Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nowe forum  (Przeczytany 2343 razy)

Tomaaz

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lipca 2009, 19:57 »
 Nie  jestem  świeżym  absolwentem.  Jestem  nieco  starszy,  niestety.  Nie  zajmuję  się  zawodowo  informatyką,  więc  przepraszam  jeśli  używam  niewłaściwie  jakichś  pojęć.  Chodzi  mi  wyłącznie  o  to,  że  architektura  C64  jest  prostsza  do  ogarnięcia  niż  architektura  Peceta.  W  związku  z  czym  łatwiej  jest  wyciągnąć  max  możliwości  z  pierwszego  niż  z  drugiego.  A  kto  sobie  jakich  technik  programistycznych  używa  (przestarzałych,  nowoczesnych),  nie  ma  żadnego  znaczenia  w  tym  kontekście.  

Pożytek  ze  światka  sympatyków  C64  jest  mniej  więcej  taki  sam  pożytek  ze  światka  sympatyków  budowania  domków  z  zapałek  czyli  żaden  (wybaczcie!  :)).  Ale  przecież  nie  o  pożytek  w  tym  wszystkim  chodzi.  Forum  założyłem  jako  użytkownik,  sympatyk,  miłośnik  i  na  to,  że  będę  miał  z  tego  jakiś  pożytek,  nie  liczę.  

Pozdrawiam!  

No  i  \'elyta\'  mi  dokopała.  :(  Pożytek  z  C64,  he  he.  Dobre.  :)

Offline wegi

• Level 7
Nowe forum
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lipca 2009, 21:27 »
 Tomaaz  żadnych  animozji  i  dokopnięć  -  szacun  za  Twój  zapał,  a  takie  koderskie  spojrzenie  to  wiesz...  każdy  ma  swoje  -  mi  tylko  chodzi  o  to,  że  przeciętny  machacz  Yoja  nie  zdaje  sobie  sprawy  jak  trzeba  było  kombinować  aby  to  działało  -  przykłady  i  objaśnienia  takich  sztuczek  niebawem  czas  zacząć...  Pozdro  

btw.  nie  znoszę  określenia  elita
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Skull

• Level 6
Nowe forum
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Lipca 2009, 21:34 »
 ja  tam  nie  mam  zamiaru  nikomu  dokopywać  i  nie  jestem  żadną  elitą.  Forum  jest  od  wyrażania  też  swoich  opinii,  co  czynie.  
  Wegi  wygląda  -  delikatnie  mówiąc  -  na  szalonego.  
  Ciężko  porównywać  obiektywnie  jak  wypadają  różne  platwormy,  ponieważ  nie  różnią  się  tylko  megahercami  (wtedy  byłoby  łatwo).  Nie  wybieram  c64  bo  przeanalizowałem  wszystkie  maszyny  i  akurat  ta  mi  najbardziej  odpowiadała  -  zadecydował  o  tym  trochę  ślepy  traf.  Mimo  wszystko  na  tyle  \'szczęśliwy\',  że  z  czasem,  potrafił  doprowadzić  do  ataków  euforii  oraz  radości  -  tak  i  go  pokochałem.  

ps.  może  konwersja  EOD  na  atari  2600  ?  

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Nowe forum
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Lipca 2009, 22:19 »
 a  ja  zawszę  będę  gadał  ze  nie  ważne  jaki  sprzęt,  ważny  jaki  człowiek.  
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Lipca 2009, 22:56 »
 Ja  tym  bardziej  nie  mam  zamiaru  z  nikim  toczyć  wojen.  Tak  więc  -  zgoda!    \'\'  

PostScript

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Lipca 2009, 14:02 »
 Dopiero  dziś  zajrzałem  pod  linka  z  początku  topika  i...  już  po  forum?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Nowe forum
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Lipca 2009, 15:44 »
 no  widać  chłopak  nie  trafił.  jedynym  co  mu  się  udało  postawić  forum  działające  jest  Nitro.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
Nowe forum
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Lipca 2009, 00:24 »
 Szkoda,  może  by  się  rozkręciło  może  Tomaaz  nie  rezygnuj?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Tomaaz

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Lipca 2009, 01:16 »
 No  w  sumie  to  nic  na  tym  nie  tracę.  Może  trzeba  więcej  czasu  i  w  końcu  się  rozkręci?  Ale  jak  przez  następny  rok  nie  pojawi  się  jakiś  post  niemojego  autorstwa,  to  odpuszczam  definitywnie.  :)

Offline wegi

• Level 7
Nowe forum
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Lipca 2009, 12:43 »
 No  to  nie  możesz  już  odpuścić  -  TRZYMAM  CIE  ZA  SŁOWO  -  bo  napisałem  dużego  posta  o  loaderach  ignorujących  przeplot...    \'\'  

Offline wegi

• Level 7
Nowe forum
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Lipca 2009, 15:10 »
 No  i  masz  drugi  o  MS-Cruncherze  proszę  bardzo    \'\'  Widzę  zresztą,  że  nie  tylko  ja  się  tam  udzieliłem  ;-)

Cobra of Samar

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Sierpnia 2009, 12:57 »
 Tomaaz  i  co  z  tym  Twoim  forum:    
  http://c64.phorum.pl/\' target=_blank>http://c64.phorum.pl/
  bo  od  conajmniej  1,5  tygodnia  nic  nie  działa?  Czyzby  to  już  jego  koniec?

Offline wegi

• Level 7
Nowe forum
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Sierpnia 2009, 13:22 »
 No  właśnie  warunek  był  spełniony  na  ROK  -  jak  poczytać  powyżej    \'\'  

gornipio

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Sierpnia 2009, 21:57 »
 Ale...  jak  bedzie  na  phorum.pl  to  co  to  za  zabezpieczenia  anty-spamowe...  mozna  by  bylo  postawic  jakies  lepsze  phpbb2  lub  3,  a  nawet  bbpressa  na  serwerach  republika.pl,  dac  alias  www  i  je  rozkrecic...  a  poza  tym  to  fani  c64...  jaka  to  elita?  kazdy  moze  zdobyc  c64,  troche  sie  dowiedziec  i  juz  tu  nalezy.

Tomaaz

• Gość
Nowe forum
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Sierpnia 2009, 22:59 »
 Wegi,  nie  sądziłem,  że  weźmiesz  tę  deklarację  aż  tak  dosłownie.  Ponieważ  widzę,  że  moja  decyzja  o  zaprzestaniu  prowadzenia  forum  mogła  co  niektórych  rozczarować,  pozwolę  sobie  na  krótkie  wyjaśnienie.  

1.  W  pewnym  momencie  postanowiłem  \'odpuścić  nieco\'  i  na  jakiś  czas  odpocząć  od  C64.  Na  forum  zaglądałem  regularnie,  ale  bez  logowania  i  żadnej  aktywności.  Przez  ten  czas  na  forum  nie  pojawił  się  ani  jeden  post.  

2.  Na  forum  zarejestrowało  się  ośmiu  użytkowników  (nie  licząc  mnie).  To  samo  w  sobie  jest  całkiem  niezłym  wynikiem.  Problem  w  tym,  że  w  momencie  gdy  rejestrowali  się  ostatni,  Ci  co  zasilili  forum  wcześniej  byli  już  nieaktywni.  

Oczywiście  można  podtrzymywać  forum  przy  życiu,  twierdząc,  że  na  pewno  się  rozwinie  i  jest  to  tylko  kwestią  czasu.  Z  tym,  ża  ja  już  w  to  nie  wierzę.  Szczególnie  w  tej  postaci  -  kiepska  domena,  idiotyczne  reklamy,  brak  strony  w  wynikach  wyszukiwania.  Ale  ja  naprawdę  nie  potrafię  tego  zrobić  lepiej.    

Dziękuję  wszystkim  tym,  którzy  się  na  forum  zarejestrowali.  Przepraszam,  jeżeli  kogoś  zawiodłem.  Szczególnie  dziękuję  wegiemu  za  wsparcie  i  wiarę  w  sukces  przedsięwzięcia  (oczywiście  udostępnię  Ci  posty,  które  chcesz  -  jeszcze  dziś  wyślę  Ci  mailem  te  dłuższe  Twojego  autorstwa,  bo  pewnie  o  to  chodzi).  

Gornipio  -  widzę,  że  orientujesz  się  w  temacie  o  wiele  lepiej  ode  mnie  (ja  jestem  w  końcu  humanistą    \'\').  Może  Ty  byś  \'przejął  pałeczkę\'  i  zrobił  takie  forum?  Z  normalną  domeną,  bez  głupich  reklam,  z  sensownym  miejscem  w  rankingu  wyszukiwarek.  Jesteś  młodszy,  pewnie  nie  masz  rodziny  (za  to  więcej  energii),  może  jeszcze  nie  pracujesz.  Ja  przeceniłem  swoje  możliwości  czasowe  i  energetyczne.  Ale  obiecuję,  że  będę  wiernym  i  aktywnym  użytkownikiem.    \'\'  To  co,  dopingujemy  kolegę?    \'\'