Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oryginalne grafiki ...  (Przeczytany 2525 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Lipca 2010, 17:51 »
no na kracie to najbardziej pracochlonne jest.... jak sie nie ma zdolnosci to mozna cos sklecic \"Smile\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

__moog__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Lipca 2010, 17:51 »
Ok. Znalazlem jeszcze jednego pica, ktory chyba maznalem zaraz kiedy wyszedl bojdajrze pierwszy edytor fli interlace \"Smile\" .. to badziewie rysowalem metoda kalkowania \"Smile\"   

robocop3cd8.jpg
 :Opis:                                                
i oryginal zeby nie bylo :)

:Rozmiar: :121.22 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 1241 raz(y)

\"robocop3cd8.jpg\"

robokop.jpg
 :Opis:                                                

:Rozmiar: :30.43 KB
 :Wyswietlen: :Plik sciagnieto 1254 raz(y)

\"robokop.jpg\"

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Lipca 2010, 19:16 »
btw Cruise:
Pamietam jak z nim rozmawialem dlaczego zawsze kolory w jego obrazkach sa troche nie tego... Tak jak mowi Moog faktycznie mial cos z kolorami. Ciemnoszary $0b byl na jego monitorze najciemniejszym kolorem. To by tlumaczylo wiele z jego kolorystyki. Zawsze uwazalem ze potrafi pixlowac ale nie potrafi kolorow uzywac.

Offline Kisiel

• Level 7
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Lipca 2010, 19:20 »
co do kolorow to mistrzu byl w tym victor, on robil obrazki na monochromie. .. pewnie jak wiekszosc grafikow... ale ja tylko jednego znalem \"Wink\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #49 dnia: 09 Lipca 2010, 19:35 »
ja pierwsze grafiki (te dla Cruel Soldiers) tez robilem w mono \"Razz\"
potem regularnie zabieralem rodzicom kolorowy tv az przez zasiedzenie stal sie moj... od tego mometu zaczelem kumac o co chodzi z kolorami \"Smile\"

Trivia: Zobaczcie kolory w pierwszej czesci pierwszego demka Cruel Soldiers. Nie pamietam jak sie nazywalo ale kolory byly mocno zrypane w intrze.

zielok__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #50 dnia: 09 Lipca 2010, 19:59 »
ehhh a co ja mam powiedziec jak cierpie na pewien rodzaj slepoty barw (potocznie nazywanej daltonizmem) \"Smile\" Mam problem z rozroznieniem pewnych kolorow a malowac lubie \"Smile\" W testach Ishihary (to te koleczka z cyframi) widze tylko cyfry jak sa jasne na ciemnym tle (lub odwrotnie) co nie przeszkodzilo mi m.in pracowac jako grafik komputerowy a potem specjalista od dtp. Aktualnie jak pixeluje to musze pamietac jak kolor uzylem bo czasem mam problem z rozroznieniem niektorych w project one... Ale jak czlowiek chce to moze...

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #51 dnia: 09 Lipca 2010, 20:09 »
ja mam w rodzinie (najblizszej) daltoniste, ktory dostal prawo jazdy. daltonista jest najbardziej klasyczny czyli nie rozroznia czerwonego i zielonego \"Smile\" da rade

zielok__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #52 dnia: 09 Lipca 2010, 20:21 »

carrion napisal:
ja mam w rodzinie (najblizszej) daltoniste, ktory dostal prawo jazdy. daltonista jest najbardziej klasyczny czyli nie rozroznia czerwonego i zielonego \"Smile\" da rade

Prawo jazdy to nie problem, tez je mam \"Smile\" A takze glownie mam problem z zielonym i czerwonym. Sygnalizacje swietlna rozrozniam bez problemu gdyz nie sa te kolory wymieszane ze soba (a wtedy mam problem). Poza tym ciemna zielen to dla mnie czarny i jeszcze pare takich problemow mam.

Pampam

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #53 dnia: 09 Lipca 2010, 20:29 »
Moj rodzice mieli znajomego daltoniste ale byl on o tyle nietypowy ze kazdego ranka wstajac widzial kolory inaczej niz poprzedniego dnia, facet mial naprawde przerabane. A co do robienia grafy i demek 90% moich rzeczy robilem na czarnobialym monitorze, co nie jest w koncu taka tragedia komciu az tak duzo tych kolorow nie ma wiec latwo jest je pamietac \"Wink\"

bimber__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #54 dnia: 09 Lipca 2010, 20:42 »

zielok napisal:

cierpie na pewien rodzaj slepoty barw (potocznie nazywanej daltonizmem)

mam to samo. tych cyferek w kolkach za ChRL nigdy nie zobacze. sygnalizacje swietlna na szczescie rozrozniam, zreszta wiadomo - u gory jest zawsze czerwony \"Wink\"

Offline Kisiel

• Level 7
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #55 dnia: 09 Lipca 2010, 20:49 »
no to bimber pelen szacun dla ostatniego rysunku:)

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #56 dnia: 09 Lipca 2010, 21:04 »
bimber:
respect!

snerg__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #57 dnia: 09 Lipca 2010, 21:07 »
po-klony

Offline Sebaloz

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #58 dnia: 09 Lipca 2010, 21:10 »
ja rysowalem na zielonym monitorze, dlatego grafiki byly glownie w czerwonych barwach.

Offline Skull

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Lipca 2010, 07:31 »
\"Smile\") tylu daltonistow? sie zaraz okaze ze w gfx na c64 to pomaga \"Smile\")))))))))