Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia party 5 aka Sile5ia  (Przeczytany 32581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Silesia party 5 aka Sile5ia
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Kwietnia 2011, 22:57 »
wiesz Raf z calym szacunkiem ale przeceniasz ludzi. Jak opisalem Grabbie jak wyglada projekt TDC to zapytal mnie: I co myslisz ze komus bedzie sie chcialo to lutowac do plyty??? To samo zaproponowales teraz: Bedzie sie chcialo komus z tych starcow sceny ruszyc dupe na jakies c64power?
Niema takiej opcji. Odcinanie kuponow zostalo i wypinanie dupy \"Razz\" \"Wink\"

PS. sa wsrod nas ludzie ktorzy nie spamuja a tworza i zaprawde powiadam Wam ze nie sa to Ci \"plodni\" Tworcy, ktorzy glosuja na CSDB a takie malo piszace indywidua... i o tym pewnie myslal zielok.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

elban__

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: 19 Kwietnia 2011, 23:00 »
Nitro jest jak Janas - nie wpierdala sie. \"Wink\"

Sam rozpierdalasz topic wrzucajac personalne watki, flame Piesiowy tutaj kontynowales tylko Ty a potem reklamujesz \'swoje\' forum twierdzac, ze jest tam porzadek i mozna normalnie podyskutowac. Idz pan w chuj z takim zartem - rozstawiaj sobie c64power.com lamerow od gier po katach.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #242 dnia: 19 Kwietnia 2011, 23:06 »
IMHO elban \"scenowiczow\" na tym forum jest mniej niz 20%.... jak chcesz taka czysta wodke pic to ja Ciebie... sake uracze \"Wink\"
Co Tobie szkodzi kolejne forum graczy \"Smile\" calkowicie nie zwiazanych.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: 20 Kwietnia 2011, 06:36 »
Jedna grafika, jedna muzyka, anonimowo (ze szczegolnym wskazaniem na muzyke).

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #244 dnia: 20 Kwietnia 2011, 06:38 »

kotrobot napisal:

ale macie problemy...
jak ktos chce wystawic dwie grafiki to niech jedna podepnie pod muzyke i wypusci na msx compo (i odwrotnie).

randall__

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: 20 Kwietnia 2011, 00:00 »
jedna muzyka styknie. a grafik moze jak dla mnie byc nawet dziesiec na lebka. obrazki sie krotko oglada, a na arcydzielo dzwiekowe jednak te trzy minuty trzeba poswiecic.
anonimowe oczywiscie, bo tak zawsze bylo i slusznie.

booker__

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: 20 Kwietnia 2011, 13:17 »
no wlasnie, stare zasady sa dobre, bo sa dobre i stare. i amen.  \"Laughing\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: 20 Kwietnia 2011, 19:19 »

skull napisal:
ale macie problemy...
jak ktos chce wystawic dwie grafiki to niech jedna podepnie pod muzyke i wypusci na msx compo (i odwrotnie).

Dodac scrolla i intro gotowe \"Very

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #248 dnia: 21 Kwietnia 2011, 12:44 »

elban napisal:
Spojrzmy na to z innej strony. Sebaloz chce zmienic zasady obowiazujace od lat

Jeszcze niedawno na Silesia 1 mozna bylo wystawic drugiego zaka, Data i V-12 skorzystali z tej mozliwosci. Klasyczny zestaw to demo kompo, gfx kompo i music kompo. Fajnie ze sa dodawane nowe konkursy, nie wiem tylko czemu nie maja takich samych ograniczen jak klasyczne konkursy. Skoro tzw. stare zasady (a nowe w odniesieniu do Tarnowa) sa takie dobre to niech obowiazuja we wszystkich konkursach.

kotrobot napisal:

Jedna muzyka na music kompo, druga muzyka na 2 sid i trzecia muzyka z samplami na sample kompo. Skoro grafik moze wystawic tylko jedna grafike to muzyk tez powinien miec mozliwosc udzialu tylko w jednym z tych trzech konkursow muzycznych. Tak samo w intro kompo, nie ma limitow wiec Wacek wystawial dwa intra na Silesia 3.

Raf napisal:
no przepraszam

Niepotrzebnie idziesz w konflikt z autorami najlepszego dema jakie bylo wystawione dotychczas na Silesii.

Czy odpicowany layout strony, pare groszy wiecej na sponsoring i lamerskie wild kompo sa tego warte?

Chyba ze stawiasz na nowe demo Tropyxu i zapowiadany crazy demo show z konwertowanymi demami na wild kompo \"Smile\"

Licza sie tylko dema na kompo. Jesli Carrion i Zielok beda chcieli wystawic nowe demo na LCP to nie bede mial nic przeciwko.

W tej chwili wszystko mi jedno gdzie to nasze demo bedzie wystawione i nie zalezy mi juz na promocji Silesii, czy udziale w konkursie graficznym.

Jesli ktos nie ma co robic w swieta to zapraszam na stream z Revision, w sobote zaraz po 16 bedzie pokazywana moja nowa grafika, Joodas tez cos tam wystawia. Na party juz rozstawiaja stoliki http://revision-party.net/

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: 21 Kwietnia 2011, 09:20 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Jeszcze niedawno na Silesia 1 mozna bylo wystawic drugiego zaka

...co zakonczylo sie przerwaniem compo przez Chucka Norrisa. jak widac organizatorzy wola dmuchac na zimne

\"Laughing\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #250 dnia: 21 Kwietnia 2011, 10:39 »
nie zalezy mi juz na promocji Silesii, czy udziale w konkursie graficznym.

booker__

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: 21 Kwietnia 2011, 11:25 »
Nastepny dramaturg \"Very

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 21 Kwietnia 2011, 11:30 »
Fazy obrazania sie Sebaloza na rzeczywistosc juz przezywalismy.
Damy rade.
\"Wink\"

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: 21 Kwietnia 2011, 00:00 »
Post Raf\'a pozostawie bez komentarza, szkoda czasu...

Co do prac, to jestem liberalem i jestem zdecydowanie za dwoma grafikami, wyswietlenie kazdej trwa chwile wiec jesli ktos ma checi aby dwie wystawic, bo np. obawia sie, ze pierwsza o tematyce powaznej nie spodoba sie podchmielonym partyzantom to dlaczego nie?
Nie rozumiem tego tamowania kreatywnosci, ktos ma czas i checi - niech robi, jakosc compo tylko wzrosnie.
Szczegolnie, ze muzycy maja trzy kompoty i moga brac w nich udzial jednoczesnie.
Prace powinny byc niepodpisane, nawet jak ktos jest wzorem uczciwosci, to podswiadomosc zrobi swoje i moze wypaczyc jego glosowanie.
Co do konwertow na GFX compo, to ja jestem zdecydowanie na nie. Konwert wg. mnie to albo przepuszczenie zdjecia przez konwerter i ewentualny retusz, albo przerysowanie zdjecia bez uzycia konwertera np. rysujac po warstwie w Timanthesie.
Praca oparta na referencje - no problem, w koncu kazdy sie na jakims tam wzorcach piekna itd. wzoruje \"Wink\"
Argumenty przeciwko konwertom padly, nie chce mi sie ich powtarzac.

elban__

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: 21 Kwietnia 2011, 00:00 »
co do trzech compo dla muzykow, nie chce nikogo urazac, ale slyszaliscie kiedys Shogoona na dwoch sidach, albo w sample compo? Jeroena Tela? Wacka chociaz?

Music compo jest jedno, dwa sidy i sample to popierdolka. Wiadomo kto tam wystaiwa zaki i znaczna wiekszosc z nich to slabizna (szczegolnie sample). :/

Sebastian - zalozyles juz jakies forum dla aktywnych? \"Wink\"