Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nowa stronka o c64  (Przeczytany 3666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Axel

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #60 dnia: 02 Października 2009, 09:29 »
 Rozumiem  w  sumie  na  stronie  powinno  być  jedno  forum,  co  za  duzo  to  nie  zdrowo  ;)  
  Ale  z  tym,  że  http://c64.phorum.pl/\' target=_blank>http://c64.phorum.pl/ nie  jest  aktywne  to  sie  nie  zgodze,  są  tam  posty  ze  wczoraj

Axel

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #61 dnia: 02 Października 2009, 17:30 »
 Dorzuciłem  troche  linków  na  strone,  sporo  tego  będzie,  może  podzielić  je  na  kategorie?

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Października 2009, 19:23 »
 Hej  Axel.  

Może  i  rzeczywiści  dodano  nowe  posty  do  C64.phorum.pl,  ale  wszyscy  ustalili,  że  przeniosą  się  na  c64forum.glt.pl...  Zresztą  mogę  rozesłać  do  wszystkich  użytkowników  informację  o  tym,  że  jest  nowsze  forum.  A  niektórzy  się  zarejestrowali  na  C64phorum,  i  od  tej  pory  nie  pojawili  się  ani  na  C64Power  Forum,  ani  na  C64Phorum.  To  wyjaśnia  liczbę  użytkowników.  

Co  do  twojej  strony  -  powinien  być  link  pt.  pokaż  komentarze,  bo  teraz  ciągną  się  w  dół  strony  i  to  aż  tak  fajnie  nie  wygląda.  

Pozdro.

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #63 dnia: 03 Października 2009, 19:26 »
 Fajnie  zrobiłeś  dział  \'linki\'...  

Do  \'Portale\'  dodaj  portal  magazynu  C&A  Fan.  

Do  \'specyfikacji  tech\'  dodaj  www.republika.pl/jsobola  

Offline Skull

• Level 6
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #64 dnia: 03 Października 2009, 22:59 »
 Z  tymi  komentarzami  to  zostaw  tak  jak  jest  -  tworzą  one  połowę  \'atrakcyjności\'  -  bez  komentarzy  będzie  dokładnie  tak  jak  tu

Tomaaz

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #65 dnia: 04 Października 2009, 10:49 »
 A  czy  jeszcze  nie  widzicie,  że  nikt  nie  będzie  się  tam  udzielał?  Tak  samo  jak  ze  stroną  magazynu  Ramosa,  forum,  które  założyłem  oraz  forum  gornipio.  Szkoda  energii.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #66 dnia: 04 Października 2009, 11:22 »
 udzielać  się  nie  muszą,  dzięki  za  newsy  chłopaki.    
  Jak  szkoda  Ci  energii  to  pójdź  na  siłownie  chłopie  albo  na  dupy.-
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

gornipio

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #67 dnia: 04 Października 2009, 11:22 »
 Zdążyłem  to  zauważyć,  Tomaaz  ;P

Offline Skull

• Level 6
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #68 dnia: 04 Października 2009, 11:40 »
 e  tam,  po  pierwsze  strona  musi  zostać  zauważona,  minimalny  okres  \'sprawdzenia  się\'  to  pół  roku.  Chłopaki  macie  za  mało  cierpliwości  -  chcielibiście  niewielkim  wkładem,  zrobić  konkurencję  dla  \'naszej  klasy\'?  
  Po  drugie  nie  zauważyłem  waszych  newsów  albo  nawet  komentarzy,  a  więc  nie  bardzo  wam  \'leży\'  rozwinięcie  tej  stronki  -  chociaż  są  w  niej  linki  do  waszych  forów.    
  Nie  wiem  ile  utrzyma  się  ta  stronka,  ale  jak  już  wspominałem  w  innych  postach  taka  forma  strony  najbardziej  mi  odpowiada.  
  Strona  o  C&A  Fan,  jest  dość  mocno  skierowana  tematycznie  na  sam  magazyn  (zresztą  nie  dziwne)  -  mocno  zaawansowany  engine  -  ale  aktywność  będzie  się  zwiększała  wraz  wypuszczeniem  numeru.  Jest  to  już  w  zasadzie  swego  rodzaju  archiwum  całego  C&A  a  może  z  czasem  i  więcej  (jak  np.  filety  Kisiela),  a  więc  jej  przydatność  raczej  nie  zginie.  Druga  sprawa  ma  też  \'saportować\'  Amigę.  

ps.  Kisiel  dzięki  ;)

andrus64

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #69 dnia: 04 Października 2009, 12:04 »
 Dodałem  książkę  od  Wegi  (Commodore  -  Basic  (c64  i  c128))  

Będę  wciskał  resztę  w  razie  możliwości  ;-)

andrus64

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #70 dnia: 04 Października 2009, 12:06 »
 Przepraszam,  za  dwa  posty  po  sobie.  

Trzeba  coś  zrobić  z  komórkami,  bo  niemożna  wkleić  zawartości  schowka,  a  to  by  ułatwiło  sprawę.

andrus64

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #71 dnia: 04 Października 2009, 12:43 »
 dodałem:  
  Asembler  6502  (poprawiona)  
  Autor:  Jan  Ruszczyc  
  Rozmiar:  707924  bajtów  
  Format:  pdf  
  Pobierz  

Commodore  -  Basic  (c64  i  c128)  
  Autor:  Kaudiusz  Dybowski  
  Rozmiar:  3090855  bajtów  
  Format:  djvu  
  Pobierz  

Programować  może  każdy  (c64)  
  Autor:  Radosław  Zieliński  
  Rozmiar:  2118601  bajtów  
  Pobierz  

Commodore  64  od  środka  
  Autor:  Krzysztof  Gajewski  i  Bogusław  Radziszew  
  Rozmiar:  1623950  bajtów  
  Pobierz  

Mikroprocesor  6502  i  jego  rodzina  
  Autor:  Henryk  Kruszyński  i  Krzysztof  Kulpa  
  Rozmiar:  2970324  bajtów  
  Pobierz

Tomaaz

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #72 dnia: 04 Października 2009, 14:48 »
 Moja  wypowiedź  była  skierowana  do  axela  i  gornipio.  W  związku  z  tym  z  góry  dziękuję  za  kolejne  bezcenne  porady  deseru  studzonego  lub  innych  zainteresowanych.  

@skull.  Nie  wyrywam  się  tym  razem,  bo  nie  mam  ochoty  po  raz  kolejny  pisać  z  samym    sobą.  

zyga

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #73 dnia: 04 Października 2009, 15:52 »
 Axel:  fajnie  by  było  przy  skanach  książek  dodać  miniatury  okładek.  Wrzuć  jeszcze  \'Grafikę  Komputerową\'  Baumanna  i  \'Stacja  dysków  1541\'.  

Na  retroreaders.pl  leży  jeszcze  \'Jak  zostać  nieśmiertelnym\',  też  fajna  książka  o  asemblerze  zorientowana  na  dorabianie  \'nieśmiertelności\'  w  grach.

Tomaaz

• Gość
Nowa stronka o c64
« Odpowiedź #74 dnia: 04 Października 2009, 16:04 »
 No  i  \'Commodore  64\'  Bohdana  Frelka.  To  kolejna  pozycja  obowiązkowa.    \'\'