Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [ .::northparty7.0_wyniki::. ]  (Przeczytany 2780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eXbee_

• Gość
[ .::northparty7.0_wyniki::. ]
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Października 2002, 18:58 »
>:W ogole, to jesli ta dyskusja na temat designu ma po raz n-ty sie toczyc, to moze Bzyk przenioslby to do  
>:osobnego watku ?

nie da rady, bo w sumie rozmowa o designie rozpoczela sie od demek wydanych na North 7, zatem niejako nawiazuje do ":wynikow z imprezy": cala tematyka watku. Ale jesli chcesz scatee, zaloz watek o designie, tylko obawiam sie ze bedzie znikomy odzew, bo chyba zdarzono juz wszystko powiedziec....

Nie krzyczcie prosze, ale dla mnie Design kojarzy sie z Love, w Astorii tez byl Design W sumie wszedzie jest Design, caly ten swiat jest zdizajnowany

elban/arise_

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Października 2002, 10:37 »
Mam tylko jedna uwage dla wszystkich tych, ktorym podoba sie Biba II.

Wspomnijcie ksywe kolesia, ktory napisal kilka efektow do tego demo. Niewielu z Was w ogole go zna: Mojzesh, chlopak z Lublina. Napisal te efekty kilka lat temu, nastepnie pozegnal sie ze scena i zostaly po nim tylko exeki.

Oczywiscie Fenek wykonal kawal zajebistej roboty zrobil z tych exekow zrodlowki i dodal swoje efekty, etc. Fenka wszyscy znacie, Mojzesha nie zna prawie nikt. Wiec teraz sobie utrwalcie:

M O J Z E S H  

Mysle, ze reszta Arise mnie poprze

Qndel_

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Października 2002, 12:25 »
Znaczy pod tym hehe

lhr_

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Października 2002, 12:34 »
Zgodzi sie z Toba nie tylko Arise. ESM (a przynajmiej ja) tez

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 09 Października 2002, 20:50 »
Apidya sie wycofali. Nie rozumiem takiego podejscia, ale co tam.  

Bzyk>:>: No wlasnie! A ja im zaka fajnego odjebalem do tej produkcji. Wyslac Ci go?

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 09 Października 2002, 22:28 »
Jammerek wklepal:

Bzyk>:>: No wlasnie! A ja im zaka fajnego odjebalem do tej produkcji. Wyslac Ci go?

kurde, jak nie jak tak? Podsylaj biegiem, najlepiej sprintem A jeszcze chce Ci podziekowac za swietnego reflexa (o czym zapomnialem wspomniec w raporcie) w stylu drum^bass A tak btw. to jestes muzykiem czy grafikiem, bo podobno (info od pana SB ) robisz kulowe grafy na ":smutniaku":....

Zawoo_

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 09 Października 2002, 22:43 »
hehe, jesli moge sie wtracic: Jammer to multimedia We wszystkim sie sprawdza

Apropo tematu watku, fajne muzyczki, graficzki, demka. Scena ma sie dobrze i gut!

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 09 Października 2002, 23:04 »
Bzyk>:>: Dzieki! Ten reflex to dla mnie bardziej industrial niz d\'n\'b. Ta fotka z Deino to podczas tego kawalka, nie? Hehe... Smalltown mi mowil. A z profesja to roznie to bywa. Umiem tez robic proste rzeczy w amigowym Amosie. Nawet gierke nie skonczona zrobilem w tym cudzie. A zaka zaraz dostaniesz. Znajac Twoje preferencje spodoba Ci sie, naprawde! Troszke w stylu GRG.

abby_

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 09 Października 2002, 15:01 »
>:Late Ejaculation - no z tymi napisami to tu. Fonty nieczytelne, rozmieszczenie, ze tak powiem, dupiate.

jesli chodzi ci o kolekcje to rozmieszczenie jest celowe. I nie interesuje mne jak sie to czyta.

Natomiast jesli chodzi o the end to fonty faktycznie sa takie a nie inne.

ALE  

dla wszyskich chetnich: jesli mamy fontu 2x2 i nie stusujemy zadnych proporcji etc. to sprobujcie sobie wycentrowac nad soba napis 11 znakowy i 10 znakowy, potem pogadamy
o centrowaniu Po prostu czasem technika ogranicza (tu, siatka fontow).

>: na zomm-checkboardzie jakis syfek na dole po lewej...

Po prawej misu, po prawej. Ale na telewizorze nie widac. A bierze sie to z tego ze nie mozna skonczyc otwierac ramki z prawej strony moja wina. Ale nie mam zrodel i nie chce mi sie poprawiac.

>: Psuje design

To demo nie ma designu

>:>:Troszq za malo dynamiczne tylko.

Bo mialo byc inaczej zlozone ale czesci wypadly i czasem teraz trzeba cos przez 10 godzin dograc co kiedys bylo wczytane wczesniej. No i hain dal troche ciala w morfach. Tam to sie juz zesrac mozna czekajac.

>:>:przerwy sa wymuszone. Aha, no i 3d-plot ma jedna malutka wade przy obiektach - tego 1go, >:>:2ch pikseli brakuje czasami i obiekt smiesznie wyglada. Reedit obiektu i wygladaloby ladniej  

Jakby kolega wiedzial, jak ten efekt dziala, to by wiedzial ze reedit obiektu nie wchodzi tu w gre Na prawde sadzisz ze ":zapomnialem": tych 2 plotow?  

Po prostu to, co widzisz to MAX ilosc tego co moglem wyswietlic. I wole wyswietlic 10 plotow wiecej z ":brakiem": i miec wyzszy rekord niz wyswietlic 10 plotow mniej.

Druid by mnie nie zrozumial, Prezes juz predzej

>:>: No i ten calkiem pierwszy zoom-rotator - duzo zepsuly (IMHO) teksturki - cos tam sie krecilo i >:>: zoomowalo, ale oprocz 1st obrazka do teraz nie wiem, co. Ogladalem 2 razy. Szkoda  
>:>: troszke, bo dobry kod, a tym razem design zawalil...

dobra rada panie emulator: ZMRUZ OCZY jak patrzysz na zoom4. Poza tym te teksturki sa malymi obrazkami i tylko w 4 kolorach wiec nie zawsze widac. Ale jak zmruzysz to zobaczysz. I ana z flaszka i wyspe z rekinami.

>:>: No bez 2 zdan, gdyby to wsadzic w obrazek, tak jak w Bibie, to nawet z tymi texturami >:>:wygladaloby lepiej. Dobre demo, ale na kolana nie kladzie.  

Podobno w \'93 kladlo. Teraz to mi nie musisz mowic , sam wiem

K.

SEPA_

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 09 Października 2002, 17:13 »
>:dla wszyskich chetnich: jesli mamy fontu 2x2 i nie stusujemy zadnych proporcji etc. to sprobujcie sobie wycentrowac nad soba napis 11 znakowy i 10 znakowy, potem pogadamy  
>:o centrowaniu Po prostu czasem technika ogranicza (tu, siatka fontow).  

No beda dwa znaki 1x1 na lewo/prawo. Mala zmiana i moga byc 1znak na lewo 1 na prawo czyli ok :P  o to mi chodzilo

>:>: na zomm-checkboardzie jakis syfek na dole po lewej...  
>:  
>:Po prawej misu, po prawej.

Silly me kierunki mi sie hm.... jasne, ze po lewej eee prawej

>:>:>:przerwy sa wymuszone. Aha, no i 3d-plot ma jedna malutka wade przy obiektach - tego 1go, >:>:2ch pikseli brakuje czasami i obiekt smiesznie wyglada. Reedit obiektu i wygladaloby ladniej  
>:  
>:Jakby kolega wiedzial, jak ten efekt dziala, to by wiedzial ze reedit obiektu nie wchodzi tu w gre Na prawde sadzisz ze ":zapomnialem": tych 2 plotow?  
>:  
>:Po prostu to, co widzisz to MAX ilosc tego co moglem wyswietlic. I wole wyswietlic 10 plotow wiecej z ":brakiem": i miec wyzszy rekord niz wyswietlic 10 plotow mniej.  

Nie chodzi o wyswietlenie mniejszej ilosci plotow, tylko o inne ich rozmieszczenie na obiekcie Stary, bylem PEWIEN ze ich nie zapomniales BTW fajny plot

>:>:>: No i ten calkiem pierwszy zoom-rotator - duzo zepsuly (IMHO) teksturki - cos tam sie krecilo i >:>: zoomowalo, ale oprocz 1st obrazka do teraz nie wiem, co. Ogladalem 2 razy. Szkoda  
>:>:>: troszke, bo dobry kod, a tym razem design zawalil...  
>:  
>:dobra rada panie emulator: ZMRUZ OCZY jak patrzysz na zoom4. Poza tym te teksturki sa malymi obrazkami i tylko w 4 kolorach wiec nie zawsze widac. Ale jak zmruzysz to zobaczysz. I ana z flaszka i wyspe z rekinami.  

Mruzylem.... ehh nie zobaczylem  No takie niestety sa zoom4

Greets

Pampam

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 09 Października 2002, 17:30 »
Demka i msx\'y sa poprostu zajebiste a od gfx Katona poprostu explodowaly mi galki oczne ... sam fakt ze komus sie chcialo jest poprostu zajeb...

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 09 Października 2002, 18:32 »
Tak, prodki z North sa swietne, a najbardziej sie poryczalem ze smiechu jak posluchalem dwie koncowe muzy np. ":My Mustaz": - CO TO KURWA JEST?????

Dema kopia tylek. Respekt dla wszystkich ktorzy cokolwiek wystawili w tych czasach. Za taka grafe co naskrobal Katon, jesli zrobilby cos podobnego na PC to dostalby za to sporo $$$ - dlatego podziwiam go cholernie ze mu sie chcialo!

C644EVER!

Manitou_

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 09 Października 2002, 19:06 »
BIBA II powala... ciekawe czy za kilka lat pojawi sie III? hmmm... pierwsza BIBA byla zajebista, w calosci po polsku i miala swoj niepowtarzalny styl, druga natomiast po angielsku?  Moze troszke tytul dema nie pasuje do tego co dzieje sie wewnatrz ale moze byc....  Produkcja ESM nie zrobila na mnie wrazenia. Moze dlatego ze wychwycic tam mozna wiele niedociagniec i napierdolonych bzdur ktore psuja styl dema? - nie wiem. W kazdym razie BIBA II - to profesjonalnie przygotowana produkcja. I chwala im za to. Mysle ze na zachodzie zrobi spore zamiesznie....
Muzyczki tez niczego sobie, drugie miejsce jest ok, mysle ze utwor praisera jest dobrze zrobiony, latwo wpada w ucho i dlatego spodobal sie wiekszosci. Grafiki tez oki, zwlaszcza KATONA!

abby_

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Października 2002, 11:19 »
>:>:Produkcja ESM nie zrobila na mnie wrazenia. Moze dlatego ze wychwycic  
>:>:tam mozna wiele niedociagniec i napierdolonych bzdur ktore psuja styl dema?

To dla mnie pewna nowosc  

O ile o niedociagnieciach juz tutaj mowilismy , to moglbys uscislic co masz na mysli
pod pojeciem ":napierdolone bzdury":?

Moze bedzie nam latwiej nastepnym razem ich nie ":napierdolic":

p.s. to demo nie ma stylu , wiec ciezko go zepsuc

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Października 2002, 13:45 »
Abby, nie przejmuje sie, Late Ejaculation jest prawie tak dobre jak Biba 2

Fajny ten direk zero-jedynkowy, fajna notka (o co chodzi z ps2, ze ":bzyk poszedl": ??)

Podobaly mi sie te metamorfozy. Te laski to zonki memberow ESM ?