiscie myslalem, ze rozmowa dotyczyc bedzie rzeczowych argumentow i prob zglebienia problemu, czy niejasnosci. Rozumialbym dodatkowo, ze mialoby to sens, gdyby ktorys z uzytkownikow, z ktorym mnie wiazesz oszukiwal, okradal kupujacych, czy nawet sprzedawal sprzet w fatalnym stanie. Sek w tym, ze nic z tych rzeczy nie mialo miejsca. Rozumiem, ze rozmowa zapedzila sie zbyt daleko, ale naprawde byl moment, w ktorym mogles to przerwac i zakonczylibysmy z usciskiem dloni. A teraz to, jak mawial Czesiu, idz sobie byc "doroslym" gdzie indziej...

\"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1471 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:49 »
a ja kończę update sdcore po karcie SD, jak mi to dzisiaj wyjdzie to będę już mógł zacząć projektować PCB.... bo to oznacza koniec fazy prototypowej UK1541... no i początek update do MA \"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1472 dnia: 27 Grudnia 2013, 23:21 »
F7sus4
Nie znamy się osobiście, to fakt.
Natomiast chyba nikt kto śledzi to forum nie może powiedzieć, że kiedykolwiek wobec Ciebie wykazałem się jakimś negatywnym podejściem. Nie wiedliśmy polemik, nie ścieraliśmy się w wątkach. W związku z tym wytłumacz mi, dlaczego miałbym posuwać się do fabrykowania dowodów aby Tobie zaszkodzić? \"\"
Jeszcze Kisielowi, to pewnie ktoś zdołałby uwierzyć \"\"

Cały fakt związany ze zdjęciami jest dla mnie raczej zabawny niż straszny. Twojej klienteli na allegro to raczej nie zaszkodzi, co więcej - nie uważam żeby cała sytuacja dyskredytowała Ciebie na tym forum w jakikolwiek sposób. Każdy z nas ma na sumieniu jakieś grzeszki, jesteśmy ludźmi. Tak jak napisałeś, kupiłem (chyba) kiedyś coś od Ciebie, na pewno Ty ode mnie - zawsze wszystko było OK.

Zgadzam się co do tego co napisałeś - użytkownik niemampieniedzy ma bodajże jeden negatywny komentarz - to dość dobry sprzedawca z zabawnymi opisami (notabene, jedzie w nich F7sus4owym poczuciem humoru na kilometr \"\" ). Nie uważam więc żeby połączenie tych dwóch bytów stawiało Ciebie w jakimś strasznym świetle. Ale dobrze, uznajmy że mój wywód i dowody uznajesz za błędne i je odrzucasz. Niech i tak będzie. Co do reszty forum - każdy może osądzić we własnym zakresie. Materiały do analizy są dostępne \"\"

Widzę że bardzo się przejąłeś, więc wyjściem jest kompromis. Zostając przy postulacie, że niemampieniedzy i Ty to jedność ;), odwołuję moje posądzenie o to, że to Twoja C128D. Posądzenie to było oparte na jeszcze cieńszych podstawach niż to \"\", więc odpuszczam i za tamten zarzut mogę Cię przeprosić. Przepraszam, że prawdopodobnie niesłusznie zarzuciłem Ci że sprzedajesz swój sprzęt poprzez znajomego. Jak chcesz, to kiedyś (jak już się odobrazisz śmiertelnie na złego Wacka), to na priva napiszę Ci skąd to podejrzenie, uważam że hipoteza była również interesująca ;)

Chciałeś więc gest - oto i on. Nie wiem czy go docenisz, (pewnie nie), nie wiem czy go przyjmiesz (też pewnie nie), ale jest \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1473 dnia: 28 Grudnia 2013, 00:05 »
Wacek, mnie interesuja fakty i logika, nie toleruje prywaty i daleki jestem od chodzenia na udry dla sportu. Skoro dobrnelismy do tego miejsca, to znaczy, ze jakies kanony zostaly zachowane. Nie dziw sie jednak, ze bronie ogona, gdy szyjesz mi wrozby z dymu. To, ze postanowiles wybielic caly proceder sprzed kilku postow nazywajac go bardziej "zabawnym niz strasznym", wcale nie sprawi, ze wszystko magicznie sie odstanie. Nie obchodzi mnie, czy ostatecznie zrobiles to dla zartu, czy na powaznie. Blef to blef, bzdura to bzdura, "czarne jest czarne" i tak dalej.

Uwazam jedynie, ze cala insynuacja na temat konta Grzeska byla naprawde zbedna. Ja wiem, ze to jest realna osoba. To, ze Ty uwazasz, ze korzystam z cudzego konta, zamiast wlasnego, to subiektywna sprawa. Nie moge wypowiadac sie w cudzym imieniu, ale na chwile obecna nie widze tam przestrzeni na wsadzanie sciemy i "unikanie negatywa". Za nieuczciwa oferte dostaniesz go tak samo na koncie wlasnym - pierszym, drugim, czy trzecim, co na cudzym. Skoro oferta jest uczciwa - nie ma potrzeby jej zabezpieczac, a tym bardziej kimkolwiek/czymkolwiek sie wyslugiwac. Kolo sie zamyka.

Zreszta, masz prawo myslec, co chcesz - na razie jest to jeszcze legalne w Polsce. Dopoki masz swiadomosc subiektywnosci tej opinii - nie ma problemu. Suma sumarum, i tak nie ma ona znaczenia dla tego, co fizycznie robie w obrebie jakiegokolwiek serwisu. W ktoryms swoim wpisie wspomniales, ze zamieszczam glownie oferty/ogloszenia zakupu. Podsumowujac, jest to chyba jedyne trafne spostrzezenie w calej rozmowie.

Przy okazji, z ciekawszych nabytkow ostatnio wpadl mi w rece Commodore 232, z ktorego jestem bardzo zadowolony.

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #1474 dnia: 28 Grudnia 2013, 01:23 »
http://www.gumtree.pl/cp-komputery-stacjonarne/srodmiescie/commodore-64-piekny-komple  t-kolekcjonerski-554292187

Cena 500PLN

"Zdjęć nie posiadam, na wyraźne życzenie mogę zrobić, jednak nie będzie to lustrzanką więc nie uchwycę rzeczywistego, pięknego stanu"

\"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1475 dnia: 28 Grudnia 2013, 11:24 »
heniek29cr:
Tego, że wytykasz wszytkim a sam nie możesz nawet prawdziwego opisu aukcji zrobić a już o wysyłce priorytetowej czytaj 2tyg nie wspomnę.

Czy to konto fskutela ? Bo chciałem dodać do szarej listy ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1476 dnia: 28 Grudnia 2013, 11:38 »
Heniu zwyczajnie nie wie, co oznacza urlop, choc jak wolem na aukcji pisalo od kiedy do kiedy sprzedawcy nie ma w domu. A chodzilo o magnetofon za, niebagatela, 10zl. Nie wiem, czy wiecej nie poszlo na te telefony w roamingu poza UE.

\"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1477 dnia: 28 Grudnia 2013, 11:57 »
F7sus4:
Nie dziw sie jednak, ze bronie ogona

Nie dziwię się, wcale a wcale ;)

Tak przy okazji, znowu edytujesz swoje posty, upiększasz je, rozbudowywujesz po tym jak już ktoś na nie odpisał. Po co?

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #1478 dnia: 28 Grudnia 2013, 11:58 »
F7sus4
Po pierwsze w aukcji nic o tym nie napisałeś.....
Po drugie magnetofon nie w pełni sprawny......
Po trzecie nie było żadnego kontaktu tel. tylko mail i do tej pory je mam więc proszę nie próbuj znowu manipulować faktami.....
Tyle z mojej strony w temacie tamtego magnetofonu za 24zł z przesyłką więc nie 10zł.....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1479 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:11 »
F7sus4:
Sek w tym, ze oryginalne pliki sa tam nadal i nie potwierdzaja Twojej wersji, ani ich data uploadu.

Tak a propos jeszcze tylko, to ta data która wyświetla się w TC nie ma nic wspólnego z datą uploadu, jest to data pliku. Można nią (z użyciem wspomnianego już Total Commandera) bardzo prosto manipulować we wszystkie strony za pomocą polecenia 'atrybuty'. Tu na przykład, plik na sewerze prosto z przyszłości ;)

\"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1480 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:30 »
heniek29cr: Nie wykorzystuj sytuacji, ze sobie tutaj ostrzej dyskutujemy. Gdyby magnetofon byl niesprawny, na pewno czekalbys z tym pol roku zanim spotkasz mnie przypadkiem na forum, skoro w ciagu 2 tygodni urlopu zdazyles napisac ponad 10 maili o wysylke.

wackee:
TC nie ma nic wspólnego z datą uploadu, jest to data pliku

Wrzuc dowolny plik przez TC na FTP i zobacz, co sie stanie z data. Po Twojej stronie jest data modyfikacji, po stronie sieci data uploadu i zawsze tak bylo. Nie, ze to jest jakas ciekawostka aukcyjna, ale prostuje, skoro znow krecisz.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1481 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:33 »
F7sus4:
Po Twojej stronie jest data modyfikacji, po stronie sieci data uploadu i zawsze tak bylo.

Masz obrazek na górze, na którym dokładnie to zrobiłem.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1482 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:37 »
Taki sam, jak ten z EXIFem w stopce. Kazdy, kto uzywal TC doskonale wie, jak to dziala. Przypisywana jest aktualna data, jaka jest ustawiona na serwerze. Chyba, ze serwer stoi u Ciebie w pokoju i masz na nim 28 grudnia 2014. Na szczescie mozna to latwo sprawdzic.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1483 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:46 »
F7sus4:
Chyba, ze serwer stoi u Ciebie w pokoju i masz na nim 28 grudnia 2014. Na szczescie mozna to latwo sprawdzic.

To zapraszam, sprawdź czy arise64.pl stoi u mnie w pokoju.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1484 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:58 »
Nie stoi, chyba ze masz dwa rozne IP od roznych prowiderow w domu.

arise64.pl ma stale 109.234.XXX.XXX
Twoje IP to zamiennie adresy 84.XXX.XXX.XXX i 62.95.XXX.XXX

edit: Uprzedzajac odpowiedz: "Zatem jak uzyskalem date 28 grudnia 2014?" To bardzo proste. Podobnie, jak wczesniej - Photoshop 7.0.

"Go out and love someone, there's a life outside the internet". W wolnym tlumaczeniu - znajdz sobie bardziej tworcze zajecie, niz marnowanie rozmowcom calego dnia na bezcelowych dywagacjach.