Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: The Beatles Remastered  (Przeczytany 1191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pajda

• Gość
The Beatles Remastered
« dnia: 09 Września 2009, 01:51 »
Jakby kogos interesowalo jak wygladaja remastery nagran The Beatles  ktore dzis ukazuja sie na rynku to zapraszam do obejrzenia:

http://adayinthelife.whad.pl/wp/?p=725 tu troche przemyslen odnosnie remasterow.
http://adayinthelife.whad.pl/wp/?page_id=714 zdjecia stereo boxa.

Nie mozecie ciagle czytac tylko o dodzie \"Wink\"

randall__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2009, 14:55 »
co to jest \"sztuczna kompresja dzwieku\"?  \"Shocked\"

pajda

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Września 2009, 17:37 »

randall__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Września 2009, 19:23 »
ale ja wiem co to jest kompresja dzwieku, chodzilo mi o \'sztuczna\'. bo raczej nie ma czegos takiego jak naturalna kompresja. moze gdybys napisal \'prasujaca\' albo \'ekstremalna\' albo \'niszczaca oryginalna dynamike\', to bym sie nie czepial \"Smile\"
moze dlatego sie uczepilem, ze sam przewaznie bardzo silnie kompresuje sume - i perspektywa tego ze caly moj wysilek i kombinacje (bo ustawic limitery nie jest wcale tak prosto) to SZTUCZNA KOMPRESJA i generalnie sluze zlemu loudnessowemu babilonowi, zupelnie mnie nie jara \"Very

pajda

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Września 2009, 21:44 »

randall napisal:
ale ja wiem co to jest kompresja dzwieku, chodzilo mi o \'sztuczna\'. bo raczej nie ma czegos takiego jak naturalna kompresja. moze gdybys napisal \'prasujaca\' albo \'ekstremalna\' albo \'niszczaca oryginalna dynamike\', to bym sie nie czepial \"Smile\"
moze dlatego sie uczepilem, ze sam przewaznie bardzo silnie kompresuje sume - i perspektywa tego ze caly moj wysilek i kombinacje (bo ustawic limitery nie jest wcale tak prosto) to SZTUCZNA KOMPRESJA i generalnie sluze zlemu loudnessowemu babilonowi, zupelnie mnie nie jara \"Very

No to pisze, zeby nie bylo niedomowien: NISZCZACA ORYGINALNA DYNAMIKE - czyli dla mnie sztuczna \"Smile\"

Juz jako mlokos \"Smile\"  wolalem, jak mi gralo ladnie a tych co mi grali nie
musieli sztucznie podkrecac zeby dudnili i bardziej wbijali sie w ucho.
Tak jak 3/4 tego gowna jakie sie teraz produkuje - wystarczy posluchac praktycznie kazdego wspolczesnego gownianego kawalka jakie serwuje zetka albo rmf.

Albo reklamy na polszicie \"Smile\"

__moog__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Września 2009, 07:59 »
Loudness war to jest fakt. Ale trzeba miec tez na uwadze ze instytucje takie jak radio i telewizja (reklamy) dodatkowo przepuszczaja wszystko co wychodzi przez jakies klocki - polityka jest taka \"jestes najglosnieszy, to sluchacza uwage przykuje\" - nie wiem czy to ustawiaja ludzie glusi, ale tam THD juz jest liczone w dziesiatkach procentow \"Smile\"

\"Glosne\" nagranie da sie zrealizowac tak, zeby zniszczenia zminimalizowac \"Smile\"

__moog__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Września 2009, 08:04 »
Termin pojawiajacy sie w tym artykle \"Sztuczna kompresja\" to kolejny eufemizm wynaleziony przez lobby poetow-realizatorow uzywajacych metafor na opisanie prostych zjawisk fizycznych. Mozna tutaj zaliczyc: \"punktualny bas\", \"dobrze zdefiniowana srednica\" czy \"jasny pad\". Zwykle tego typu realizatora mozemy spotkac przy aparaturze bardziej przypominajacej sprzet AGD z lat 20stych niz elektronike.

Pampam

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Września 2009, 09:10 »

moog napisal:
polityka jest taka \"jestes najglosnieszy, to sluchacza uwage przykuje

Na wiekszosc normalnych ludzi dziala to raczej odwrotnie (u mnie wywoluje wrecz agresje), niestety to dziala na dzieci ktore faktycznie zwracaja uwage na cos co jest glosniejsze i to jest niedobre \"Sad\"

randall__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Września 2009, 11:25 »
\'jasny pad\' i \'punktualny bas\' akurat zaliczylbym do zargonu muzykow, nie realizatorow. przeciez nie bedziesz sie komunikowal z klawiszowcem czy basista za pomoca jezyka fizyki...
a wracajac do beatles, bo sie zajebisty offtop zrobil - jaki jest wasz ulubiony ich utwor ever? moj \'martha my dear\' i moge to udowodnic \"Smile\"

booker__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Września 2009, 11:47 »
Zaden, moze oprocz \"Imagine\" :p

kotrobot__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Września 2009, 00:00 »
Tomorrow Never Knows

pajda

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Września 2009, 14:03 »

booker napisal:

Imagine nie jest Beatlesow ignorancie \"Wink\"

\'A Day In The Life\', \'I Am The Walrus\', \'Come Together\' - to co do mnie ale ja jestem nieobiektywny \"Wink\"

booker__

• Gość
The Beatles Remastered
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Września 2009, 15:19 »

pajda napisal:

booker napisal:

Imagine nie jest Beatlesow ignorancie \"Wink\"

Napisalem \"zaden\", slepoto \"Wink\"