Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia party 5 aka Sile5ia  (Przeczytany 32485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline c---n

• Level 5
Silesia party 5 aka Sile5ia
« Odpowiedź #210 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:05 »

zielok napisal:

Raf napisal:
...
- nie bede cytowal ale moja tolerancja odnoscie czytania bzdur (sorry Raf ale twoj tekst byl zalosny i to on u mnie przebil dno) wlasnie zostala przekroczona po tym poscie (niektore wczesniejsze wypociny niektorych ludzi oczywiscie takze mialy na to wplyw i to juz od pewnego czasu).
Coz po raz drugi robie sobie przerwe z c64scene.pl. Nie wiem na jak dlugo moze kiedys wroce, moze nie. Wesolych swiat!

ps. Robcie cos na c64 a nie pierdolcie.

@zielok
wiem ze do mnie pijesz z tymi wypocinami:)
ale nie zrazaj sie bo tak jak napisal kisiel w innym watku - to wlasnie jest scena
nie napisze ze dramaty i flame-wary rozkrecam swiadomie ale powiedz sam czy nie jest ciekawiej na csdb czy tutaj jak niektorzy nagle zaczynaja pierdolic od rzeczy \"Smile\" ?
pozdrawiam i licze ze skonczysz kodowanie tego co zaczales zanim sie zniechecisz \"Smile\"

pozdraiwam

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #211 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:07 »
kurwa no nie:) mozesz mnie zacytowac????
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #212 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:13 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Jesli jest 2 sid kompo to proponuje 2 vic kompo czyli grafiki na 2 ekranach (jak na kompo Veto).

Dobrym odpowiednikiem sample kompo z utworami typu \"gdzie jest krzyz\" bylo by gfx kompo tylko i wylacznie z obrazkami przerysami, albo robionymi na referencjach.

ps. Jesli moje postulaty dotyczace drugiej grafiki i regul hardware kompo nie zostana uwzglednione to nie bede w tym roku sponsorowal Silesia Party.

wg mnie odpowiednikiem 2 sid compo to w kategoriach grafiki multi jest NUFLI - nie jest latwo stawiac pixele a dodatkowow jest ich 2 razy wiecej

co do referencji to ja przepraszam.... ale wtedy nie moglbym wziac udzialu - wiec nie zgadzam sie z lysym sebalozem.
wszyscy wiedza ze nie umiem rysowac kartoonowych misiow tylko przerysowywac/wzorowac sie na czyms innym. zreszta moi najwieksi mistrzowie jan matejko i boris valejo zawsze uzywali referencji wiec uwazam ze referencje powiiny byc dopuszczane.
mozna by stworzyc natomiast kategorie powiedzmy np freestyle-oldchool-c64-gfx - wtedy sebaloz bedziesz prawdopodobnie 1 no moze 2 w kolejnosci.... piesiu na pewno sie przygotuje do silesia gfx compo...

ps.
alez mi sie to scenowanie ostatnio podoba - jak bym mial znowu 18 lat...\"Very

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #213 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:16 »

kisiel napisal:
kurwa no nie:) mozesz mnie zacytowac????

OK ale bede musial dokonczyc grafike na party... wezmiesz komodorka zebym mogl skorzystac? nie zapomnisz o joy\'u? \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #214 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:18 »
NUFLI to jak muzyka 3 kanaly + sample

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #215 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:19 »
+ 100 razy na ramke

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #216 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:24 »
tylko ten Sid Bog..

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #217 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:42 »
Jak na piernik to pewnie sprzet wezme bo musze betatesterom pokazac jak sie flashuje xilinxa, no i chcialbym przetestowac TDC z 1541U.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: 19 Kwietnia 2011, 18:39 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
No a normalne gfx kompo to tylko originalne grafiki (tak jak na Breakpoint, Riverwash)

zgadzam sie!
I tu kieruje slowa przede wszystkim do organizatorow lub tych co za compoty beda odpowiadac.Nalezy te kwestie  rozpatrzyc. Dawniej na party  skany byly dyskwalifikowane. Obecnie jesli  ktos chce pokazac taka \"grafike\" to organizatorzy powinni puscic je poza konkursem.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #219 dnia: 19 Kwietnia 2011, 18:46 »
no to ja sie musze sie nie zgodzic Black Hole to pelen partyjny wyczes \"Wink\"
Nie odbierajcie Nam checi tworzenia na PC!!!!

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: 19 Kwietnia 2011, 19:38 »

kisiel napisal:

Nie odbierajcie Nam checi tworzenia na PC!!!!

A tworzcie sobie i na PC,nie mam nic przeciwko \"Laughing\" nawet latwiej pixelowac, ale  skany poza konkursem.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #221 dnia: 19 Kwietnia 2011, 19:46 »
@cobra
ile wg ciebie bylo skanow na silesi 4?

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: 19 Kwietnia 2011, 19:52 »
z tego co pamietam to przynajmniej 2: chocby puszka nitro, black...

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #223 dnia: 19 Kwietnia 2011, 20:09 »
Na Silesii 3 byl jeden skan potem konwertowany, poprawiany pod Timanthesem i przerzucany kabelkiem na c64. Czyli byly zlamane wszystkie stare przepisy dotyczace gfx kompo, wiec mimo ze grafika byla originalna to powinna zostac zdyskwafikowana. Po prostu zostala najpierw naszkicowana na kartce papieru i na kompo zostala wystawiona przez ta sama osobe ktora naszkicowala ta grafike. Przepisy dotyczace skanowania, konwertowania, poprawiania i przerzucania z grzyba, byly napisane jeszcze w czasach gdy nikomu sie nie snilo ze ktokolwiek bedzie w stanie narysowac cokolwiek originalnego na gfx kompo. I tak na Silesii obowiazuja oficjalnie stare przepisy (z ktorych co roku sie nabijam), na Breakpoint i Riwerwash i na atarowskich party sa nowe przepisy (polowa i tak je olewa ale grafiki przechodza), a na LCP czy Datastorm jest mix nowych przepisow ze starymi. Kiedys nikt sie nie pytal czy to originalna praca czy nie, tylko skad zostala przerysowana \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #224 dnia: 19 Kwietnia 2011, 20:20 »
Zebym zrozumial te nowe/stare...
Jesli naszkicuje cos na pc (timanthes, gfx2, photoshop, p1) dopracuje, a potem zgram na mmc/1541ultimate to tak jak bym uzyl skanu? Bardzo czesto uzywam photoshopa (np moj pic vatican incident) i w sumie wspiera moj pomysl na pic tak samo jak pod koniec timanthes czy nufli editor...
Pogubilem sie seba z twoimi teoriami...
Krotko co moge a co nie moge?