Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Damy czy nie damy ... czyli X'2012  (Przeczytany 8949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Damy czy nie damy ... czyli X'2012
« dnia: 06 Września 2012, 17:15 »
Witam,
Mam pytanie czy z kobiet ktoś się wybiera?
Cobra, Lolita?

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Września 2012, 20:48 »
Na c64scene jest to info \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Września 2012, 21:27 »
no ale po dzisiejszej czytance na c64pudelek.pl to się zaczynam zastanawiać nad sensem przyjazdu naszych drogich Pań.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Września 2012, 21:29 »
No ale przecież wiochę to robią Seba i Splatter, a oni są na każdym polskim party, z Silezją na czele \"\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Września 2012, 09:32 »
Ja odpadam z powodów finansowych,
więc możecie szaleć\"\" tylko kulturalnie proszę.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Września 2012, 09:12 »

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Września 2012, 21:44 »
"Odprawa internetowa: Jeżeli wybrano odprawę internetową, należy wydrukować swoją kartę pokładową i przedstawić ją przy bramce wejściowej wraz z dokumentami niezbędnymi podczas podróży (zatwierdzony dokument tożsamości ze zdjęciem). Jeżeli posiadane dokumenty podróżne nie zostały wydane w UE, należy udać się do bramki odpraw, gdzie dokumenty zostaną sprawdzone, a karta pokładowa podstemplowana. Następnie należy udać się do bramki wejściowej. Niezastosowanie się do tej procedury może spowodować odmowę wpuszczenia na pokład samolotu. W przypadku przewożenia bagażu nadawanego do luku (odprawianego) należy stawić się przy stanowisku odprawy bagażu nie później niż na 40 minut przed odlotem. Jeżeli nie ma możliwości przedstawienia wydrukowanej karty pokładowej, należy uiścić opłatę za odprawę na lotnisku przy bramce odpraw, aby otrzymać wydrukowaną na miejscu kartę pokładową"

Przeżył ktoś odprawę internetową????

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Września 2012, 22:14 »
yhy... nic skomplikowanego, a już na pewno nie tak jak to opisali powyżej

ale o szczegółach Ci nie opowiem bo to było w zeszłym roku i niewiele pamiętam gdyż ja się zawsze muszę mocno znieczulić przed wejściem do samolotu :D

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Września 2012, 22:20 »
Mi nikt nie stemplował. Ani w Ryanie (Waw-Dublin) ani w Wizzairze (Waw-Lon/Stansted; Waw-Kopenhaga). Jak tylko bagaż podręczny - to od razu do tej bramki gdzie siedzi straż graniczna.
Tylko jest myk że kartę pokładową można wydrukować jakoś tak nie wcześniej niż dzień przed - albo nawet 12h - nie pamiętam.
W Ryanie to jakoś zakombinowałem tak, że mnie wpuszczono jako pierwszego do samolotu - zresztą przewieźli mnie busikiem a nie autobusem. A wystarczyło chyba właśnie wydrukować kartę pokładową czy jakoś tak ;)
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Września 2012, 22:37 »
Ok, więc :
1. co to znaczy "Duży bagaż podręczny"
2. Jak wydrukować boarding card? Gdzie ja znajdę?

Właśnie przeżeram sie przez język polski na wizz-air dział odprawa ;)
Masarnia

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Września 2012, 23:34 »
1. Na lotnisku do odprawy samodzielnej masz takie jakby koszyki czy coś takiego odpowiednich rozmiarów i w ten koszyk musi się zmieścić bagaż, który możesz zabrać jako podręczny (jak pamiętam) i możesz wziąć TYLKO JEDEN ! (o ile w LOT-cie przymykają oko na np. laptopa i do tego torbe z aparatem i plecak z kanapkami o tyle w tanich liniach typu Wizz czy Ryan w ręku możesz mieć tylko JEDNO COŚ)

2. powinna być w PDFie i możesz ją wydrukować np. na drukarce :D (nie wiem czy z igłówki od Commodore przejdzie) \"\"

pamiętaj żeby w podręcznym nie mieć żadnych ostrych narzędzi ani płynów powyżej 100 ml (dziady zabrały mi nawet żel do włosów bo pudełko miało 150ml).

kolejny absurd to taki, że przy odprawie normalnej zabiorą Ci szklaną buteleczke bo stłuczonym szkłem możesz sterroryzować załogę... ale w bezcłowym po odprawie możesz już sobie kupić nawet pół litrową szklaną i zabrać ją na pokład bez problemów :-]

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Września 2012, 08:39 »
Kisiel:
Przeżył ktoś odprawę internetową????

Nic skomplikowanego, trzeba tylko czytać, co wyświetla się na ekranie. Wymiary bagażu podręcznego też są gdzieś tam podane.

Boarding card niekoniecznie trzeba drukować w kolorze.

ExciterELB:
kolejny absurd to taki, że przy odprawie normalnej zabiorą Ci szklaną buteleczke bo stłuczonym szkłem możesz sterroryzować załogę... ale w bezcłowym po odprawie możesz już sobie kupić nawet pół litrową szklaną i zabrać ją na pokład bez problemów :-]

Ano to są totalne absurdy. Co ciekawe, na różnych lotniskach inaczej nieco działają bramki, mi na jednej nie piszczało, a na drugiej zapiszczało - musiałem zdjąć buty lol :D
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Września 2012, 09:26 »
V-12/Tropyx:
Co ciekawe, na różnych lotniskach inaczej nieco działają bramki, mi na jednej nie piszczało, a na drugiej zapiszczało - musiałem zdjąć buty lol :D

jak masz usztywnienie z blaszki w butach to na większości bramek będą piszczeć... ja już wiem w których butach co mam i od razu ściągam ze wszystkimi metalowymi gadżetami przy kontroli...

i jeszcze mi się przypomniało jak dostałem w LOT-cie na pamiątkę puszkę żywca 330 ml, a miałem przesiadkę w Szwajcarii to mi dziady zabrali tą puszkę \"\" a już byłem tak znieczulony, że chciałem ją wypić na miejscu przy kontroli :D... żona mnie powstrzymała :-]

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Września 2012, 09:37 »
ExciterELB:
puszkę żywca 330 ml, a miałem przesiadkę w Szwajcarii to mi dziady zabrali tą puszkę a już byłem tak znieczulony, że chciałem ją wypić na miejscu przy kontroli :D... żona mnie powstrzymała

lol... mi faszysci z Lufthitlerhansy proponowali obalenie 0,7 kubanskiego ginu na bramce. ciekawe jaki bym mandat dostal... ;)

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Września 2012, 15:21 »
ExciterELB:

No niby absurd, ale nie chodzi o tulipana a o zawartość płynu. Skąd wiesz czy tego asortymentu dostępnego w strefie bezcłowej nie sprawdzają przez co naprawdę na pokład samolotu mogą się nie dostać butelki z tajemniczą substancją. Gdyby mieli sprawdzać butelki każdemu, odprawa trwałaby godzinę dłużej dlatego też po prostu lepiej butelkę wyrzucić. W przypadku samolotów rozumiem to, ale denerwuje mnie, że nie można wnosić butelek choćby plastikowych zamkniętych z wodą mineralną na festiwale. I na Heinekenie tak było i na Offie i nawet w Dębicy na Goodfest. Tu z kolei sprawa sponsorów i firm, żeby u nich kupować, ech...

Co do bramek rzeczywiście czasem lubią pikać a czasem śpią ;).