@Tomaaz z tym v8 rzeczywiscie

cały czas człowiek czegoś się uczy

))
Źle mnie trochę rozumiecie. Ja nie mam nic przeciwko waszym forom i nawet nie wątpie, że są lepsze od tego tutaj. Rozumiem zasadę segregacji i odpowiedniego porządku itd.
Wszystko fajnie, ale to nadal tylko forum. Rozumiem, że pewna grupa ludzi posiada dany sprzęt (np. samochód) i cały czas krąży wokół tego tematu, który z czasem przeradza się w hobby.
Ponieważ używa danego sprzętu na codzień i to nie tylko dla samej rozrywki, potrzebuje szybkiej bazy informacji, oraz szybkiej odpowiedzi na nurtujące pytania(inaczej może ponosić np. spore koszty) -tu forum odgrywa kluczową rolę.
Ale to jest strona o commodore c64, sprzęcie nie z tej epoki. Tu wiele ludzi zagląda z nostalgi, albo ciekawości tylko raz na jakiś czas, nie zawsze z jakimś palącym problem. Chce popatrzeć czy coś jeszcze w tym swiatku dzieje - niekiedy tylko popatrzec. I co widzi ? Mieszanienę tekstów o których nie ma pojecia.
Forum jest tylko dla stałych bywalców - i w żaden sposób nie zachęca starych użytkowników tego komputerką do ponownej przygody w c64.
Po prostu dla mnie stawianie kolejnego forum nie jest drogą rozwijająca klub miłośników c64.