Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Sebaloz i jego newsy  (Przeczytany 3130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

prezes_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #75 dnia: 07 Listopada 2002, 15:23 »
Widze ze nic do ciebie scatman nie trafia - odpowiadasz nie na temat, gubisz sie, zadnego ze swoich bzdurnych twierdzen nie podparles dotad zadnym merytorycznym argumentem, oto przyklad twojej pustki intelektualnej:

>:No, chyba jest ich jednak nieco wiecej...

policz wszystkich i porownaj ilu gra polakow a ilu ukraincow, pozniej wypisuj takie bzdury. EOT, nie mam czasu ani sil z pustakami gadac.

scatee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #76 dnia: 07 Listopada 2002, 19:19 »
>:Widze ze nic do ciebie scatman nie trafia - odpowiadasz nie na temat, gubisz sie, zadnego ze swoich bzdurnych twierdzen nie podparles dotad zadnym merytorycznym argumentem, oto przyklad twojej pustki intelektualnej:  

Te wybiegi typu : odpowiadasz nie na temat, etc... juz sie wszystkim znudzily i swiadcza tylko i wylacznie o twojej bezradnosci. Sam nie wiesz co powiedziec. No bo co, na pytanie  
":Widziales mecze kadry z karwanem na poczatku eliminacji do mistrzostw swiata?": mam ci odpowiedziec ze widzialem ?!? No widzialem ale co z tego skoro to bylo 2 lata temu. Nie ma sie co podniecac tym co bylo. No, chyba, ze sie zyje przeszloscia.

Jak juz pisalem - nie potrafisz dyskutowac. Kazdy ma wlasne zdanie (z drobnymi wyjatkami) i kazdy normalny czlowiek to rozumie - ty widac nie.  

>:zadnego ze swoich bzdurnych twierdzen nie podparles dotad zadnym merytorycznym argumentem

glupi jestes, oj glupi... o jaki merytoryczny argument ci chodzi? Na inwektywy nie odpowiada sie za pomoca merytorycznych argumentow. Skoro wybrales obrzucanie sie blotem zamiast dyskusji - nie dziw sie, ze tak to wyglada, nie inaczej. A jesli chodzi o forme Karwana, to zapytaj sie Huuba Stevens\'a dlaczego takiego swietnego gracza nie wystawia. Moze sie nie zna? W takim razie zdrowia zycze, bo na rozum za pozno...  EOT

prezes_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #77 dnia: 11 Listopada 2002, 15:40 »
mial byc eot ale znalazlem chwile czasu do zmarnowania.

>:Na inwektywy nie odpowiada sie za pomoca merytorycznych argumentow.

ok, koniec z inwektywami.

>:...juz sie wszystkim znudzily i swiadcza tylko i wylacznie o twojej bezradnosci. Sam nie wiesz co powiedziec...

masz racje, wymieklem - nie mam motywacji gadac z kims kto nie potrafi uzasadnic w praktyczny sposob swoich wywodow. Wszystko co do tej pory powiedziales jest jalowe, nie podparte zadnymi przykladami. Sam jestes bezradny np. piszac zupelnie od rzeczy o bonku, w reakcji na moja odpowiedz z transferami. Albo to ze ukraincow/bialorusinow gra na zachodzie wiecej - rece opadaja. Po co to piszesz jezeli nie masz o tym pojecia??

>:jesli chodzi o forme Karwana, to zapytaj sie Huuba Stevens\'a dlaczego takiego swietnego gracza nie wystawia. Moze sie nie zna?  

samoboj ->: chyba sie nie zna skoro pare miesiecy temu go kupil, buehuehue

poza tym nie czytasz co sie do ciebie pisze - to ze karwan jest nie w formie napisalem w pierwszym poscie. W tej chwili gra ponizej swoich mozliwosci, a tych mu nie brakuje. Nie oznacza to ze jest chujowym pilkarzem z ktorego wszyscy sie smieja jak twierdzisz.

Piszesz ze mecze kadry w eliminacjach MS widziales, pytasz czy cos cie ominelo. Otoz ominelo, nie wiem czy zauwazyles ale kadra polski wyeliminowala tak gloryfikowane przez ciebie ukraine i bialorus (ukraina odpadla w barazach). Przeciez to takie dobre druzyny, swietni pilkarze a z polska sobie nie poradzili. Oczywiscie to bylo 100 lat temu, teraz by nas na pewno rozniesli, hehe.

I na koniec: ale ci polscy pilkarze chujowi:
http://info.onet.pl/586280,14,item.html

scatee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Listopada 2002, 10:32 »
Skoro przestalismy obrzucac sie blotem, a zarzucasz mi to, ze nie podaje argumentow, to mam wlasnie  
chwilke, aby sie do tego ustosunkowac. Do tematu analogii nie powracam, gdyz  ja ci podalem co mam  
na mysli  (\'...Jesli chodzi o analogie, to jest ona nie tyle w formie czy jej braku, ale w samym  
fakcie ":ucieczki na zachod": i skutkach jakie to wywolalo...\'). Co do tego ile Citko gra, a ile nie gra, to  
jak juz powiedzialem, nie chce mi sie szukac po statystykach, ale jesli on zagral w conajmniej 50, no  
nawet 30% meczow w tym sezonie  w pierwszym skladzie przez 90 minut, to jestem w stanie ulozyc  
poemat na jego czesc.  
Druga sprawa, jest fakt istnienia lepszych pilkarzy w tej czesci Europy. Przytocze moja dokladna  
wypowiedz :  

\'W tej czesci europy czyli na wschod od niemiec jest duzo dobrych zawodnikow, np w czechach i nizej.  
Pozatym Ukraina, czy Bialorus tez nie sa wcale takie slabe. Na ich tle, czy to Citko, czy Piekarski raczej  
slabo wypadaja. imho ofcoz...\'  

Abstrahuje od tego, ze byly to slowa do Marcina (Elbana), ale zauwaz, od tej wypowiedzi przyczepiles  
sie praktycznie tylko do Bialorusi i Ukrainy, mimo, ze w swojej wypowiedzi, wymienilem rowniez Czechy.  
Ale o tym za chwile. Napisales :  

>:\'za to zawodnicy z twoich zajebiscie mocnych Bialorusi i Ukrainy sa czolowymi playmakerami w  
najlepszych zachodnich klubach - czlowieczku puknij sie w glowe.\'  

Nigdzie i nigdy nie napisalem, ze Bialorus i Ukraina jest zajebiscie mocna. Jednak sa to czy ci sie  
podoba, czy nie druzyny mniej wiecej tej samej klasy, co Polska. Wczoraj my ich wyeliminowalismy, jutro  
moga oni nas. Albo ich blizsi/dalsi sasiedzi - Lotwa.  

Ja napisalem :  
>:>:jesli chodzi o forme Karwana, to zapytaj sie Huuba Stevens\'a dlaczego takiego swietnego gracza nie  
wystawia. Moze sie nie zna?  

>:samoboj ->: chyba sie nie zna skoro pare miesiecy temu go kupil, buehuehue  

Nie smiej sie tak wczesnie, bo samoboja to chyba sobie strzeliles. Jak rozstrzygala sie sprawa Karwana,  
to Huub Stevens jeszcze nie byl zwiazany z Hertha ale z Schalke 04.  

Wracaja do poziomu i ilosci pilkarzy polskich i reszty z tej czesci Europy (czyli nie tylko z Ukrainy i  
Bialorusi), to:  

1. Ilosc nie przeklada sie na jakosc. Lepszy 1 Dudek niz 10-ciu Szamotulskich  
2. Stawianie w ten sposob sprawy (Polska kontra reszta) jest troche nieadekwatne do tego problemu.  
3. Czolowe zachodnie kluby - a jakie to sa? Czy Hertha Berlin tylko z faktu, ze jest w Bundeslidze jest  
czolowym zachodnim klubem ? A jesli tak, to Arminia Bielefeld czy Energie Cottbus tez ?  
Nie ma obiektywnego wyznacznika, czy dana druzyna jest czolowym klubem czy nie, chyba, ze....  
wezmiemy sobie jako wyznacznik Lige Mistrzow. Tu pojawia sie inny problem, mianowicie, oprocz  
czolowych zachodnich klubow (Bayern, Real), graja inne kluby, ktore tez sa czolowe (mistrz/wicemistrz  
kraju), a na dodatek zachodnie (np. Bazylea). Tylko, czy jakbym powiedzial, ze FC Basel jest czolowym  
zachodnim klubem nie brzmialoby to smiesznie? Ale lecmy dalej, zalozmy, ze kluby grajace w bylo nie-
bylo elitarnych rozgrywkach LM sa tymi klubami, o ktore wlasnie sie spieramy (a raczej o zawodnikow w  
nich grajacych), to :  
1. Z polskich klubow w LM graly jedynie Legia i Widzew. Ostatni raz bylo to (szczerze &:#8211: nie  
pamietam, ale cos kolo 95-96). Nie ma to wiekszego znaczenia kiedy, bo bylo to bardzo dawno temu.  
Oczywiscie jako sukces mozna uznac cwiercfinal Legii (mimo, ze rozgrywki wtedy wygladaly nieco  
inaczej i droga do cwiercfinalu byla krotsza), ale cofajac sie tak daleko, mozna przytaczac sukcesy  
Gornika Zabrze w europejskich pucharach.  
2. Jesli chodzi o kluby z krajow w tej czesci Europy, to od sezonu 2000/2001 w LM graly/graja  

Spartak Moskwa 2000/2001, 2001/2002, 2002/2003  
Sparta Praga 2000/2001, 2001/2002  
Szachtar Donieck 2000/2001  
Dynamo Kijow 2000/2001, 2001/2002, 2002/2003  
Lokomotiv Moskwa 2002/2003  
Nawet jesli odrzucisz kluby z Moskwy, twierdzac, ze to nie o ta czesc Europy, to zostana 3 inne. Chociaz  
odrzucajac Moskwe, mozna by dolozyc np. Sturm Graz.  
Jak widzisz - pojecie kluby z krajow w tej czesci Europy jest na tyle nieprecyzyjne, ze mozna je dosc  
szeroko rozumiec.  
3. Mozna oczywiscie nie mowic o klubach, lecz o zawodnikach danego kraju grajacych w rozgrywkach  
LM. Polscy zawodnicy grajacy chocby w tym sezonie to incydenty (nie liczac Dudka, to jeszcze jest  
Rzasa i... nie pamietam. Bo chyba na dobra sprawe nikt juz nie gra. Smolarek jest kontuzjowany, polskie  
Schalke gra w UEFA... Nie pamietam nikogo innego). Natomiast jesli chodzi o zawodnikow z krajow w tej  
czesci Europy, to patrzac chocby na kilka klubow : Borussia  Koller, Rosicky: Liverpool : Berger, Smicer,  
Baros, Arsenal : Lhuzny, Juventus: Nedved, i pewnie wielu innych (nie liczac zawodnikow Dynama,  
Spartaka czy Lokomotivu , gdzie moglbym wymienic 90% skladow.)  

Na koniec przypomne jeszcze jedno : ilosc nie przeklada sie na jakosc... Pilka nozna jest dyscyplina, w  
ktorej nie wszystko jest mierzalne. Oceny sa subiektywne, liczbami (statystykami) mozna manipulowac i  
nakrecac na swoja korzysc. Ktos kto dzisiaj gra dobrze, jutro moze grac chujowo, itp. A fakty obiektywne  
jakie sa, takie sa...  

PS. Liverpool pozegnal sie z LM. Czyli Polaka i 3-ch Czechow z tego klubu juz nie ma. szkoda

prezes_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Listopada 2002, 19:29 »
>:Do tematu analogii nie powracam, gdyz ja ci podalem co mam na mysli (":...Jesli chodzi o analogie, to  
jest ona nie tyle w formie czy jej braku, ale w samym fakcie ":ucieczki na zachod": i skutkach jakie to  
wywolalo...":.  

i znow od poczatku. Jakie skutki? Czy to ze przeszedl do herty wywolalo jakas fale niecheci do niego?  
Koszulka to pojedynczy epizod. Poza tym z kaktusa wszyscy lali od dawna o czym mozesz nie wiedziec.  
Nie ma miedzy nimi zadnej analogii.  

>:Co do tego ile Citko gra, a ile nie gra, to jak juz powiedzialem, nie chce mi sie szukac po statystykach,  
ale jesli on zagral w conajmniej 50, no nawet 30% meczow w tym sezonie w pierwszym skladzie przez 90  
minut, to jestem w stanie ulozyc poemat na jego czesc.  

nie o to chodzi, citko pokazal nie raz ze ma duze mozliwosci. Fakt, w 1 lidze w tym sezonie nie gral, ale  
jego talent jest niepodwazalny - inna kwestia jest dlaczego obecnie gra chujowo.  

>:>:":W tej czesci europy czyli na wschod od niemiec jest duzo dobrych zawodnikow, np w czechach i  
nizej. Pozatym Ukraina, czy Bialorus tez nie sa wcale takie slabe. Na ich tle, czy to Citko, czy Piekarski  
raczej slabo wypadaja. imho ofcoz...":  
>:od tej wypowiedzi przyczepiles sie praktycznie tylko do Bialorusi i Ukrainy, mimo, ze w swojej  
wypowiedzi, wymienilem rowniez Czechy.  

I dokladnie o to mi chodzilo, czesi z moich obserwacji sa pilkarsko troche wyzej od nas.  

>:Nigdzie i nigdy nie napisalem, ze Bialorus i Ukraina jest zajebiscie mocna. Jednak sa to czy ci sie  
podoba, czy nie druzyny mniej wiecej tej samej klasy, co Polska. Wczoraj my ich wyeliminowalismy, jutro  
moga oni nas. Albo ich blizsi/dalsi sasiedzi : Lotwa.  

dokladnie tak - graja na podobnym poziomie - tylko po co w takim razie pisales o bialorusi ukrainie i  
czechach skoro to taki sam poziom jak polska?  

>:Ja napisalem :  
>:>:>:jesli chodzi o forme Karwana, to zapytaj sie Huuba Stevens\'a dlaczego takiego swietnego gracza nie  
wystawia. Moze sie nie zna?  
>:>:samoboj ->: chyba sie nie zna skoro pare miesiecy temu go kupil, buehuehue  
>:Nie smiej sie tak wczesnie, bo samoboja to chyba sobie strzeliles. Jak rozstrzygala sie sprawa Karwana,  
to Huub Stevens jeszcze nie byl zwiazany z Hertha ale z Schalke 04.  

niestety umknelo ci sedno sprawy - kto by nie decydowal o transferze karwana, nie kupil go po to zeby  
oslabic druzyne.  

>:1. Ilosc nie przeklada sie na jakosc. Lepszy 1 Dudek niz 10-ciu Szamotulskich  

rozmydlasz sprawe - co to ma do rzeczy?  

>:2. Stawianie w ten sposob sprawy (Polska kontra reszta) jest troche nieadekwatne do tego problemu.  

przypomne ze sam zaczales o ukrainie, bialorusi i czechach.  

>:3. Czolowe zachodnie kluby : a jakie to sa? Czy Hertha Berlin tylko z faktu, ze jest w Bundeslidze jest  
czolowym zachodnim klubem ? A jesli tak, to Arminia Bielefeld czy Energie Cottbus tez ?  

znowu sie zgubiles - nigdzie nie napisalem ze karwan gra w czolowym zachodnim klubie.  

>:Nie ma obiektywnego wyznacznika....[TUTAJ ZE 3 KILO TEKSTU]...  

nie bede sie powtarzal skoro zgodzilismy sie ze poziom w naszej czesci europy jest podobny.  

>:Na koniec przypomne jeszcze jedno : ilosc nie przeklada sie na jakosc... Pilka nozna jest dyscyplina, w  
ktorej nie wszystko jest mierzalne. Oceny sa subiektywne, liczbami (statystykami) mozna manipulowac i  
nakrecac na swoja korzysc. Ktos kto dzisiaj gra dobrze, jutro moze grac chujowo, itp.  

zgoda.

scatee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #80 dnia: 27 Listopada 2002, 07:15 »
gdzie dwoch polakow tam trzy poglady... hehe...

prezes_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #81 dnia: 29 Listopada 2002, 14:21 »
>:gdzie dwoch polakow tam trzy poglady... hehe...

a mozna jasniej?

scatee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #82 dnia: 29 Listopada 2002, 20:36 »
prezentujac dwa skrajne punkty widzenia okazalo sie, ze na koncu sie zgodzilismy.

Zawoo_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Listopada 2002, 23:38 »
scatee i dobrze Bo chociaz dyskusja ciekawa to za dlugo sie juz wczytywalo hihi

Offline wackee

• Level 6
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #84 dnia: 08 Listopada 2002, 07:34 »
COCKTUS [OKSY-MORON]

>:Browar: do Oxyronu wstepuje sie za umiejetnosci i ciezka prace. Nic  
>:wiecej nie potrzeba, aby zasiegnac wiecej informacji mozesz wyslac  
>:e-maila do Graham\'a.  

LEHEHE. I ktore niby z wymienionych odnosza sie do ciebie?... Zlewka na maksa.

Offline Sebaloz

• Level 6
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #85 dnia: 06 Listopada 2002, 17:30 »
>: Nie wiem skad bierzesz Sebastian takie newsy

Ramos, pamietasz spotkanie towarzyskie odbywajace sie w moim domu pewnej sierpniowej soboty roku scenowego 2002?

>: Demo pod szyldem Samar\'u oczywiscie sie ukaze

Cactus, a wiec informacja o trwajacym procesie robienia dema nie jest dementowana.

>: ale dokladnie kiedy to nastapi sam nie wiem

Informacja o istniejacym wtedy planie skonczenia dema przed Northem nie jest dementowana.

>: Czy beda tam czesci Muddler\'a czy Glover\'a to sie okaze

Informacja o gotowych czesciach Muddlera i Glovera nie jest dementowana.

>: No comments. Moze tylko dodam

Bzyk, to juz klasyka.

>: ze za kilka dni napisze pewnie Sebaloz
>: sprostowanie sprostowania

To nie bylo zadne sprostowanie ze strony Ramosa. Wiesz co to jest w ogole sprostowanie?

>: Coz... specyfika sceny  

Zbyt malo wiesz o scenie zeby wydawac takie opinie. Choc krecisz sie tu kilka lat to jeszcze nie nauczyles sie czytac tej gry.

djgruby

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #86 dnia: 09 Listopada 2002, 19:50 »
SCATEE/???:

>: ale sfeterr kaktus ma fajny

Dzieki. W koncu gadasz ludzkim glosem.

ELBAN/ARISE:

>: synek,  na  chartsach to Ty moze byles, ale krakowac to Ty
>: nie umiesz.

O to mi chodzi, ojczulku. Moja odpowiedz byla smiechem na
post  Pajdy, ktory piszac, ze nikt z zachodu moich ":crackow":
nie  widzial,  sugerowal  w  domysle,  ze  to Polacy na mnie
glosowali.  Oczywiscie  jest  to  nieprawda,  bo w Polsce te
wlasnie  ":cracki":  zostaly  przyjete  z  politowaniem,  a  z
kolei   na   zachodzie   ludzie   bardziej   docenili   moje
starania.  Nie  robilem  z  siebie  wielkiego  crackera. Czy
stwierdzenie,  ze  jestem  np. piaty na chartsach budzi Twoj
sprzeciw czy moze raczej usmiech na ustach?

>: Oceniajac  z  tego  jak sie wypowiadasz do obcych i Twojej
>: fotki wychodzi na to, ze jestes niezly twardziel.

No, jak widzisz.

A  powaznie:  wypowiadam sie do obcych w taki sposob, w jaki
oni   traktuja   mnie.  Jesli  ktos  podchodzi  z  nalezytym
szacunkiem,  nie  widze powodow dla ktorych mialbym zachowac
sie inaczej.

>: Tzn. jakie? Bo ja sie nie znam z RRR

Nie  chce  mi sie o tym pisac. Opowiem Ci kiedys przy piwku,
jesli  znizysz sie do poziomu, aby powiedziec do mnie jakies
slowo  (dziwne,  ze  piszac maile jestes taki wygadany, a na
zywca jakis taki malo rozmowny).

WACEK/ARISE:

>: uEHEHE.  Stary,  przecie+  ty na litcie nie odpowiadasz na
>: moje posty. Haluny ju+ masz czy jak?

Jakis  przyklad?  Bo  nie  przypominam sobie, abym przeoczyl
jakiegos Twojego maila... Biorac szczegolnie pod uwage fakt,
ze  na  liscie  maly  ruch  (w ciagu ostatnich dwoch tygodni
przyszlo zaledwie kilka postow)...

elban/arise_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #87 dnia: 12 Listopada 2002, 16:17 »
>:>: synek,  na  chartsach to Ty moze byles, ale krakowac to Ty  
>:>: nie umiesz.  
>:  
>:Czy  
>:stwierdzenie,  ze  jestem  np. piaty na chartsach budzi Twoj  
>:sprzeciw czy moze raczej usmiech na ustach?  

usmiech... politowania.

>:  
>:>: Tzn. jakie? Bo ja sie nie znam z RRR  
>:  
>:Nie  chce  mi sie o tym pisac. Opowiem Ci kiedys przy piwku,  
>:jesli  znizysz sie do poziomu, aby powiedziec do mnie jakies  
>:slowo  (dziwne,  ze  piszac maile jestes taki wygadany, a na  
>:zywca jakis taki malo rozmowny).  

heheh. to dobre bylo.

przyjedz na party. ostatnio jak byles  kilka lat temu i ukrywales sie tak starannie ze niektorzy nawet nie wiedzieli ze byles na imprezie.

E

Offline wackee

• Level 6
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #88 dnia: 02 Grudnia 2002, 11:48 »
COCKTUS:::

>: Jakis przyklad? Bo nie przypominam sobie, abym przeoczyl
>: jakiegos Twojego maila...  

Notorycznie na moje posty na liscie nie odpowiadasz. Chociazby na ostatniego. Rznac glupa zadna sztuka...

Offline Data

• Level 3
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #89 dnia: 02 Lipca 2003, 13:44 »
Do wszystkich
Heh, ale chlopaki chumora zalapaliscie do obrzucania sie blotem Przeczytalem caly watek i stwierdzilem, ze to jak telewizja, niby przyjemne, ale strata czasu.
Moze by tak zamiast mieskiem rzucac, napisac nowe procki, albo wypixelowac jakiegos pic`a, tudziez napisac jakiegos dobreo zak`a?

Pozdrawiam