Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia party 5 aka Sile5ia  (Przeczytany 32420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Silesia party 5 aka Sile5ia
« Odpowiedź #705 dnia: 23 Października 2011, 20:18 »

booker napisal:

kenji napisal:
Wacek, co to byl za przewod \"antenowy\", ze taki zyleta obraz byl?
Przewod jak przewod, zmodowany modulator na wyczesie

Polaczenie obu daje miod \"Smile\" Tak naprawde s-video daje duzego kopa jakosciowego, a mod modulatora dodaje do tego jeszcze kawaleczek. A jak pisalem na forum ze kabelek to wazna sprawa to nikt tego nie kupowal - teraz zobaczyliscie na wlasne oczy \"Smile\"

Jakosc obrazu i precyzja pikseli ktora bywalcy Piernikow znaja doskonale \"Smile\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #706 dnia: 23 Października 2011, 20:31 »
BRAWO!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #707 dnia: 23 Października 2011, 20:48 »

kenji napisal:
Wacek jak mozna wejsc w posiadanie tej plyty co od 2 lat skladacie?

Od 4 lat, gwoli scislosci \"Smile\"
Moj plan zaklada ze w przeciagu 1-2 tygodni pojawi sie online shop i bedzie mozna skladac zamowienia. Cena bedzie bardzo przystepna, obiecuje.

Nie chce za bardzo psuc niespodzianki, ale pro memoria i bleeding ink (bo zapomnialem powiedziec, ze moja praca na wild compo tez z tej plyty pochodzi \"Very) to tylko niektore z atrakcji, na plytach jest ponad 3 godziny materialu do ogladania \"Smile\"

A kto ostatecznie wzial ten egzemplarz co dalem na nagrody? Bo chcialbym zeby ten ktos wiedzial, ze dostal wersje v0.9 i dostanie dodatkowo egzemplarz v1.0 w gratisie jak tylko sie pojawi \"Smile\"

Szczegoly beda sie sukcesywnie pokazywac tutaj:
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=102361

nes__

• Gość
« Odpowiedź #708 dnia: 23 Października 2011, 21:05 »
Hm..

Na party kupilem koszulke, kupilem C64 (dzieki dla tego kogos kto mi sprzedal \"Smile\" ), zaplacilem za wejsciowke.. prawie kupilem ksiazke Ramos\'a ale mi braklo gotowki (poszla na jedzenie i C64).. a tu dema tez trzeba kupic ? \"Very

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #709 dnia: 23 Października 2011, 21:11 »
Dobra wynegocjowalem warunki SP6, poloneza czas zaczac... tfu kupic \"Wink\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Hank__

• Gość
« Odpowiedź #710 dnia: 23 Października 2011, 21:31 »
Dzieki wszystkim za doskonale party - swietnie sie bawilem i ciesze sie, ze moglem tam z Wami wszystkimi byc\"Smile\" Tym samym mam nadzieje na powtorke w przyszlym roku!\"Smile\"

Hank

booker__

• Gość

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #712 dnia: 23 Października 2011, 22:39 »
Link do \"Bleeding Ink\" w wersji YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=eUzvJjgvlGc&hd=1

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #713 dnia: 23 Października 2011, 22:49 »
Wacek ja chce juz kupic wasza #$10 i nie chce czekac dwa tygodnie!

elban__

• Gość
« Odpowiedź #714 dnia: 23 Października 2011, 23:13 »
Za crazy compa odpowiedzialny jest w takim samym stopniu jak ja Bimber. Pomysly byly wypracowywane razem, research zdjec, zagadki i cala reszta to nasza wspolna robota.

Raf, Volcano i kazdy kto pomogl  - ogromny szacunek. Dzieki jeszcze raz i mam nadzieje, ze zmienicie zdanie.

Sebastianie
Elban, ur. 1980
Dzieki ze przyjechales!

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #715 dnia: 24 Października 2011, 07:09 »
Powiem krotko - zajebioza.

A teraz dluzej. Nie wyobrazam sobie nawet, ze mozna by bylo to \"wszystko\" wykonac lepiej. Elban, masz talent do takich imprez chlopie (a propos, gdzies mozna zobaczyc pelna galerie \"podziekowan\" dla Sebastiana ?)
Co do jakosci medialnej, to moge tylko od siebie dodac, ze wystawiane przeze mnie demo nie bylo, az tak \"mocne w kodzie\", no ale za to mialo troche \"efekciarskich\" kawalkow wiec obawialem sie o slaby obraz z projektora (pamietam z poprzedniego roku). I to chyba dzieki temu sprzetowi, grafa (Isildur) i muza (Jammer) wygladalo to na prawde olsniewajaco, dajac drugie miejsce!
No wlasnie, pierwsze miejsce Zieloka nie ulega watpliwosci, ale drugi tak na prawde powien byc Wegi, bo to on walnal porzadny kawal kodu, niestety polegl troche na \"wiodowiskowosci\". Demo Arise, to byl wlasnie ten bardziej \"rownorzedny\" rywal, i tu ciesze sie ze tym razem sie \"udalo\" \"Smile\"

No i nie wiem czy tylko ja mialem takie wrazenie, ale przed demo kompotami, ludzie juz byli troche wymeczeni (wkoncu troche to trwalo, a  i godzina pozna). Nie wiem ile zajelo democompo, ale przeciez to min pol godziny, mignelo niczym piec minut (nawet nikt nie zasnal - no chyba ze spal juz przed) , a po zakonczeniu wszyscy nabrali jakies nowej energii, rzeklbym nawet ze dalo sie nawet zauwazyc lekkie podniecenie, u niektorych nawet blysk w oku, jakby znow byli o te kilka lat mlodsi i znow z pomyslami do zrobienia czegos \"wielkiego\".
I wlasnie za ta chwile dziekuje najbardziej !

ps. ale moze ja nie normalny jestem

kmeg__

• Gość
« Odpowiedź #716 dnia: 24 Października 2011, 07:57 »
Impreza bardzo udana - podziekowania dla organizatorow.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #717 dnia: 24 Października 2011, 08:41 »
Nie bede pisal, ze party bylo zajebiste bo to oczywiste.

@Skull - Randall podczas demo kompo powiedzial cos w stylu \"czy ja jestem na party w Polsce czy w Holandii?\" a to chyba tlumaczy wszystko. Skull u ciebie kod byl IMO bardzo dobry bo skladasz rzeczy naprawde super ale zabraklo mocnych efektownych efektow. Ale dzisiaj dopiero na spokojnie obejrze w domu produkcje z party i wtedy bede wiedzial wiecej.

Po kompo wiedzialem, ze bedzie \"walka\" dema MCS+LD o pierwsze miejsce z demem Skull\'a bo byly takie opinie ale (opierajac sie na tym co widzialem na kompo) to moja kolejnosc w demo kompo (pomijajac Apparatus oczywiscie)
Demo Wegiego - no coz ja jestem koderem wiec wybor wydaje sie oczywisty ale dot scrolle byly troszke nudne:)
Demo Skulla za caloksztalt
Demo Arise - zajebista animacja golabka, efektowne zlozenia to troche za malo. Jak na dentro to i tak super produkcja. Swietna robota Wacek!
Demo Elder0010 -
i ostatnie Bitsy.

Oczywiscie jak na debiuty Skulla i Wegiego to ich dema sa swietne i nastepne beda na pewno lepsze bo mam nadzieje, ze chlopaki sie zmobilizuja i nie poprzestana na tym.

ps. Na party pojawily sie pytania czy mam rodzine, prace a moze wszystko poswiecilem aby robic dema na c64 wiec wyjasniam:
- mam zone i dziecko (z ktorymi spedzam sporo czasu)
- tak pracuje zawodowo (standardowo 8 godzin dziennie)
- nie koduje w pracy a w domu
- tak, daje rade jakos to wszystko polaczyc\"Smile\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #718 dnia: 24 Października 2011, 08:57 »
\"Smile\" moze zle to zabrzmialo, nie napisalem ze kod byl slaby, ale to jeszcze nie \"TO\".
Oczywiscie wykluczam tu part Wegiego, bo nawet dlatego nie moglbym powiedziec, ze DT ma slaby kod.
Mowie to jako KODER.

Od strony graficznej i muzycznej juz nie musze chyba dodawac gdzie bylo najlepiej :>

ps. Randall rzeczywiscie troche lewitowal

elban__

• Gość
« Odpowiedź #719 dnia: 24 Października 2011, 09:19 »