@skull, .pr0lame. A czy to nie jest przypadkiem kwestia przyzwyczajenia? Owszem, to forum ma specyficzny klimat, ale niestety posiada też dużą liczbę mankamentów, które (przynajmniej mnie) mocno irytują. I nie chodzi o żadne \'bajery\' tylko o brak standardowych rozwiązań:
1. MOŻLIWOŚĆ EDYCJI I USUWANIA POSTÓW
Zobaczcie jak wygląda temat z moimi listingami programów w BASICu.
2.PRZYKLEJANIE TEMATÓW
Swego czasu stworzyłem temat \'Linki\' z kilkunastoma adresami do różnych stron i ich krótkimi opisami. Teraz jest on gdzieś w archiwum, ciężko go znaleźć, a żeby go szukać to jeszcze trzeba skądś wiedzieć, że istnieje.
3. FORMATOWANIE TEKSTU I WSTAWIANIE OBRAZKÓW I FILMÓW VIDEO
Przy dłuższych postach, formatowanie naprawdę uprzyjemnia i ułatwia czytanie. A obrazki otwierające się w oddzielnych oknach są męczące i nie można ich sprawnie opisywać.
Oprócz tego istnieją dodatki, które nie są aż tak istotne, ale umilają korzystanie z forum:
1. Prywatne wiadomości
W sumie można używać maila, ale byłoby fajnie, gdyby taka opcja istniała
2. Powiadomienie na maila
Przy niewielkim ruch na forum nie jest niezbędne, ale przecież nie szkodzi i mozna je wyłączyć.
3. Avatary
Nie po to, żeby licytować się który lepszy, ale po to by łatwiej odnajdywać swoje (lub innych) posty w długich wątkach.
Oczywiście, wiem, że wszystkie te opcje znacie, ale opisałem je w kontekście tego forum, bo może takie zestawienie kogoś jednak ruszy.
Ja też uważam, że powinno być jedno forum o C64 dla wszystkich, a jakiekolwiek podziały i specjalizacje nie mają sensu. Z tym, że C64 z całą pewnością zasługuje na dobre, normalne forum.