Witam!
Wygrzebalem starego C64 (plaski), jestem na etapie uruchomienia SD2IEC.
Bawie sie w uruchomieniem od 2 tygodni i bez efektow (nie czyta karty, ani nie zglasza sie do C64).
Schemat z 4 strony tego tematu (AntaBaka, LarsP), bootloader -bootloader_LarsP_M644.hex z pliku sd2iec_bootloader_2008-07-09+LarsP_3.zip.
Karta 2GB microSD kingstona format FAT z plikiem sd2iec.bin (sd2iec-0.10.2-larsp-m644p.bin).
Device 8/9, SD card detect i SD write protect zwarte do masy
Procesor ATMega 644PA fuse bity LB-EF, HB-92, EB-FD z bootloaderem lub LB-EF, HB-91, EB-FD zaprogramowany samym programem.
Napiecie 3,3V na karcie procesor generuje jakies przebiegi ale chyba nie czyta karty (lED czerwony swieci caly czas, a zielony wcale)
Natomiast na wysciu IEC (PIN 22-0V,23-0V,24-5V) nic sie nie dzieje.
Wprowadzenie programu:
10 OPEN15,8,15:INPUT#15,a$,b$,c$,d$
20 CLOSE15
30 PRINT A$,B$,C$,D$
run
generuje ze strony C64 jakies przebiegi ale na ekranie standartowa odpowiedz o braku urzadzenia.
Mam pytania:
moze ktos czytajac moje wypociny zauwazyl co robie zle,
czy uruchamial sd2iec na 644AP, ponoc nie rozni sie niczym istotnym od 644P co uniemozliwialo by prace w tej wersji sd2iec,
jaka jest roznica miedzy miedzy wersjami sw1 a sw2 (najlepiej schematy tych wersji)
I prosba moze ktos moglby mi podeslac wsad do eproma z tematu \"Modul z alternatywnym OS do C64 - prosty montaz!\" co prawda w sieci znalazlem kilka wersji tego kernela ale mimo tego samego numeru wersji pliki sie roznia zawartoscia.