Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)  (Przeczytany 104062 razy)

Offline Psychik

• Level 5
Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)
« Odpowiedź #1725 dnia: 09 Listopada 2012, 18:33 »
mentos i kolejna osoba zwraca na to uwage... po jednej nieudanej transakcji, czyt. bledu w systemie (bo chyba nikt o zdrowych zmyslach nie napisze, ze ktos recznie zatrzymal Ci to siano na 2 miechy i sie nachapal na odsetkach...) obraziles sie na PayU. \"\"

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #1726 dnia: 09 Listopada 2012, 19:19 »
No zaraz, zaraz!
Jeden błąd to miałem ja, i to dużej wartości. Bez słowa przepraszam. Rozumiem, że jakby Ci mechanik popełnił jeden błąd i spieprzył rozrząd => padnięty silnik to byś się na niego "nie obraził"i oddał mu auto do naprawy ponownie ????? \"\". Do tego ja miałem jeden, ale innych ludzi w podobnej sytuacji z którymi się kontaktowałem jest całe mnóstwo, jak powiedziałem znikąd te zastrzeżenia się nie biorą. Do tego dochodzi przymus czego wielu ludzi jak ja nie trawi zwłaszcza nie mając realnego wyboru. A więc konkludując podałem szereg konkretnych argumentów mego zachowania i kompletnie nie rozumiem dlaczego nie możesz zrozumieć mojego punktu widzenia?
Ja natomiast nie rozumiem skąd się bierze ta obrona Częstochowy gdy krytykuje się tego monopolistę? Dlaczego słowa krytyki nie można przyjąć? Płacą Wam za to czy jak :D
A na procentach wcale nie tych długo przetrzymanych to oni sobie zarabiają krocie i o to im chodziło - prostcka matematyjka - ilość transakcji dziennie, średnia wartość takowej i realny czas przetrzymania bo nie każdy też od razu wypłaca. To są ogromne kwoty! W zamian serwują klientom poza przymusem podwyżki. Kocham Alledrogo!, nie dam szargać ich dobrej opinii, zabiję za to \"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1727 dnia: 09 Listopada 2012, 20:25 »
no już pisałem że słabe te teksty o korporacjach ci wychodzą... podobno nazywa się to fanatyzm.
PayU ma tylko jedną zaletę wiadomo, że kasę ktoś wpłacił.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #1728 dnia: 10 Listopada 2012, 09:13 »
mentos:
ozumiem, że jakby Ci mechanik popełnił jeden błąd i spieprzył rozrząd => padnięty silnik to byś się na niego "nie obraził"i oddał mu auto do naprawy ponownie ?????

W życiu. Dla mnie taki ktoś jest już spalony, no chyba że naprawi za darmo to, co schrzanił. Ale i tak wtedy więcej się bym u niego nie pojawił. \"\"

Wracając do tematu:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2780034685

Pamiętajcie! "Ceny nie sztywniaki" ! \"\" No i gość musi mieć mega duży skaner podręczny :D:D:D

Teletext chyba niekompletny, nie widzę kartridża.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #1729 dnia: 10 Listopada 2012, 11:01 »
Ostatnimi czasy widzę, że wszystko wirtualne przyrównuje się do rzeczywistego, co jest takim sobie pomysłem...

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #1730 dnia: 10 Listopada 2012, 12:32 »
mentos:
1. Zasady - Allegro mnie do tego przymusza (czego nienawidzę) wciskając, że to wygodnie (co jest prawdą), ale jednocześnie mając z tego ogromne korzyści nic mi poza udogodnieniem nie dając w zamian, no może oprócz ciągłych podwyżek cen.

Zgadzam się z Tobą. Najbardziej wkurzająca jest to, ktoś większy mówi, że wie co jest dla Ciebie lepsze, nie dając Ci prawa wyboru. Normalnym zachowaniem Allegro by było: Dajemy wam PayU, jak korzystacie wyłącznie z niego to obniżymy wam prowizję o np o 30%. Nie wygląda to lepiej i uczciwiej. Wiadomo, że korporacje są nastawione wyłącznie na zysk, ale zachowanie w stylu mamy Cię w dupie, bo i tak nigdzie indziej nie pójdziesz jest bardzo wqrwiające.

suchy

• Gość
« Odpowiedź #1731 dnia: 10 Listopada 2012, 12:58 »
V-12/Tropyx:
Wracając do tematu:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2780034685

... C64 jakby z ziemi wyorany, chyba ktoś te nadwyzki produkcyjne zadołowane lata temu w końcu wygrzebał! \"\" \"\"

Offline PTR

• Level 3
« Odpowiedź #1732 dnia: 10 Listopada 2012, 13:45 »
elou \"\"
powoli wracam do C64 i zakupiłem ostatnio takie cuś:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2773472271

Zachęciła mnie cena. Czy to jest to samo co ten kabel XM lub XE?
Tzn wiem że muszę mieć kabel do stacji, ale nic więcej nie trzeba?
pozdrawiam

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #1733 dnia: 10 Listopada 2012, 14:47 »
PTR:
Tzn wiem że muszę mieć kabel do stacji, ale nic więcej nie trzeba?

a burak ktory to sprzedaje nie odpowiada na pytania?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1734 dnia: 10 Listopada 2012, 18:28 »
Cytat: hsimpson
Zgadzam się z Tobą. Najbardziej wkurzająca jest to, ktoś większy mówi, że wie co jest dla Ciebie lepsze, nie dając Ci prawa wyboru. /quote]

Tak myslalem, ze to "obrazenie sie" na PayU jest dla zasady. System kleknal, raz w PayU, inny raz komu innemu bezposrednio w banku - przykladow moznaby mnozyc. Ciekawe, ze nikt nie pomyslal o sprawach bezpieczenstwa - takie PayU, nawet pomimo tego, ze nabija Allegro finansowo potencjal obrotowy, stanowi potwierdzenie, ze kupujacy zaplacil. Ulatwia to dochodzenie roszczen od nieuczciwych sprzedawcow. Allegro obslugiwalo transakcje - ono ja chroni. W przypadku tradycyjnego przelewu - praktycznie nie ma gdzie zglosic, ze sprzedajacy nie wywiazal sie z umowy. Kradziez? Na policje. Zycze powodzenia w zalatwianiu spraw. Zwlaszcza, ze prog od ktorego kradziez jest zaledwie wykroczeniem (a nie przestepstwem) podniesiono z 250zl do 1000zl. Takze, jesli ktos orznie Was na tradycyjnym przelewie na 999,99zl, to mozecie co najwyzej liczyc na mandat dla niego - jesli ktos, oczywiscie, kiwnie palcem i nie wczesniej, niz przez 3 miesiace. To chyba gorszy wariant, niz jednak "znienawidzony" przelew z PayU i ochrona prawna kupujacych ze strony Allegro? Pewnie zalezy, jak dla kogo. \"\"

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #1735 dnia: 10 Listopada 2012, 18:39 »
F7sus4:
Allegro obslugiwalo transakcje - ono ja chroni.

A jaką masz ochronę Allegro. Jak Cię orznie sprzedający to możesz sobie rozpocząć spór z nim, jak po trzydziestu dniach nie odpowie to Allegro da mu ostrzeżenie, albo zamknie konto. Pieniędzy jednak Ci nie oddadzą i doradzą żeby zgłosić sprawę na Policję. Policja ma to gdzieś jak napisałeś. Podsumowując nie masz pieniędzy i towaru. To jak lepsze jest PayU od zwykłych przelewów? Odpowiem nijak.

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #1736 dnia: 10 Listopada 2012, 19:34 »
F7sus4:
Allegro obslugiwalo transakcje - ono ja chroni.

nie wierz w to. allegro w ch. leci. ten caly system ochrony kupujacych, to sciema. zalozylem spok, sprzedajacy nic nie odpowiedzial, spor zakonczyl sie i tyle. nawet nie dostal ostrzezenia.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1737 dnia: 10 Listopada 2012, 19:46 »
hsimpson:
A jaką masz ochronę Allegro.

Taka, ze popchniecie przez nich wszystkich trzech nieuczciwych sprzedawcow, z ktorymi mialem do czynienia, konczylo sie ostatecznie zwrotem gotowki. Bez interwencji, sprzedawca po prostu wzial kase i milczal. Towaru i tak nie otrzymalem, ale przynajmniej zwrot gotowki. Bez ochrony transakcji? Moglbym sobie jechac na drugi koniec Polski, albo pisac pisemka. Oprocz bankow, ktore nie sa zadnymi stronami w sporach handlowych, nikt inny takiego przelewu nie nadzorowal. Mniej niz 1000zl? Dziekuje, pozamiatane. Na chwile obecna wystarcza mi to. Moje "olanie" PayU dla zasady bedzie i tak mniej niz bledem statystycznym - rowniez reczne wylawianie przelewow z Allegro w historii konta jest wiecej, niz niewygodne.

mikser

• Gość
« Odpowiedź #1738 dnia: 10 Listopada 2012, 20:08 »
Psychik:
spor zakonczyl sie i tyle

Ale jak to się ma do programu ochrony kupujących?

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #1739 dnia: 10 Listopada 2012, 20:20 »
F7sus4

Ty naprawdę jesteś farciarzem. Ty uważasz, że to Allegro/PayU zmusiło sprzedających do zwrotu kasy?