Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 6 @ Częstochowa, lipiec 2012  (Przeczytany 16972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Silesia Party 6 @ Częstochowa, lipiec 2012
« Odpowiedź #90 dnia: 07 Lipca 2012, 21:31 »
w polskim języku używamy pojęcia podmiot domyślny "JA" \"\" Więc oczywiste jest dla mnie, że ja tak uważam. Każdy może mieć inne wrażenie z działań Psychika, rzecz gustu dla mnie psycha mu siada bo zajmuje się kisielo manią od dłuższego czasu. Na tyle jest to zajmujące że nawet porządnej votki na party nie potrafi zrobić bo kisiel zajmuje mu cały czas.
Żałosne.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

CJWarlock

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 07 Lipca 2012, 21:33 »
V-12/Tropyx:
Ciekaw jestem ile chłopaki na Xie wychodzą na czysto po party :D

Ciekaw jestem, kto Cię z tej manii wścibskości wyleczy w końcu werbalnym prztyczkiem w nos, mówiąc "nie twój interes, kolego". ;)

Hmm, chyba mogę Ci pomóc - znam sposób na zaspokojenie Twojej ciekawości. Do X'a zostało jeszcze kilka tygodni. Myślę, że jak na te kilka tygodni pojedziesz pomóc im na miejscu wolontaryjnie w organizacji, oczywiście samodzielnie zapewniając sobie lokum i jedzenie, to się po party dowiesz. Być może wówczas nauczysz się szacunku dla trudu organizacyjnego i tego, że Twoja małostkowa wścibskość jest cokolwiek nie na miejscu.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #92 dnia: 07 Lipca 2012, 21:39 »
CJWarlock
Przesadzasz każdy jest ciekawy ile party wyszło na plus. Ja też. Więc ile wyszło SP6?
Podkreślam, że dla mnie spinanie pośladków za tą sumę jest wuja warte.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

CJWarlock

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 07 Lipca 2012, 21:53 »
Kisiel:
CJWarlock
Przesadzasz każdy jest ciekawy ile party wyszło na plus. Ja też. Więc ile wyszło SP6?
Podkreślam, że dla mnie spinanie pośladków za tą sumę jest wuja warte.

Absolutnie nie przesadzam. Po prostu mam bardzo przytomne spojrzenie na rzeczywistość i wskutek doświadczenia biorę pod uwagę więcej zmiennych, niż laik. Taką informację mogę każdemu zainteresowanemu na priv podać, ale nie mam żadnego obowiązku ani żadnych podstaw by ją publikować na ogólnodostępnym forum, gdyż, co więcej, byłaby to pewna forma rezygnacji z prywatności. Dla niewielkiej liczby uczestników party nie ma potrzeby publikowania (umieszczania dla bliżej nieokreślonej liczby nieokreślonych czytelników) takiej informacji - mogę spokojnie na priv ją podać zainteresowanym albo nawet i zbiorowym mailem.

Przecież taką informację ktoś nieprzychylny mógłby chcieć wykorzystać przeciwko mnie lub squatowi. Wiem, że to być może trudno sobie wyobrazić, ale w tym kraju ktoś, kto coś działa oddolnie zawsze jest narażony na mniejszą lub większą inwigilację i potencjalne kłopoty. Pozwolisz więc, że na temat, który Cię interesuje porozmawiamy na priv, jak należy, a nie dam się nakłonić na rezygnację z prywatności (bardzo rozsądnej w świetle w/w wzmianki) poprzez publikację informacji. Mam nadzieję, że wyjaśnienie to brzmi dla Ciebie racjonalnie i zrozumiale. \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #94 dnia: 07 Lipca 2012, 22:33 »
Kisiel:
Jak siada psycha Psychikowi to nie jest kwestia dyskusyjna tylko stwierdzenie faktu.

Zadam pytanie pogłębiające.
Czy każdy, kto reaguje wysypką w różnych miejscach na ciele po kontakcie z Tobą, jest częścią Babilonu i siada mu psycha?

Tak tylko zbieram się do "stwierdzenia faktu" na temat manii prześladowczej ;)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #95 dnia: 07 Lipca 2012, 22:39 »
wackee:
Zadam pytanie pogłębiające.
Czy każdy, kto reaguje wysypką w różnych miejscach na ciele po kontakcie z Tobą, jest częścią Babilonu i siada mu psycha?

Każdy którzy w temacie o OPONIE do Cinqeciento pisze Kisiel. Robienie sobie z mojej ksywki oftopów w każdym temacie jest wyrazem psychozy delikwenta. Jeżeli jest to dla Ciebie normalne to założe sobie klona na forum i w każdym temacie będe pytał co Wacek by o tym napisał. Miłe? Pewnie tak bo taka persona jak Ty może mieć sadomasochistyczne podejście do sprawy bycia celebrytem w każdym szambie jakie się nawinie.
Więc tłumacze, nie każdy ma takie parcie na szkło jak Ty , Wacku ;)

PS. Przypominam że temat wątku to SP6.

CJWarlock

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 07 Lipca 2012, 22:47 »
Po rozmowie na priv z Kisielem doszedłem do wniosku, że może warto jednak napisać kilka nie depczących niczyjej prywatności informacji. \"\"

W skrócie: kasa poszła na pokrycie kosztów organizacji party, głównie technicznych oraz na nagrody. O niczyim zysku nie można mówić, przeciwnie, przepracowano ponad 500 roboczogodzin za darmo i sporo przedmiotów włożono z priv zbiorów lub za priv kasę.

1. Kasa poszła na techniczne przygotowanie miejsca takie, żeby ludzie nie pouciekali, bo otrzymaliśmy je w stanie bardzo zapuszczonym i z licznymi wadami (np. niedrożna kanalizacja na squacie lub brak instalacji elektrycznej w kompleksie z salą party), w tym kable, bezpieczniki, lampy, nowy ładny kibel, środki czystości, transport sprzętu i wiele innych drobnych rzeczy, generalnie takie sprawy, które ma na przykład przed sobą nowy admin klubu po przejęciu go od poprzedniego admina po pół roku stania klubu samopas, a ma do zrobienia imprezę wyższego standardu niż przeciętny koncert i stara się, aby w miarę sensownie wszystko w takim klubie wyglądało i działało.

2. Rzeczywiste koszty były ok. 2 razy większe, niż wpływ z wejściówek, jednak skrajnie uczciwie wzięto pod uwagę tylko te koszty, które wymuszone zostały faktem organizowania SP6, a nie te, na których amortyzację ewentualnie można mieć nadzieję przy przyszłych imprezach (których na razie nie mamy w planie żadnych), żeby nikt się nie czepiał.

3. Wpływy z wejściówek (policzone z braku czasu zgrubnie, bo były różnej wysokości) minus w/w koszty dało pewną kwotę, która została podzielona na nagrody. Żeby nie wychodziły kwoty ułamkowe to już machnięto ręką i dołożono trochę do kwoty na nagrody.

4. To, że pewne rzeczy udało się załatwić barterowo lub z opóźnieniem płatności to jest tylko dobra wola tych pomocnych osób, co nijak nie znaczy, że takich kosztów nie było.

Ja na party place zostałem do środy nocy, w domu jestem gościem (ostro pracujemy nad dalszym rozwojem miejsca), a na squacie nie ma netu jeszcze (choć próbowałem umawiać się z różnymi dostawcami netu, ale po burzach mają dużo pracy i dalekie terminy), więc nie miałem możliwości usiąść na spokojnie i napisać jakiegoś sensownego info po party.

Prawdopodobnie dopiero w przyszłym tygodniu będę miał trochę czasu na finalne, dokładne podliczenia i napisanie czegoś szerszego, jeśli oczywiście napisanie czegoś będzie w ogóle potrzebne.

Jako ciekawostkę dopiszę, że na party w piątek i noc pt/so (ze względu na koncert i spodziewaną publikę niescenową) była dyskretna ochrona 2-osobowa doświadczona w tej materii i zdolna w razie czego (np.w razie przyjścia na koncert jakichś przypadkowych gości "niezbyt miło" zachowujących się) zaprowadzić porządek oraz dodatkowo 1 - 2 osoby patrolujące teren, także co ok. pół godziny wiedziałem o wszystkim, co się dzieje. Za pomoc tych osób jeszcze będę miał się im konkretnie odwdzięczyć, czyli de facto pokrywam ten koszt prywatnie, jak się uda to tylko przez własną pracę specjalistyczną.

Wiele osób nawet nie zdawało sobie sprawy z dyskretnej ochrony, co tylko udowadnia, że jest to doskonały sposób na zapewnienie porządku i kontroli jednocześnie nie przeszkadzając uczestnikom w spontanicznej zabawie, nie skrępowanej srogim wyglądem panów ochroniarzy w ubiorze zawodowym. \"\"

Teraz też poświęcam czas przeznaczony na co innego i piszę na szybko, więc wybaczcie ewentualne niedoskonałości tej wiadomości. Myślę, że powyższe info w miarę utnie jakieś nietrafne domysły i w miarę jasno, choć ogólnie zaspokoi ciekawość partyzantów. \"\" Na party była taka fajna atmosfera, że chciałbym aby i po party była czysta atmosfera. \"\" Mam nadzieję, że mogę się jej teraz spodziewać.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #97 dnia: 07 Lipca 2012, 23:01 »
A ja bym prosił o zrozumienie mojej wizji rozliczenia.
Implus, wejściówki, total  ca 15PLN Koszty sracza 5, projektora 0.5.... itp z tego  zostało 25 tysięcy złotych które zostały przeznaczone na przepicie dla mnie finito.
Powtarzam dymanie przy party za parę złotych całkowicie mnie nie wzrusza.
Ja proszę o liczby.

CJWarlock

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 07 Lipca 2012, 23:16 »
Kisiel:
A ja bym prosił o zrozumienie mojej wizji rozliczenia.
Implus, wejściówki, total ca 15PLN Koszty sracza 5, projektora 0.5.... itp z tego zostało 25 tysięcy złotych które zostały przeznaczone na przepicie dla mnie finito.
Powtarzam dymanie przy party za parę złotych całkowicie mnie nie wzrusza.
Ja proszę o liczby.

A ja bym prosił o zrozumienie prostej kwestii prywatności i tego, że skoro przed chwilą rozmawialiśmy na GG to tamże otrzymałeś te liczby zgodnie z moją deklaracją tu na forum, że podam je na priv. W związku z tym Twój post wyżej jest zupełnie pozbawiony sensu i martwi mnie, czy w ogóle rozumiesz, co się do Ciebie pisze. A może celowo mnie drażnisz irracjonalnym działaniem, żeby mi marnować czas prowokowaniem mnie do odpisywania na takie dziwne posty? ;)

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #99 dnia: 07 Lipca 2012, 23:22 »
Kisiel:
Każdy którzy w temacie o OPONIE do Cinqeciento

ladnie jestes pierdolniety, Kisiel.

nie wiem o co Ci dokladnie chodzi, bo ja Twoich postow w wiekszosci nie rozumiem, ale ...

dla jasnosci innych napisze, ze kilka lat temu mialem fajne cinquecento o ktorym duzo pisalem na najwiekszym (i IMO najlepszym) forum motoryzacyjnym w necie - autokacik.pl
rozumiem, ze teraz chciales blysnac obsluga googla, ale mimo, ze sa to dane publiczne dostepne ja to traktuje jako atak na moja prywatnosc. nie wiem gdzie i kiedy pisalem o kisielu w temacie opon do cinquecento i nawet nie bede szukal, bo przeciez Ty juz znalazles. zgaduje, ze pewnie chodzilo o innego kisilela (k1s1el) uzytkownika tamtego forum.
bardzo zaluje, ze nie ma tutaj funkcji "ignoruj", bo bede musial sie recznie omijac Twoje posty.
dla mnie EOT i akysz macicielu wody w kisielu.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #100 dnia: 07 Lipca 2012, 23:26 »
słabe mistrzu LOL.
Jesteś dla mnie mistrzem oftopu. Każdy średnio rozwinięty człowiek zauważy że to Ty zmieniasz temat na oftopa nie ja.
Przykro mi że masz problemy w życiu prywatnym. Jakoś to możemy rozwiązać razem. Wiesz co dwie głowy to nie jedna. Możesz nam powiedzieć co się stało, ojciec używał, matka biła?
Tak naprawdę to co Tobie brakuje to miłości, zrozumienia. Szukasz w swoim małym życiu, celów w których możesz zwyciężyć, choć przez chwilę. To dla mnie jest zrozumiałe, nie mniej jednak wycieranie sobie moim nikiem twojej dupnej twarzy uważam za mało stosowne.
PS. Nie przeleciałem Twojej siosty/matki więc nie wiem o co Tobie chodzi w tych postach \"\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #101 dnia: 07 Lipca 2012, 23:27 »
CJWarlock:
W skrócie: kasa poszła na pokrycie kosztów organizacji party, głównie technicznych oraz na nagrody.

Czy nagrody dostawali tylko ci, co byli obecni w niedzielę rano (około 10 osób) podczas ogłaszania wyników kompotów? Jeżeli nie, to ja wciąż nie dostałem swojej nagrody, którą bym z chęcią przekazał któremuś z uczestników C64 Power Game Mod Compo. \"\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

CJWarlock

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Lipca 2012, 23:54 »
V-12/Tropyx:
CJWarlock:
W skrócie: kasa poszła na pokrycie kosztów organizacji party, głównie technicznych oraz na nagrody.

Czy nagrody dostawali tylko ci, co byli obecni w niedzielę rano (około 10 osób) podczas ogłaszania wyników kompotów? Jeżeli nie, to ja wciąż nie dostałem swojej nagrody, którą bym z chęcią przekazał któremuś z uczestników C64 Power Game Mod Compo.

Nagrody dostawali obecni na rozdaniu zwycięzcy lub ewentualnie koledzy nieobecnych zwycięzców, którzy mieli możliwość przekazania tych nagród zwycięzcom.

Reszta otrzyma je przelewem lub pocztą (DVD Arise) po uzgodnieniu szczegółów, jednak do wielu z osób nie mam kontaktu, a chwilowo są priorytetem inne, pilne sprawy IRL. Tworzenie nowego ośrodka kulturalnego doskonale konsumuje czas i siły dlatego najprędzej jak mogę informuję oficjalnie o tym i obiecuję dograć do końca temat nagród przy najbliższej okazji, i że liczę na odrobinę cierpliwości i zrozumienia dla faktu, że rzeczywistość tak właśnie a nie inaczej weryfikuje moje idealistyczne chęci. \"\"

Tak, V-12, wciąż nie dostałeś swojej nagrody i cierpliwością będziesz musiał wykazać się do przyszłego tygodnia (z tym że nie traktuj tego dosłownie jako godziny 0:01 w poniedziałek), bo być może trudno jest Ci wyobrazić to sobie w komforcie domu, ale ja fizycznie nie mam czasu i możliwości ogarnąć tego tematu aż do na razie bliżej nieokreślonego czasu w przyszłym tygodniu. Zaufaj mi, jako nowy co-admin rozbudowanego bądź co bądź kompleksu mającego być ośrodkiem kultury niezależnej mam na głowie tyle spraw, a w rękach tyle pracy wolontaryjnej, że nie wiem już jak się nazywam, a ostatnie czego bym potrzebował to czyjeś zbędne domysły i demotywujące kłopoty na siłę. Motywuje mnie jedynie nadzieja, że uda się coś oddolnie stworzyć na miarę ciekawych, atrakcyjnych miejsc imprez, spotkań, wystaw, a być może nawet pracowni (np.fotograficznych, warsztatów dźwiękowych w przyszłości, itp.) z czytelnią i salką komputerową (złożyłem na razie jednego kompa z jakichś starych części ;) ). Dla mnie sprawa jest więc prosta - albo jesteś "za" i solidarnie niewyrywny, albo działasz na szkodę snuciem insynuacji. Ponieważ tu na forum piszesz inaczej niż na priv na GG to nie wiem już, czego się po Tobie spodziewać.

Reasumując, myślę, że w przyszłym tygodniu będę mógł już napisać "uff, wszystko, co było do zrobienia po party już zrobiłem". \"\"

Acha, i naprawdę rozsądniej byłoby (uwaga ogólna do wszystkich) nie tworzyć do tego czasu żadnych brednioseriali, tylko po prostu poczekać, nieprawdaż? ;)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #103 dnia: 08 Lipca 2012, 00:08 »
CJWarlock:
nie tworzyć do tego czasu żadnych brednioseriali,

Przychylam się do wniosku kolegi... Ci którzy wkraczają w te progi pozbądźcie się wszelkiej nadziei...

I dla mnie oznacza to też również że będzie logiczne rozliczenie party.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #104 dnia: 08 Lipca 2012, 13:48 »
mi tam nie zalezy na tym aby ktokolwiek byl z party rozliczany, sam z reszta po sielsiach rozliczany bym nie chcial byc. Place za party bo chcialem przyjechac na party a jak cos zostalo i ktos cos z tym zrobil to jego sprawa.

Niemniej jednak co do roboczogodzin dotyczacysh sprzatania miejscowki... to ja powiem krotko: mozna bylo przeciez ta impreze zrobic w normalnym lokalu i zaoszczedzic przynajmniej 400 r-h...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"