Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oryginalne grafiki ...  (Przeczytany 2449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotrobot__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Stycznia 2010, 00:00 »
Kojarze z jakiejs starej \"Fantastyki\".

Offline wackee

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Stycznia 2010, 00:00 »
Obrazek RATa z Titanica zostal zdyskwalifikowany jako konwert na North Party.

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Stycznia 2010, 19:41 »
Moja wersja syren Borisa byla dlugo uwazana za konwert...
a co do moich sposobow to ja uzywalem folii. tzn na folii przerysowywalem konutry tego co chcialem narysowac na komputerze. potem folie przyklladalem do ekranu (naelektryzowana trzymala sie sama \"Wink\" ) i w Amica Paint odrysowywalem liniami (nie pixel-by-pixel) kontury.
potem juz tylko do IFLI (funpaint) i obciecie za szerokich pixeli do hiresowych i mozna bylo kolorowac \"Smile\"

w zasadzie teraz robie podobnie tylko role foli odgrywa oddzielny layer w Timanthesie albo Photoshopie albo w Grafx2.

Lobo: zwracam honor, ale jesli sam to rysowales a nie kopiowales to i tak kwestia proporcji jest conajmniej dziwna

Kisiel: Kiedys probowalem robic workstage \"od tylu\" \"Wink\" tzn do gotowego obrazka dorobic fazy - dwarazy wiecej roboty i nie wychodzi \"Wink\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Stycznia 2010, 18:12 »
hmm wydawalo mi sie ze latwiej jest powycinac ... ale ja to sie nie znam \"Smile\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Lutego 2010, 17:18 »
Ciekawa interpretacja  \"Smile\"

Mermaid

jammer__

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Lutego 2010, 12:01 »

Lobo napisal:
Ciekawa interpretacja  \"Smile\"

Mermaid

w zasadzie, to leon przekopiowal pierwszy, a mermaid sparodiowala jego kopie \"Very

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Lutego 2010, 08:03 »
Ten to naprawde kawal obrazka, moze ktos zrobi bitwe pod Grunwaldem  \"Very

Deekay

W pelnych rozmiarach:

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=36293
http://www.biro-art.com/heaventohell.html

zyga

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Lutego 2010, 19:35 »
BTW. Tutaj ten sam obrazek w wersji C64DTV:
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=36532

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Maja 2010, 11:12 »
Carrion

Cytat:
nie chce mi sie wiec moze ktos najdzie oryginaly do grafik z COP100% ?

Moze nie dokladnie ten ale podobnych motywow jest masa.

Nie wszystko bo braklo na te chwile czasu  \"Wink\"

Offline wackee

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Maja 2010, 21:10 »

Lobo napisal:

Nie wiem czy wspominalem, ale do dzisiaj jest to jedna z moich ulubionych graf na C64 ever. Dla mnie ten niedokonczony \"Wink\" pic sie chyba nigdy nie zestarzeje. Rispekta Scierwuchu \"Smile\"

Lobo

• Gość
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Maja 2010, 08:14 »
Pamietam tego pic\'a mialem go na kasecie, bylo to za czasow kiedy wymienialem stuff na tym wlasnie nosniku bo stacji dyskow nie mialem. A podpisany byl jako FLI PICTURE DEMO. Patrzylem na ten obrazek i zastanawialem sie jak to mozliwe tak narysowac, dzis pewnie nawet za pomoca Timanthesa bym tego lepiej nie zrobil. \"Wink\"

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Maja 2010, 00:00 »
co do grafik z COP to powtarzam ze niczego sie nie wstydze \"Smile\"
staralem sie tytuly dobrac tak aby mozna bylo znalezc oryginaly w googlu \"Wink\"

zagadka jest taka skad wzialem twarz dziewczyny w \"Girl with gun\" to tez jest Royo! \"Very

Wacek: Lobo:
co do tego obrazka ze smokiem to ja tez bym tego w Tmanthesie nie narsowal \"Smile\" Black Mail Fli Graph ktory byl mocno \"generic\" powalal tylko na pixlowanie (choc mial pare niezlych funkcji) Timanthes kusi roznymi funkcjami i przez to rozprasza czasami uwage pixlujacego.
Ten obrazek to miala byc moja odpowiedz na Black Mail  gfx Collection w Dutch Breeze uwazam jednak (skromnie) ze stylu Heina (tzw dutch dithering) nigdy nie dogonie.
faktycznie ten smok jest fajny, ale faktycznie tez mocno nie dokonczony.
Co do Conana to oryginal byl na okladce komiksu (pozyczyl mi go Gryf/Elysium) nie pamietam tytulu ale na pewno nie byla ta ta grafika, ktora jest obok. Na ktoryms party (Silesia?) ktos mi mowil ze ma ten komiks? Blight? Kisiel? Nitro? pijany chyba bylem bo nie pamietam...

a btw mala trivia na temat tego borysa ze smookiem: (byc moze juz to kiedys opowiadalem po pijaku)
na Creazy Boys party w Szczecineie (92 albo 93) wygralem dzieki temu ze udalo sie nam (Biondi, Brush, Hain) zajebac mase votesheetow (i pisakow) i wyprodukowac w godzine koncowy rezultat \"Wink\"
Samo party tez bylo wypas.

trivia 2:
przed tym obrazkiem mialem wczesniej grafike takiej panny z mieczem (z fantastyki z tamego okresu) nie wiem czyjego autorstwa. Obrazek byl pokazany na pierwszym prawdziwym polskim party w Warszawie (w liceum Platerowek za mariottem). na tym party wyplynelo Taboo btw. Grafika byla podobna w style i konczylem ja na party place ale nie pamietam czy cos zajela.

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Maja 2010, 13:00 »

Uwazam ten obrazek za najlepszy (technicznie) w mojej karierze up to date.
Nawet nie wiecie ile czasu nad niem spedzilem. powiem tylko ze kulke (niestety slabo ja widac w oryginale) w koronie krasnodula robilem jakies 2 godziny a sklada sie z 6 pixeli \"Wink\" Brush i Biondi sie zawsze z tego smiali \"Very
Obrazek nie bez powodu pojawil sie na koncu mojej kolekcji.... powtorze, uwazam go za najlepszego w swojej karierze.

Offline wackee

• Level 6
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Maja 2010, 13:25 »
Po raz kolejny okazuje sie nad wyraz trafna moja teoria, iz artysci nie sa w stanie poprawnie ocenic swojej pracy \"Smile\"

KOCHAMY NASZE MASZKARONKI \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
Oryginalne grafiki ...
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Maja 2010, 13:46 »
miales na mysli oczywiscie Masz-Karjonki \"Very