OK. To zacznijmy od zdemaskowania - oczywiście w takim stopniu jak to jest możliwe w sposób zdalny - pierwszego w/g mnie kłamstwa.
Postuluję, że
niemampieniedzy() i F7sus4 to jedna i ta sama osoba.Taka informacja przewijała się tu kilkukrotnie i bardzo mocno się przed nią broniłeś (na różne sposoby - raz otwarcie w dyskusji w wątku o oszustach z allegro, innym razem w sposób zawoalowany - w tym wątku pojawiły się sugerujące to posty które zdecydowałeś się zignorować

).
W pewnym momencie stwierdziłem, że czemu by tego nie sprawdzić, tak dla ciekawości, oczywiście poszlakowo. Taką poszlaką o której kombinatorzy nie pamiętają (a która już kiedyś uratowała mi życie, hehe) jest EXIF.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Exchangeable_Image_File_FormatNiektórzy co sprytniejsi (olo

) pamiętają że istnieje coś takiego i bardzo dbają żeby nie pozostawić śladu po sobie, niestety nie wszyscy, nawet jeżeli biegle poruszają się w Photoshopie V7.0

Bardzo dbałeś o to żeby zdjęcia od niemampieniedzy() i F7sus4 czasem nie pojawiły się na tym samym serwerze (byłaby to wpadka na maksa, skoro swoje zdjęcia umieszczasz często na mocno jednoznacznym serwerze skutela.com). Stąd zdjęcia niemampieniedzy na imageshack

Weźmy więc dwie takie fotki:
a) fota z wątku tutaj na forum, zapostowana niezaprzeczalnie przez F7sus4, prosto ze skutela.com:

b) fota z aukcji niejakiego niemampieniedzy, prosto z imageshack:

Jakże fajnie, że czytanie EXIF Microsoft dodał do przeglądarki zdjęć w Windowsach - teraz każdy może sobie to pyknąc samemu. A więc popatrzmy, co tam ciekawego:

versus

Jak ktoś ma ochotę pobawić się oryginalnymi plikami zanim znikną - podam adres do ZIPa

Oczywiście ktoś powie, że to oczywisty zbieg okoliczności, że dwie osoby:
a) mieszkające w Poznaniu (źródło; allegro),
b) interesujące się i zajmujące kupnem i sprzedażą sprzętu Commodore (j/w),
c) robią zdjęcia tym samym aparatem Sony DSC-H9
d) a potem edytują je w tym samym Photoshopie V7.0,
e) zmiejszając je do wysokości 900 pikseli (oryginalne pliki z aparatów rzadko mają "okrągłe" wymiary, np. pliki z H9 najczęście 3264 x 2448).
Tylko w świetle tego starego wątku:
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=7&topic=5739&page=10#msg 71282
to trochę zbyt dużo tych zbiegów okoliczności jak dla mnie, i ja zacząłbym się zastanawiać czy Zibeusz80 to przypadkiem nie miał racji...
Czy kogokolwiek przekonałem?

Wiem, nie złapałem z nożem w ręku...
Może się ktoś wypowie oprócz F7sus4 który oczywista wyśmieje moje teorie?

(do aukcji z C128D jeszcze kawałek, ale bez tego powyżej nie mogę insynuować dalej...)