Program jest jeszcze nie dostępny do ściągnięcia, bo nie nadaje się nawet do testowego korzystania, muszę jeszcze oprogramować szereg własności samego browsera bo są wszędzie luki, każdy ruch nie "nie pomyśli" programu kończy się zawieszeniem - a to pali na starcie nawet najciekawsze produkcje. Puki nie będzie kontroli, chociaż podstawowych operacji (np. chodzenie po katalogach), to nie udostępnię - bo mnie wyśmieją

))
Ale spokojnie, nie jest tak źle, myślę że uda mi się w ciągu tego tygodnia opanować - proste operację - wystawię taki preview.
W tej chwili jest:
zaadoptowany program Jad-a w którym są wykorzystane loadery z samego Fast Hacke-ma do zapisu ścieżka po ścieżce całego dysku. Tu jest trochę inny podział porcji bo mam mniejszy bufor pamięci. Grafika jest w trybie bitmapy (nie tekstowym), więc mogłem sobie pozwolić na fonty 6x8, co daje pełne pole dla dwóch paneli.
No i ważne że zrobiłem własne procedury kernala z "pathem" na jiffy - tzn, że BEZ romu w c64 z Jiffy Dosem, korzystasz z dobrodziejstw tego transferu. Szczególnie ucieszą się posiadacze SD2IEC, którzy nie mają Jiffy Dos-a w komciu.
Transfer na D64 jak widać na filmiku to trochę ponad 1,5 min - i jest to na prawdę dobry wynik - chyba szybszy od kabli XE itp. na PC, a nawet na ultimate nie ma bezpośredniej opcji zgrywania całości na dysk - trzeba uruchamiać np. Fast Hackem, ustawiać napędy w opcjach co jest już mniej wygodne, i czasowo może trwać nawet dłużej.
Kolejną rzeczą jest wczytywanie samych programów z browsera, tu również leci to transmisja Jiffy a wiec szybko można uruchomić nawet duże pliki.