kenji:
Jeśli chcecie to mogę tą płytkę do BB zrobić w "kilku" egzemplarzach.
Cena by była 3zł+przesyłka, ale bez soldermaski. Z metalizacją otworów.
... chętnie skorzystamy , ale wstrzymaj sie jeszcze chwilkę, bo to nie koniec modzenia przy BB8.
Panowie spokojnie, bo widzę, że apetyt rośnie WAM w miarę jedzenia. Przypominam, że to temat o BB8 i póki co na tym sie skoncentrujmy i wróćmy na ziemię

(aby to skończyć), bo jak dotychczas to nawet tak prostym cartem jak BB8, nikt wcześniej jakoś bliżej się nie zainteresował! Moja "broszka" to: maksymalnie prosto, a ciekawie (zresztą jak wszystkie "wynalazki", które dotychczas przedstawiłem!), więc raczej za te bardziej rozbudowane carty, gdzie trzeba np. rozkminiać "logic programable" brać się raczej nie będę (za mało czasu, a za dużo innych, równie ciekawych zainteresowań mnie pochłania). No ale mamy przecież
Kisiela, który może zechce (poza swoimi wydumanymi konstrukcjami) jakiś prosty dla plebsu temat pociągnąć dalej!

V-12/Tropyx:
Ja od zawsze marzyłem o korektorze głowicy w AR, o czym już chyba tutaj gdzieś wspominałem, a ktoś to nawet nazwał profanacją - LOL Akurat AR to najlepszy cart imho do zgrywania gier z kaset, bo ma turbo do stacji, więc zgrywanie idzie sprawnie i szybko. Jedynie trzeba ustawianie głowicy doczytywać z dyskietki.
... pamiętam o modzie datasette i elektronicznym korektorze głowicy, ale tak jak pisałem już wcześniej, temat ruszy dalej dopiero jesienią! Postaram się zrobić tak, żeby już nie trzeba było "doczytywać" tego korektora z dyskietki

i nie będziemy zawracać głowy
wegi'emu, żeby "grzebał" w sofcie ARa!