Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oryginalne grafiki ...  (Przeczytany 2448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Maja 2010, 14:00 »
LOLZ \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Maja 2010, 00:00 »

suchy

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Czerwca 2010, 14:37 »
Witam!

Izaak Berenbaum napisal:

ten obrazek jest z okladki jakiejs ksiazki science fiction,pamieta ktos tytul ?

... tak jak napisal kotrobot, a konkretnie ostatnia strona okladki z Fantastyki nr 07/1992, ale jest to w zasadzie ilustracja do ksiazki: Rogera Zelaznego \"Imie moje Legion\" (ksiazki nie mam, ale Fantastyke, tak). Skan:

... robione moim rozklekotanym Plustekiem.  \"Wink\" (w oryginale, kask na czaszce ma jeszcze szybe, ale w 8 bit to raczej ciezko przedstawic!)

To:

... jak widac, rowniez inspirowane Fantastyka, nie dziwota! Pamietam jak pojawily sie pierwsze numery Fantastyki w kioskach, to znikaly w mgnieniu oka, jak cieple buleczki. Bylo to pismo, ktore w owych czasach przemycalo (z za Zeleznej Kurtyny) tworczosc, czesto nie przystajaca do naszych zgrzebnych, postkomunistycznych realiow.  \"Wink\"

Pozdrawiam
PS W tej drugiej grafice brakuje mi dlugiej wygietej szyi (tak jak w oryginale), ktora nadaje postaci jeszcze wieksza dynamike, niz samo odchylenie glowy.

__moog__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Czerwca 2010, 16:06 »
Albo inspiracja przyszla bezposrednio od autora rysunku, Hajime Sorayama:

http://4.bp.blogspot.com/_wLr4La3IW7w/Se4LZLQzpCI/AAAAAAAAAec/YqXxtnF56jw/s1600-h/Hajime-Sorayama-1.jpg

joodas__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Czerwca 2010, 17:01 »

suchy napisal:

... jak widac, rowniez inspirowane Fantastyka, nie dziwota! Pamietam jak pojawily sie pierwsze numery Fantastyki w kioskach, to znikaly w mgnieniu oka, jak cieple buleczki. Bylo to pismo, ktore w owych czasach przemycalo (z za Zeleznej Kurtyny) tworczosc, czesto nie przystajaca do naszych zgrzebnych, postkomunistycznych realiow.  \"Wink\"

Maly offtop:)

Jak zaczynalem grafikowanie na komodorku to zastanawialo mnie skad ludzie biora pomysly na obrazki. Po nawiazaniu kontaktu z Cruise/Esm wyjawil, ze warto zagladac do Fantastyki bo tam sa fajne obrazki, ktore mozna przerysowac. Od tamtej pory jak tylko pojawilo sie nowe wydanie Fantastyki, zasuwalem do kiosku. Po ocenie obrazkow w numerze zapadala decyzja o zakupie lub nie:)

@Carrion: Nie wiem czy czytasz forum. Zapodalbys jakies nowe obrazki na blogu:)

Offline Sebaloz

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Czerwca 2010, 18:44 »

joodas napisal:
Od tamtej pory jak tylko pojawilo sie nowe wydanie Fantastyki, zasuwalem do kiosku.

Tak samo robila reszta, wiec potem na kompo bylo po kilka tych samych obrazkow przerysowanych przez roznych grafikow. Zreszta w Fantastyce byly prawie same starocie dawno przerysowane przez zachodnich grafikow. Ja szukalem w empiku nowych albumow Borisa Vallejo i Julie Bell, wiec zawsze mialem hot stuff na kompo. Ale i tak dzien przed jakims party rozmawialem przez telefon z Leo i doszlismy do wniosku ze przerysowalismy ten sam obrazek z mysla o zblizajacym sie kompo. On wystawil co innego, a ja po tym dalem sobie spokoj z przerysowywaniem i zaczalem rysowac wlasne kompozycje.

Offline wackee

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Czerwca 2010, 00:00 »
Arise jest jedyna grupa na swiecie, w ktorej graficy patriotycznie przerysowywali Lutczyna. Teraz Polska!!! \"Smile\"

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Lipca 2010, 17:58 »
Jeszcze raz smok tylko w wersji Cruise

Offline wackee

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Lipca 2010, 18:51 »
No ta wersja jest strasznie kiepska...

__moog__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Lipca 2010, 16:03 »
taa, z tego co kojarze to Cruise mial specyficzny monitor, na ktorym jak to ktos okreslil \"nawet czarny nie jest niebieski\" \"Wink\"

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #40 dnia: 09 Lipca 2010, 17:01 »
@moog

A moze i ty cos dodasz od siebie zwiazanego z pixelowaniem, chodzi mi o te dwa pic\'i \"T2\" i \"Babka\" z czego to jest i jak sie do tego zabierales? i czy cos jeszcze narysowales?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Lipca 2010, 17:06 »
jakie ukryte talenty.. hoho moog nie pogadasz \"Smile\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #42 dnia: 09 Lipca 2010, 17:13 »
@kisiel a moze i ty cos rysujesz? nie chodzi mi o pcb

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Lipca 2010, 17:15 »
moge jeszcze w autocadzie, logocadzie, no jeszcze moge cos przerysowac na kracie, ale to zmudne jest... o pixlowaniu na kracie to moge zapomniec\"Wink\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

__moog__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Lipca 2010, 17:37 »
@Lobo: eee, kiepski ze mnie rysownik. Ze trzy rysunki moze zrobilem znosne, a dwa wlasnie wymieniles \"Smile\" ... pamietam przez mgle, ze chyba oba rysunekczki byly z gazet, nie kojarze co to, ale raczej \"low-end\" pokroju: program telewizyjny \"Wink\" (babka oryginalnie to prawdopodobnie Vallejo) ...  W kazdym razie nie kalkowalem (mowie o przerysowywaniu konturow na folii), bo wtedy Wayne mnie nauczyl innej sztuczki \"Smile\"  dzielilem obrazek na male kratki i przerysowywalem kazda z osobna. Pozwalalo to jako tako proporcje zachowac ... taka metoda dziel i zwyciezaj \"Wink\"