Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Być trendy  (Przeczytany 2704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Października 2009, 16:09 »
 Ale  ja  nie  narzekam.    \'\'    Mi  to  w  ogóle  nie  przeszkadza.    \'\'  Powiem  Ci  coś  co  Cię  ucieszy  bardzo.  Ja  już  jestem  \'na  wylocie\'.    \'\'  

Wątku  z  Lemona  nie  doczytałem  do  końca,  więc  jeśli  jest  tam  coś  co  zmienia  jego  sens,  przyznaję  się  do  błędu  (umiejętność  Ci  nieznana).  

Dobrze,  niech  będzie  -  aktywność  wśród  commodorowców  wzrasta  (jest  takie  przysłowie,  że...  nieważne).  Teraz  tylko  trzeba  mieć  nadzieję,  że  nie  jest  to  chwilowa  poprawa  przed  rozwiązaniem  ostatecznym,  jak  to  się  czasami  zdarza.  

Wciąż  nie  wiem  jednak  co  ma  to  wspólnego  z  tematem  wątku,  którym  jest  istnienie/nieistnienie  ogólnej  mody  na  ośmiobitowce.(?)  Ale  nie  mam  prawa  się  czepiać,  bo  na  wstępie  uprzedziłeś  przecież,  że  nie  będziesz  pisał  na  temat.  

chateau

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #61 dnia: 25 Października 2009, 16:22 »
 co  to  ma  wspolnego  trzeba  by  sie  bylo  ciebie  spytac  w  momencie  w  ktorym  postanowiles  wtracic  na  ten  temat  swoje  3  grosze  w  tym  watku.  po  prostu  najwidoczniej  twoim  zdaniem  tezy  kompletnie  niezwiazane  z  tematem  watku  sa  doskonalym  sposobem  na  uargumentowanie  swojego  zdania  w  tym  temacie.  tez  nie  mam  ci  tego  za  zle,o  umiejetnosc  zachowania  logiki  w  dyskusji  cie  jeszcze  nie  posadzalem.

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
Być trendy
« Odpowiedź #62 dnia: 25 Października 2009, 20:01 »
 Mody  na  stare  komputery  nie  zauważyłem,  choć  stare  gry  są  nadal  dość  popularne.  Można  spotkać  wiele  osób,  które  grają  nie  tylko  w  nowości,  ale  także  w  gry,  które  po  wielu  latach  mają  ten  sam  klimat  i  nie  tracą  atrakcyjności.  
  W  muzyce  obecnie  jest  wiele  odwołań  do  utworów  z  lat  80,  ale  za  kilka  lat  zapewne  pojawią  się  remiksy  piosenek  z  lat  90.  
  Nawet  jeśli  moda  na  8-bitowce  się  pojawi,  to  prędzej  czy  później  przeminie,  a  zostaną  osoby,  które  interesują  się  nimi  bez  względu  na  panujące  trendy.

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Października 2009, 21:13 »
 @chateau.  Ty  już  raz  próbowałeś  zrobić  ze  mnie  lamera,  spamera  i  trolla.  Niestety    pewna  osoba  Ci  w  tym  przeszkodziła,  zwracając  delikatnie  uwagę,  że  jednak  napisałem  tu  parę  sensownych  postów  i  podałem  kilka  przydatnych  informacji.  

We  wszystkich  moich  postach  pisałem  tak  naprawdę  jedno  -  NIE  MA  MODY  NA  STARE  KOMPUTERY.  Przy  okazji  napisałem,  że  zainteresowanie  C64  maleje  i  to  podtrzymuję.  Zdażyła  mi  sie  jedna  wpadka  (ewentualnę,  bo  nie  weryfikowałem),  a  Ty  za  jednym  zamachem  przekreśliłeś  wszyskie  moje  pozostałe  argumenty.  To  co  napisał  Ramos,  Cobra.  To,  że  dzienna  porcja  newsów,  nowych  postów,  produkcji  z  całego  internetu  wystarcza  na  jakieś  20  min.  przeglądania  (jedno  dobre  forum  muzyczne,  np.  gitarowe  ma  tego  więcej).    Że  na  CSDb  jest  w  tym  momencie  1  zarejestrowany  użytkownik  i  27  gości  (z  czego  połowa  to  pewnie  boty),  że  na  c64scene.pl  jest  dwóch  gości,  a  tutaj  jestem  sam.  W  szerszej  perspektywie  zainteresowanie  komputerami  ośmiobitowymi  spada,  z  pewnymi  wachaniami  może  (bo  ktoś  się  jakiś  czas  temu  z  nimi  rozstał,  a  teraz  nagle  wraca),  ale  jednak  jedzie  w  dół.  I  wcale  mnie  to  nie  dziwi.  

@Mikra_Lbn.  Chociaż  nie  do  końca  się  z  Tobą  zgadzam  (moim  zdaniem  moda  na  ośmiobitowce  nigdy  się  nie  pojawi),  to  ogólnie  słusznie  prawisz.

chateau

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Października 2009, 22:01 »
 no  tak,teraz  kazdy  odpowiedni  argument  to  bedzie  spisek,proba  zrobienia  z  ciebie  trola  i  zamach  na  twoja  osobe.    \'\'  skoncz  juz  z  takimi  tekstami  bo  coraz  bardziej  widze  inspiracje  scena  polityczna  gdzie  kazdy  argument  oponenta  to  jest  prowokacja  i  akcja  sabotazu.  jezeli  czujesz  sie  niedowartosciowany  czy  cos  to  zawolaj  Gornipio,zeby  cie  pochwalil  za  pare  sensownych  postow  i  kilka  przydatnych  informacji.  

nie  wiem  co  te  statystyki  z  csdb  mialy  odzwierciedlac,teraz  jak  patrze  to  jest  tam  osob  zarejestrowanych  sztuk  10,gosci-  27.  szkoda  ze  nie  zwrociles  uwagi  ze  dzisiaj  po  raz  pierwszy  od  13  lat  pewna  legendarna  finska  grupa  wypuscila  demo  a  wczoraj  pokazalo  sie  calkiem  porzadne  demo  ze  sceny  ntsc  co  jest  niemala  rzadkoscia,zostala  tez  wydana  angielska  wersja  dosc  duzej  francuskiej  gry  rpg  ktorej  przetlumaczenie  kosztowalo  autorow  pewnie  mnostwo  czasu,tak  obszerne  cracki  to  tez  nie  jest  cos  co  mozna  hurtowo  wydawac.  nie  wiem  co  konkretnie  napisali  Ramos  i  Cobra  wiec  jak  mam  sie  niby  do  tego  ustosunkowac  ?  Ramos  z  tego  co  widze  prowadzi  teraz  pdf-owy  magazyn  o  c64.  w  Polsce  nie  bylo  takiego  zina  od  wielu  lat  i  jest  to  kolejny  przejaw  zwiekszonej  aktywnosci  w  ostatnim  czasie.  na  koniec  taka  wskazowka:  jezeli  argumentujesz  czy  zainteresowanie  czyms  rosnie  czy  spada  to  nie  porownujesz  tego  do  forum  gitarowego(?!).  to  ze  czytanie  postow  z  jakiegos  forum  dla  emo  zajeloby  ci  10  godzin  w  porownaniu  z  czym  forum  gitarowe  jest  relatywnie  nieaktywne  nie  oznacza  ze  coraz  mniej  osob  interesuje  sie  gitara.

Axel

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Października 2009, 00:16 »
 Uważam,  że  scena  c64  ma  sie  całkiem  nieźle  co  mnie  bardzo  cieszy,  aktywność  sie  troche  zwiększyła  ale  nie  jest  to  jeszcze  moda.  Uważam  że,  odpowiada  za  to  wydanie  ostatnio  wielu  świetnych  produkcji  takich  jak:  EOD,  Vicious  Sid,  Crest  Slideshow,  konwerter  MUSC  Algorithma.  

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Być trendy
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Października 2009, 15:33 »
 e  tam  pitolicie  Tomaszek  ma  racje,  przecież  na  forum  bez-kabli  jest  teraz  15  żydkowników  i  47  gostków.  

Ps.  Tomaszku  nie  załamuj  się,  że  większość  klepie  te  same  bzdety  i  wytyka  Ci  oczywistą  oczywistoś,  mówiąc  że  białe  jest  białe.  Większość  nie  ma  racji,  rację  masz  Ty  (OML).
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Skull

• Level 6
Być trendy
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Października 2009, 15:50 »
 Tomaaz  -  trudno  zrozumieć  i  odgadnąć  jakie  motywy  sprowadzają  Cię  na  strony  poświęcone  sprawom  C64  (a  może  i  nie  tylko  ?).  
  W  swoich  wypowiedziach,  wyraźnie  zaznaczasz  bezsensowność  tego  typu  aktywności  lub  działalności  w  internecie.    
  Oprócz  kilku  prób  wtopienia  się  w  tą  społeczność,  prawie  bezustannie  negujesz  jej  istnienie  i  siejesz  pesymizm.    
  Każdy  ma  swoje  dobre  i  złe  dni,  ale  w  Twoim  przypadku  ???  

Chcąc  się  udzielać  na  tego  typu  stronach,  musisz  na  początku  odpowiedzieć  sobie  na  kilka  pytań:  
  -  po  co  one  są  tworzone?  
  -  jakich  treści  można  się  spodziewać  ?  
  -  czy  ta  strona  jest  taka  sama  jak  cały  otaczający  świat  ?    
  -  czy  ja  tutaj  pasuje?    

Offline Kisiel

• Level 7
Być trendy
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Października 2009, 17:24 »
 a  o  forum  bez-kabli  piszę  bo  przy  takiej  akcji  promocyjnej  jak  \'internet  jest  wszędzie\',  play  online  itp  itd  to  się  naprawdę  dziwie  że  na  forum  jest  tak  mało  aktywnych  userów.  Moim  zdaniem  internet  bez  kabli  to  moda  :)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Października 2009, 20:26 »
 @Skull.  Moje  motywacje  są  bardzo  proste.  Mam  sentyment  do  C64.    \'\'    

@chaetau.  Dzięki  za  informację,  że  Ramos  redaguje  magazyn  o  C64.  Teraz  zgadnij  gdzie  znajdują  sie  te  wypowiedzi,  na  które  się  powoływałem.  Chociaż...  może  to  jednak  za  trudne?    

A  tak  w  ogóle  to  wszystko  u  mnie  jak  najbardziej  w  porządku.  Nie  jestem  żadnym  pesymistą  ani  malkontentem.  Mam  na  co  dzień  dużo  radochy  i  frajdy  z  korzystania  z  C64podobnych  wyrobów  (ostatnio  moja  żona  po  raz  pierwszy  dorwała  się  do  C65  DTV,  he  he    \'\')  jak  i  kilku  innych  fajnych  spraw.  Tak  napisałem,  bo  jakieś  dziwne  sugestie  się  pojawiły.  

Parę  razy  padły  tu  teksty  (o  wydźwieku  pejoratywnym),  że  jest  to  portal  dla  graczy  i  ogólnie  ludzi  o  rozrywkowym  podejściu  do  C64  (ostatnio  raf,  wczesniej  Kisiel,  jeszcze  wcześniej  ktoś  tam).  No  więc  ja  mam  dokładnie  takie  podejście,  a  zatem  to  ja  jestem  we  właściwym  miejscu.  Zastanawiam  się  tylko,  co  robią  tu  co  niektórzy  użytkownicy?  Ja  jestem  przynajmniej  konsekwentny.  Ponieważ  tzw.  \'scena\'  i  tym  podobne  pierdoły  mnie  nie  interesują,  po  prostu  nie  udzielam  się  na  c64.scene.pl  itp.  A  Ci  \'co  niektórzy\'?  No  widać  tak  dużo  się  w  tym  \'poważnym\'  świecie  C64  dzieje  i  takie  jest  nim  zainteresowanie,  że  aż  musza  bidule  tu  pisać.    

Jeszcze  taka  ciekawostka.  Na  tej  nowej  stronce  jest  paru  użytkowników,  którzy  mają  takie  same  nicki  jak  kilku  tutaj.  Fajny  zbieg  okoliczności,  nie.    \'\'  :  

chateau

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #70 dnia: 26 Października 2009, 21:21 »
 no  pewnie,juz  biegne  przeszukiwac  wszystkie  numery  c&a  fan  i  cala  strone  internetowa  projektu  zeby  szukac  jakiejs  nieokreslonej  wypowiedzi  guru  ramosa  ktora  mialaby  rzekomo  potwierdzac  twoje  wyobrazenia.    \'\'    nie  interesuje  cie  scena  i  \'tym  podobne  pierdoły\',nie  masz  na  jej  temat  bladego  pojecia  ale  piszesz  ze  na  csdb  nic  sie  nie  dzieje  a  spadek  zainteresowania  c64  argumentujesz  niedzialajacymi  linkami  na  c64.org  gdzie  zdecydowana  wiekszosc  domen  dotyczy  sceny.    \'\'  jako  ze  do  ciebie  nie  dotrze  ze  lepiej  pozostac  przy  bulder  daszu  niz  wydawac  dziwne  sady  na  tematy  o  ktorych  ma  sie  bardzo  blade  pojecie  to  nie  bede  dalej  karmil.  pa.

Offline Kisiel

• Level 7
Być trendy
« Odpowiedź #71 dnia: 26 Października 2009, 22:29 »
 Tomaszku  jednak  jesteś  the  best,  logika  jak  wPiSdu,  Twoje  wypowiedzi  na  tematy  które  Ciebie  nie  interesują...bezcenne.  
  Tylko  się  dziwie...że  nie  masz  jeszcze  Play  Fresh.  
  PS.  Kaman  czy  nie  kaman  tekst  o  modzie  na  temat  internetu  bez  przewodowego?

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #72 dnia: 26 Października 2009, 23:26 »
 zieeewwwww...  

I  tak  przez  następne  pińcet  postów.  Jakby  było  tak  jak  mówicie,  to  ta  dyskusja  w  ogóle  by  nie  zaistniała.  Ona  jest  po  prostu  wynikiem  braku  innych  ciekawych  tematów  i  totalnego  pustostanu  wokół  C64  (tak,  na  CSDb  niewiele  się  dzieje  i  nie  trzeba  być  expertem  ani  zgłębiać  zagadnienia  żeby  to  zauważyć).Ale  i  tak  nic  nie  przebije  aluzji  do  polityki.  Kisiel,  idź  na  jakiś  portal.  Tam  wszystko  w  taki  ciekawy  spoób  się  rozwija.  DNO.  Chociaż  w  sumie  chateau  będzie  mógł  dalej  pisać  jak  to  forum  na  c64power  się  ożywiło  i  ile  to  tam  się  postów  pojawia.    \'\'  A  teraz  czas  na...  

KONIEC  

Udział  wzięli:  

Chateau  
  Kisiel  
  Tomaaz  
  Raf  
  Wegi  
  Gornipio  
  Andrus64  

i  inni  

Ciąg  dalszy  -  miejmy  nadzieję  -  nie  nastąpi

Offline KB777