>:Player na ktorym pisal DOS/Cane to Sosperec autorstwa Grabowsky\'ego Graffity. Brzmienie ich instrumentow to byla tylko i wylacznie zasluga cane\'a a nie playera samego w sobie.
>:Od hardtracka roznil sie (player) tylko tym, ze mial 16to (czy raczej chyba 12to) bitowe filtry podczas gdy HT tylko 8. Ale roznica (na ucho) jest znikoma.
>:
samego Cane\'a?? slyszalem pare jego kawalkow na innych playerach... roznica jest taka jak pomiedzy orkiestra symfoniczna a lokalna oskiestra strazacka... wiec chyba nie doznal naglego olsnienia...
znikoma roznica powiadasz... dla mnie (i nie tylko) olbrzymia! ale to oczywiscie kwestia gustu, smaku i innych rzeczy, wiec oczywiscie szanuje Twoje stanowisko...
po drugie zarzucasz mi ponizej brak inzynierskiego podejscia, a sam piszesz o roznicy ":na ucho":... wiec sie zdecyduj, bo nie wiem jak Ciebie postrzegac...
>:Odpowiedz rabbiego ze nie da sie przeniesc instrumentow poprzez czytanie rejestrow swiadczy tylko o:
nie tylko, Abby.... nie tylko (patrz dalej)
>:a) ze nigdy tego nie robil albo nie umial robic.
>:b) braku inzynierskiego podejscia do sprawy - skoro jestes w stanie wygenerowac ciag wartosci kazdego rejestru SID\'a, reprezentujacy jakis tam okres czasu (np. pol sekundy) w ktorym gra jeden instrument, to majac inny dobry playe i wiedzac jak on dziala mozesz go zmusic do wygenerowania takiego samego ciagu.
co do punktu a) - pisalem ze NIGDY tego nie robilem... nie czytales uwaznie

a z tym ":potrafieniem": nie przesadzaj, podgladanie rejestrow nie jest az takim problemem...
b) inzynier od artysty (muzyka) rozni sie tym, ze oprocz spraw technicznych potrafi dostrzec w utworze subtelne ":zaleznosci": pomiedzy wspolbrzmieniem roznych instrumentow razem.
Oczywiscie rejesty sid\'a mozna podejrzec i teoretycznie skopiowac, ale mi chodzi o to, ze z punktu widzenia dwoch roznych edytorow muzycznych nie da sie uzyskac identycznego (nie myl z podobnym) wrazenia artystycznego podczas sluchania tego samego (skopiowane nuty, definicje instrumentow itp.) utworu muzycznego...
Jezeli posiadasz -- >: podeslij mi (
rabbi@c64.pl) ten sam kawalek na dwoch roznych playerach... jesli sie myle i mozna tak zrobic, zeby brzmialy identycznie, to juz do konca zycia sie nie odezwe w tym temacie...
>:Player mozna w tym wypadku praktycznie potrafkowac jako programowalnyu generator ciagow liczb.
nie tylko w tym wpadku... tak jest zawsze
pozdrowienia,
Rabbi
PS. podtrzymuje swoj ":konkurs": z wczesniejszej wypowiedzi

Mam nadzieje za znajdzie sie jakis praktyk, ktory zamiast teoretyzowac i snuc wywody --->: udowodni wszystkim, ze to jednak on ma racje i zabierze sie do pracy!!