Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nowe forum v2  (Przeczytany 1390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gornipio

• Gość
Nowe forum v2
« dnia: 28 Września 2009, 18:33 »
 Witam  wszystkich!  
  Reklamuję  nowe  forum  o  C64:  
  www.c64forum.glt.pl  
  Powstało  z  inicjatywy  Tomaaza,  zostało  przejęte  przez  Wegiego  i  teraz  zrobiłem  następne  uzgadniając  je  z  Wegim  oczywiście  ;P  

Uwaga!  Nie  zrażajcie  się  tak  okropnie  reklamami  na  górze  strony,  da  się  je  łatwo  usunąć  używająć  Firefoxa  z  dodatkiem  Adblock  i  polskim  filtrem  do  Adblocka.  Tutaj  dowody  -  http://yfrog.com/2qscreenshotpdj\' target=_blank>http://yfrog.com/2qscreenshotpdj

Nowe  funkcje:  
  zabezpieczenia  przed  atakami  internetowymi  
  szybkie  banowanie  trolli  (lol)  
  dokładna  wyszukiwarka  
  galeria  zdjęć  
  system  załączników  
  wysyłanie  prywatnych  wiadomości  
  w  prywatnych  wiadomościach  mogą  przesyłane  być  pliki  (do  20  MB)  
  dobry  podział  działów  
  podpisy,  w  których  można  umieścić  dużo  rzeczy,  w  tym  zdjęcia...  
  każdy  może  zostać  moderatorem  działu  ,którego  jest  ekspertem  tj.  coder  gurus  mogą  zostać  moderatorami  działu  kodowania  i  programowania,  a  hardware  gurus  mogą  zostać  moderatorami  działu  hardware!  
  ładny  wygląd  
  wszystko  oparte  na  rewolucyjnym  systemie  phpbb3  

Macie  jakieś  pomysły  -  zgłaszajcie  je  tutaj!  

Zapraszam  do  rejestracji!  

rozgadany  gornipio  [n.n]

.pr0lame

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Września 2009, 18:35 »
 Cyt.:  \'Może  zapomniałeś,  jak  strzelało  się  w  jakiejś  grze  na  C64\'  

Klawiszem  Scroll  Lock  zapewne

gornipio

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2009, 18:36 »
   \'\'  Co  ten  cytat  tu  robi?  ;P

gornipio

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Września 2009, 21:10 »
 Nowy  adres  (ten  stary  jakiś  dziwny  jest)  
  http://www.c64forum.xt.pl/\' target=_blank>http://www.c64forum.xt.pl/

Offline Skull

• Level 6
Nowe forum v2
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Września 2009, 21:11 »
 tylko  nie  XT    \'\'  to  sie  od  razu  kojarzy  z  atari

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Nowe forum v2
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Września 2009, 21:24 »
 już  lepiej  XP.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

.pr0lame

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Września 2009, 21:24 »
 Cytacik  mój  drogi  pochodzi  z  opisu  działu  \'Solucje  i  pomoc  w  przejściu  gry\'  na  tymże  forum.

2sam

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Września 2009, 22:58 »
 Fajnie  że  ludzie  się  interesują  jeszcze  C64  w  Polsce,  i  fajnie  że  tworzą  się  nowe  fora,  ale  może  lepiej  stworzyć  jedno  dobre  a  nie  wiele  z  3-5  postami?  Sama  funkcjonalność  forum  to  dzisiaj  za  mało  żeby  przyciągnąć  ludzi.  Dla  porównania  c64.phorum.pl  ma  16  zarejestrowanych  użytkowników  dzisiaj...

Tomaaz

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Września 2009, 23:19 »
 ...  co  nie  byłoby  wynikiem  tak  beznadziejnym  gdyby  nie  fakt,  że  aktywnych  było  dwóch.  :(  

No  teraz,  to  rzeczywiście  się  narobiło.    
    \'\'  Parę  tygodni  temu  ruszył  portal  magazynu  Ramosa  (tam  też  jest  forum),  a  teraz  jeszcze  gornipio  dorzucił  swoje.    

@gornipio.  Jeśli  mogę  mieć  jakąs  uwagę,  to  wydaje  mi  się,  że  przesadziłeś  z  ilością  kategorii  i  działów.  No  chyba,  że  chcesz  aby  działów  było  więcej  niż  użytkowników  i  wszystkich  postów  na  forum.    \'\'  Fajny  pomysł  z  \'downloadem\'  i  działem  poświęconym  nabywaniu  sprzętu.  Ale  poza  tym,  to  strasznie  nadrobione.

Offline Skull

• Level 6
Nowe forum v2
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Września 2009, 08:50 »
 Forum  ci  u  nas  dostatek...  

A  tak  poważnie,  najlepszą  formą  forum  jaką  spotkałem,  jest  właśnie  to  tu  (oczywiście  nie  mówie  o  całej  liście  usterek).  Po  kliknieciu  na  forum  mam  wszystkie  ostatnie  posty  na  jednej  stronie  nie  zależnie  od  działu,  i  nie  muszę  myszkować  po  strukturze.  Jeden  \'rzut  oka\'  i  wszystko  jest.  

Druga  sprawa:  `nie  samym  forum  człowiek  żyje`,  forum  ok,  ale  wolałbym  jako  uzupełnienie  portalu  newsowego  jak  to  ma  miejsce  np  http://atarionline.pl/\' target=_blank>http://atarionline.pl/
  Mimo  że  nie  darzę  zbytnią  sympatią  atari,  zaglądam  tam  regularnie  -  tam  jest  prawie  zawsze  coś  ciekawego.    
  Niby  ta  strona  ma  podobny  charakter,  ale  jak  widać  newsy  wychodzą  rzadziej  niż  święta.  I  nie  ma  też  możliwości  bezpośredniego  ich  komentowania.  

Offline Skull

• Level 6
Nowe forum v2
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Września 2009, 08:53 »
 Na  atari  online,  nierzadko  czytam  newsa(albo  zainteresuje  się  tematem),  dopiero  po  zerknięciu  na  screeny  w  nim  umieszczone.  Sam  tekst,  po  prostu  nie  jest  atrakcyjna  formą  przekazu.

Offline wegi

• Level 7
Nowe forum v2
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Września 2009, 09:04 »
 Jak  masz  jedno...  to  potem  może  być  tak  jak  z  bzykowym  a  tak  zawsze  jest  alternatywa  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

.pr0lame

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Września 2009, 10:00 »
 Też  mi  się  podoba  to  forum  -  za  tą  prostotę  i  surowy  wygląd  -  zero  wodotrysków,  jak  to  ma  miejsce  na  darmowych  forach  phpbb2  i  3,  gdzie  po  prostu  ilość  nie  potrzebnych  \'bajerów\'  skutecznie  razi  po  oczach..

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Września 2009, 10:43 »
 ja  bym  jeszcze  zrozumial  taki  wysyp  roznych  forum,  gdyby  kazde  skupialo  sie  tylko  na  waskiej  tematyce,  np  hardware  hacking,  gry  itd.  Ale  kazde  jest  o  tym  samym  w  szerokim  zakresie,  czyz  nie?  :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Tomaaz

• Gość
Nowe forum v2
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Września 2009, 11:32 »
 @skull,  .pr0lame.  A  czy  to  nie  jest  przypadkiem  kwestia  przyzwyczajenia?  Owszem,  to  forum  ma  specyficzny  klimat,  ale  niestety  posiada  też  dużą  liczbę  mankamentów,  które  (przynajmniej  mnie)  mocno  irytują.  I  nie  chodzi  o  żadne  \'bajery\'  tylko  o  brak  standardowych  rozwiązań:  

1.  MOŻLIWOŚĆ  EDYCJI  I  USUWANIA  POSTÓW  

Zobaczcie  jak  wygląda  temat  z  moimi  listingami  programów  w  BASICu.  

2.PRZYKLEJANIE  TEMATÓW  

Swego  czasu  stworzyłem  temat  \'Linki\'  z  kilkunastoma  adresami  do  różnych  stron  i  ich  krótkimi  opisami.  Teraz  jest  on  gdzieś  w  archiwum,  ciężko  go  znaleźć,  a  żeby  go  szukać  to  jeszcze  trzeba  skądś    wiedzieć,  że  istnieje.  

3.  FORMATOWANIE  TEKSTU  I  WSTAWIANIE  OBRAZKÓW  I  FILMÓW  VIDEO  

Przy  dłuższych  postach,  formatowanie  naprawdę  uprzyjemnia  i  ułatwia  czytanie.  A  obrazki  otwierające  się  w  oddzielnych  oknach  są  męczące  i  nie  można  ich  sprawnie  opisywać.  

Oprócz  tego  istnieją  dodatki,  które  nie  są  aż  tak  istotne,  ale  umilają  korzystanie  z  forum:  

1.  Prywatne  wiadomości  

W  sumie  można  używać  maila,  ale  byłoby  fajnie,  gdyby  taka  opcja  istniała  

2.  Powiadomienie  na  maila  

Przy  niewielkim  ruch  na  forum  nie  jest  niezbędne,  ale  przecież  nie  szkodzi  i  mozna  je  wyłączyć.  

3.  Avatary  

Nie  po  to,  żeby  licytować  się  który  lepszy,  ale  po  to  by  łatwiej  odnajdywać  swoje  (lub  innych)  posty  w  długich  wątkach.  

Oczywiście,  wiem,  że  wszystkie  te  opcje  znacie,  ale  opisałem  je  w  kontekście  tego  forum,  bo  może  takie  zestawienie  kogoś  jednak  ruszy.    \'\'    

Ja  też  uważam,  że  powinno  być  jedno  forum  o  C64  dla  wszystkich,  a  jakiekolwiek  podziały  i  specjalizacje  nie  mają  sensu.  Z  tym,  że  C64  z  całą  pewnością  zasługuje  na  dobre,  normalne  forum.    \'\'