Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne 2013  (Przeczytany 91599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Ciekawostki aukcyjne 2013
« Odpowiedź #1455 dnia: 27 Grudnia 2013, 21:37 »
Piszę posta, jest ciut dłuższy. Bądź cierpliwy \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1456 dnia: 27 Grudnia 2013, 21:39 »
Twoja prosba o cierpliwosc wydaje sie jak najbardziej na miejscu.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #1457 dnia: 27 Grudnia 2013, 21:51 »
Pozwólcie, że się wtrącę....... Pamiętam jak kupiłem w licytacji magnetofon  do c64 od kolekcjonera który zwie się fskutela......który miał być idealny z prywatnej kolekcji\"\" (i te czekanie na te biało-czarne paski 2tygodnie od wpłaty........ale mam teraz ubaw......
Dopiero po jakimś czasie doszedłem do tego kto to......... Wymowne stało się późniejsze traktowanie mojej osoby na tym forum jak się zalogowałem pewnie w obawie, że wyjdzie szydło z worka.....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1458 dnia: 27 Grudnia 2013, 21:55 »
OK. To zacznijmy od zdemaskowania - oczywiście w takim stopniu jak to jest możliwe w sposób zdalny - pierwszego w/g mnie kłamstwa.
Postuluję, że niemampieniedzy() i F7sus4 to jedna i ta sama osoba.

Taka informacja przewijała się tu kilkukrotnie i bardzo mocno się przed nią broniłeś (na różne sposoby - raz otwarcie w dyskusji w wątku o oszustach z allegro, innym razem w sposób zawoalowany - w tym wątku pojawiły się sugerujące to posty które zdecydowałeś się zignorować :D).

W pewnym momencie stwierdziłem, że czemu by tego nie sprawdzić, tak dla ciekawości, oczywiście poszlakowo. Taką poszlaką o której kombinatorzy nie pamiętają (a która już kiedyś uratowała mi życie, hehe) jest EXIF.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Exchangeable_Image_File_Format
Niektórzy co sprytniejsi (olo :D) pamiętają że istnieje coś takiego i bardzo dbają żeby nie pozostawić śladu po sobie, niestety nie wszyscy, nawet jeżeli biegle poruszają się w Photoshopie V7.0 ;)

Bardzo dbałeś o to żeby zdjęcia od niemampieniedzy() i F7sus4 czasem nie pojawiły się na tym samym serwerze (byłaby to wpadka na maksa, skoro swoje zdjęcia umieszczasz często na mocno jednoznacznym serwerze skutela.com). Stąd zdjęcia niemampieniedzy na imageshack ;)

Weźmy więc dwie takie fotki:

a) fota z wątku tutaj na forum, zapostowana niezaprzeczalnie przez F7sus4, prosto ze skutela.com:
\"\"

b) fota z aukcji niejakiego niemampieniedzy, prosto z imageshack:
\"\"

Jakże fajnie, że czytanie EXIF Microsoft dodał do przeglądarki zdjęć w Windowsach - teraz każdy może sobie to pyknąc samemu. A więc popatrzmy, co tam ciekawego:

\"\" versus \"\"

Jak ktoś ma ochotę pobawić się oryginalnymi plikami zanim znikną - podam adres do ZIPa \"\"

Oczywiście ktoś powie, że to oczywisty zbieg okoliczności, że dwie osoby:
a) mieszkające w Poznaniu (źródło; allegro),
b) interesujące się i zajmujące kupnem i sprzedażą sprzętu Commodore (j/w),
c) robią zdjęcia tym samym aparatem Sony DSC-H9
d) a potem edytują je w tym samym Photoshopie V7.0,
e) zmiejszając je do wysokości 900 pikseli (oryginalne pliki z aparatów rzadko mają "okrągłe" wymiary, np. pliki z H9 najczęście 3264 x 2448).

Tylko w świetle tego starego wątku:
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=7&topic=5739&page=10#msg 71282
to trochę zbyt dużo tych zbiegów okoliczności jak dla mnie, i ja zacząłbym się zastanawiać czy Zibeusz80 to przypadkiem nie miał racji...

Czy kogokolwiek przekonałem? ;)
Wiem, nie złapałem z nożem w ręku...
Może się ktoś wypowie oprócz F7sus4 który oczywista wyśmieje moje teorie? \"\"
(do aukcji z C128D jeszcze kawałek, ale bez tego powyżej nie mogę insynuować dalej...)

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1459 dnia: 27 Grudnia 2013, 21:56 »
heniek29cr: No tak, kupiles magnetofon od fskutela, czyli ode mnie - bylo to latem tego roku. I czego to w tej rozmowie dowodzi?

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1460 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:02 »
Wacek: Sek w tym, ze nie mam aparatu Sony DSC-H9, zatem przedstawiles zedytowane obrazy. Myslalem, ze bedziesz mial odwage przyznac sie do pomylki, ale widze, ze wolisz uciekac sie do fabrykowania dowodow. Stracilem do Ciebie w tym momencie resztki szacunku.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1461 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:03 »
Nic straconego:
http://arise64.pl/misc/f/f.zip
Oryginalne pliki.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #1462 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:05 »
Tego, że wytykasz wszytkim a sam nie możesz nawet prawdziwego opisu aukcji zrobić a już o wysyłce priorytetowej czytaj 2tyg\"\" nie wspomnę.
A co do waszej dyskusji z wackee to po prostu mam terazteraz ubaw\"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1463 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:06 »
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=8&topic=5933#msg76018
W tym wątku oryginalna fota - zanim zniknie.
Z allegro pewnie nie znikną zbyt szybko.

EDIT.
http://allegro.pl/100-szt-dyskietki-5-25-dd-sprawne-pudelko-i3813906250.html
Aukcja niemampieniedzy - mozna sobie to sprawdzić na dowolnym zdjęciu \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1464 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:11 »
F7sus4:
wolisz uciekac sie do fabrykowania dowodow.

Aż tak się nie nudzę \"\"

To co - przyznasz się, skoro to podobno tak honorowo?
Może chociaż do tego, że masz ten aparat? ;)
Czy kuzyn robił Ci zdjęcia do wątku o stacji? \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1465 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:13 »
Sek w tym, ze oryginalne pliki sa tam nadal i nie potwierdzaja Twojej wersji, ani ich data uploadu. Nie lubie stawiac sprawy w ten sposob, ale zdajesz sobie sprawe, ze podchodzisz obecnie pod art. 212 §2 KK? Publiczne klamstwo to nie jest droga obrony honoru.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1466 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:18 »
ja pierdole \"\" ... kurwa ppa zaczyna wymiękać.

Zaraz będą sobie mordy obijać.

To fakt jest zastanawiające aparat+soft.
Ja obrabiam zdjęcia w XnView... on też zaznacza tak obrazki?

Uwaga frajerzy mam ważny komunikat..
Dowód w sprawie wygląda tak : http://image.ceneo.pl/data/products/15857030/f-sony-dsc-h90-czarny.jpg
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1467 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:29 »
Zawsze jest PPA, jak ktos broni swoich racji, bo ktos inny wymyslil sobie, ze podmucha kasza.

1) Wacek, zweryfikuj dane uzytkownika niemampieniedzy. Nie wiem, napisz do niego, do Allegro, kup cos, a najlepiej pojedz osobiscie pod adres. Jesli masz racje, pokrywam koszty podrozy.

2) Nie wyjasniles sprawy z C128D, ani nawet tego, na jakiej drodze wysunales swoje domniemania. Rozumiem, ze milczenie w tej sprawie to cichy walkower.

3) Zaden z racjonalnych argumentow i tak nie ma znaczenia, skoro posunales sie do fabrykowania "dowodow". Smutny przyklad, jak upadaja osobistosci.

heniek29cr:
Tego, że wytykasz wszytkim a sam nie możesz nawet prawdziwego opisu aukcji zrobić a już o wysyłce priorytetowej czytaj 2tyg nie wspomnę.

Zdefiniuj "prawdziwy opis". Kupiles magnetofon, w okresie gdy mialem wpisany urlop na Allegro, wydzwaniales i dziwiles sie, ze nie ma mnie na miejscu. Poza tym, od tego jest ten watek - aby wyrozniac ciekawe aukcje, a podejrzane - skrytykowac.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1468 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:31 »
F7sus4:
Sek w tym, ze oryginalne pliki sa tam nadal i nie potwierdzaja Twojej wersji, ani ich data uploadu.

F7sus4, błagam. Zarzucałeś mi dziecinadę? To jest dziecinne. Niestety nie mogę spowodować, żebyś nie miał możliwości podmiany plików na własnym serwerze \"\"

Nie lubie stawiac sprawy w ten sposob, ale zdajesz sobie sprawe, ze podchodzisz obecnie pod art. 212 §2 KK? Publiczne klamstwo to nie jest droga obrony honoru.

Spoko, a dokładnie w którym momencie poniżyłem Cię w opinii publicznej?
Tudzież chciałbym zapytać, o utracie zaufania niezbędnej do prowadzenia jakiej działalności, zawodu lub stanowiska mówisz?

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #1469 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:38 »
ja pierdziu, ale jazda,
a właśnie ściągam z torentów (oczywiście legalnie) jakiś nowy ciekawy serial, ale coś potem go obzioram \"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM