Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nowa stronka o c64  (Przeczytany 3730 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andrus64

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #75 dnia: 04 Października 2009, 18:20 »
 Commodore  64\'  Bohdana  Frelka  chciałęm  wrzucić,  ale  ma  10  mb,  a  to  za  dużo  ;-(  

Będę  wrzucał  dalej  co  znajdę

andrus64

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #76 dnia: 04 Października 2009, 18:51 »
 Instrukcja  Użytkownika  
  Autor:  Książka  polska  
  Rozmiar:  1341842  bajtów  
  Format:  djvu  
  Pobierz  

Datassette  unit  operating  instructions  (ang)  
  Autor:  Commodore  
  Rozmiar:  383570  bajtów  
  Pobierz  

C  64  Geos  1.3/2.0  
  Rozmiar:  1741801  bajtów  
  Pobierz  

Jak  zostać  \'nieśmiertelnym\'?  
  Autor:  Andrzej  \'Uran\'  Urbankowski  
  Rozmiar:  2897389  bajtów  
  Pobierz  

Książka  serwisowa  Commodore  64  
  Rozmiar:  2427522  bajtów  
  Pobierz  

Najnowsze  dodane  przeze  mnie  

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #77 dnia: 05 Października 2009, 11:32 »
 ksiazka  frelka  pojawila  sie  na  allegro  i  chyba  ja  kupie  0.o

Offline wegi

• Level 7
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #78 dnia: 05 Października 2009, 14:18 »
 Akurat  Frelka  w  mojej  opinii  jest  ostatnia  w  kolejce  z  wszystkich  -  taniej  Ci  będzie  wydrukować  djvu  i  ewentualnie  za  2  dychy  zanieść  do  introligatorni  klasyke  z  wątku  o  linkach  do  książek  

Zielińskieg,  Ruszczyca,  duetu  G&R  czy  K&K,  Dybowskiego...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #79 dnia: 05 Października 2009, 14:29 »
 ...rozumiem.  1571hardcore  :p  na  ile  wyceniacie  sprawna  1541?  a  na  ile  niesprawdzona?  a  ile  niesprawna?  bo  nie  chce  przeplacac...  w  dodatku  irytuje  mnie  jak  ktos  na  allegro  sprzedaje  sprawne  bez  kabla  zasilajacego  lub  kabla  do  commodore

Offline kenji

• Level 5
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #80 dnia: 05 Października 2009, 14:54 »
 Sprawdzona,  kompletna  1541-II  to  jak  dla  mnie  40-50zł  

Kabelki  idzie  dorobić,  zasilacz  też  da  się  wykombinować.

zyga

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #81 dnia: 05 Października 2009, 15:18 »
 Książka  Frelka  to  taka  \'lepsza  instrukcja  obsługi  c64\'.  Dla  początkującego  jak  znalazł  !  
  Oczywiście  można  się  ze  mną  nie  zgodzić  :)  

W  oryginalnej  instrukcji  roi  się  od  błędów  w  listingach,  co  może  zniechęcić.

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #82 dnia: 05 Października 2009, 15:18 »
 Aha,  dzieki.  Jak  bede  mial  kase  na  koncie  :mam  gotowke:  to  nastepna  rzecza,  ktora  kupie  bedzie  1541  na  allegro.  chyba,  ze  ktos  z  was  ma  niepotrzebne  :p

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #83 dnia: 05 Października 2009, 15:20 »
 Dobra  wydrukuje  sobie  djvu  albo  cos  bo  kazdy  grosz  na  koncie  jest  bardzo  cenny,  bo  rzadko  dostaje  nowe  fundusze  i  nie  moge  zreszta  ich  wplacac

Tomaaz

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #84 dnia: 05 Października 2009, 20:28 »
 Książka  Frelka  jest  idealna  na  początek,  bo  opisuje  większość  zagadnień  związanych  z  C64.  Dzięki  niej  można  nieźle  się  zorientować  o  co  chodzi  w  tym  całym  C64  i  przygotować  grunt  pod  bardziej  specjalistyczną  literaturę.  Na  pewno  nie  jest  to  pozycja  \'ostatnia  w  kolejności\'.  Od  książki  o  BASICu  Dybowskiego  jest  to  bez  wątpienia  rzecz  bardziej  wartościowa.  

A  co  do  samej  stronki,  to  -  jak  na  razie  -    wygląda  na  to,  że  się  myliłem.    \'\'    \'\'  

Axel

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #85 dnia: 05 Października 2009, 20:31 »
 Na  stronce  jest  już  są  miniaturki,  tak  jak  i  link  do  zwijania  komentarzy.  
  Jak  macie  jeszcze  jakieś  życzenia  to  piszcie  spróbuje  w  miare  możliwości  je  zrealizować  :).  Na  stronce  już  pojawiły  sie  już  trzy  newsy,  możecie  sie  z  nimi  zapoznać,  oraz  skomentować.  Dziękuje  za  wszelką  aktywność  na  stronie.  Rozwój  serwisu  zależy  w  dużej  mierze  od  was.

Offline Skull

• Level 6
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #86 dnia: 05 Października 2009, 20:40 »
 @Axel  -  super  (az  za  duże  te  miniaturki,  mam  nadzieję  że  to  nie  będzie  za  nadto  spowalnia  wyświetlania)  

Frelka  traktuje  jako  swego  rodzaju  biblię  -  chociaż  na  początku  wiekszości  nie  rozumiałem  (ech  to  słownictwo  techniczne  ;-)    
  Dybowski  ok.  ale  zraziłem  się  trochę  bo  była  w  książce  masa  błędów,  ech  ile  ja  sie  na  wkurzałem  że  program  mi  nie  działał.  
  A  Zieliński  -  ?  -  tą  pozycję  dorwałem  dopiero  w  ostatnim  czasie.  Nie  wiem  jak  inni  ale  uważam  ją  za  zwykła  lipe.  
  Przy  pierwszym  kontakcji  zajebista  -  niby  wszystko  jest  tabele,  rozpiska  rozkazow,  rejestrow,  skrowdź  wszystko  czego  dusza  zapragnie...  dopuki  się  nie  wczytałem....  
  Dla  mnie  to  zwykła  translacja  jakieś  obcojęzycznej  literatury,  ze  słabą  znajomością  maszyny  którą  opisuje  (albo  z  nieznajomościa).  Nie  które  zdania  nie  mają  zupełnie  logicznego  sensu.  Struktura  ksiązki,  pozostała  zachodnia  treść  już  nie.  

Axel

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #87 dnia: 05 Października 2009, 21:28 »
 Miniaturki  zajmują  około  10KB  wiec  nie  powinny  spowalniać  wyświetlania.  
  Książka  Frelka  będzie  ale  będe  musiał  dać  linka  do  pliku  na  innym  serwerze

zyga

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #88 dnia: 06 Października 2009, 08:28 »
 Zielińskiego  kupiłem  w  \'tamtych  czasach\'  i  na  pierwszy  rzut  oka  rzuciło  mi  się  dziwy  język  -  prawdopodobnie  tłumaczenie.  Po  kilku  stronach  się  zniechęciłem.  Dużo  literówek  i  niektóre  zdania  są  trochę  nielogiczne.  Ale  wtedy  nie  było  \'google  translatora\'  ;)  Postanowiłem  jednak  ją  poskanować,  bo  ogólnie  mało  jest  literatury  dla  C64  i  może  się  komuś  przydać.  Do  tej  książki  była  jeszcze  kaseta  z  programami,  ale  nie  wiem  czy  ja  odnajdę...    

Dla  miłośników  Basica  mam  jeszcze  \'Commodore  Basic  i  jego  odmiany\'  która  jest  głównie  opisem  Simons`  Basica.  Też  poskanuję  :)

Axel

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #89 dnia: 07 Października 2009, 18:27 »
 Wrzuciłem  na  stronke  książke  Frelka  i  instrukcje  obsługi  do  C64.  
  Dorzucić  coś  jeszcze  do  stronki?  np.  Download  z  polskimi  programami?