W/g mnie Amstrad w najpopularniejszym wydaniu [zielono-czarny] jest super maszynką do pisania, ale nijak się nie nadaje do gier, pomimo mocnego proca [zielony ekran i słaby dźwięk].
W C64 dźwięk [mimo, że mono] jest przyjemny dla ucha i posiada po prostu \'tunsy\' miłe nawet dziś [i ten głęboki bas, który można posłuchać dopiero przy użyciu współczesnych wzmacniaczy/wież]. Ponadto te duszki z C64 również wskazują, że miał on być przeznaczony do gier/multimediów.
Jedno co mnie zadziwia to to, że z tego denerwującego komputerka C64 z kasetką, pustym niebieskim ekranem i obrzydliwie długim czasem wczytywania ludzie zrobili kawał dobrego dema, które wczytuje się błyskawicznie \'w locie\' i jeszcze pokazuje ciekawe rzeczy i umila nas muzyką w międzyczasie [mowa o Boozie Design].
NIECH KTOŚ MI POKAŻE TAKI SKOK JAKOŚCIOWY W JAKIMKOLWIEK INNYM SPRZĘCIE!!!
PS. Na CSDB kilku osobom chciało się napisać, że te gładkie [super] przejścia sprawiają, że to demo jest jakby zbyt-strumieniowe [coś a`la Youtube?], a to intro wogóle do niego nie pasuje oraz że to jest zbyt zintegrowane [odnośnie Boozie Design]. Wiecie co? Wiem że jest wolność słowa, ale komentarz do tych wypowiedzi pozostawiam Wam, bo sam nie mam siły ich komentować, ani też nie chcę dostać bana za brzydkie słownictwo xD
PS2. Demo na CPC jest fajne, ale nie przebiło ono w/g mojej oceny Boozie`go [mimo, iż na lepszym sprzęcie, a może i dlatego]. Jest OK, ale czuję pewien niedosyt całokształtu. To tylko moje prywatne zdanie.
LOL. Ale się rozpisałem xD.
Mam nadzieję, że nie zanudziłem wszystkich. ;-)
Pozdrowienia dla Wszystkich!!!