Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: kolejny chory temat sceny C64  (Przeczytany 2947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buddha

• Level 4
kolejny chory temat sceny C64
« dnia: 23 Stycznia 2021, 03:09 »
Denerwuje mnie co, na tej waszej całej scenie, że jest sporo lamerów co się wtrącają pomiędzy wódkę, a zakąskę, że tak powiem. Zacznijmy od pierwszej frazy, że nie są mi potrzebne takie znajomości. Starałem się zawsze być człowiekiem, wymieniałem się sendami w latach 90-tych to po co teraz takie jazdy? Ja scenę komputerową i tak uważałem kiedyś za draństwo bo wiele straciłem kontaktów o tak bardzo wiele bo im się nie chciało cheatować stampów. Cholera wstaje znowu rano zapalam papierosa, gdzie wszędzie jeszcze rosa i mówię - "do czego to doszło cholera, że Kisiel idzie wyprostowany spośród tych, którzy klęczą na kolanach" ???

EDIT: Edytowałem, poprawiłem słownictwo - Buddha chcesz bana ???
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2021, 08:41 wysłana przez ikci »

Offline Buddha

• Level 4
Odp: kolejny chory temat sceny C64
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Stycznia 2021, 03:33 »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Stycznia 2021, 14:05 »
Tez nie wiem jak to jest, ze Kisiel idzie wyprostowany i dumny z siebie, bo o ile inteligentny on jest, to madry na pewno nie. Coz Ci daje trzymanie sie tego manipulanta i oszusta o mentalnosci kalego, ktory dla wlasnych wzgledem korzysci nie ma zadnych swietosci?

Twoj zal do czesci spolecznosci demoscenowej natomiast jestem w stanie zrozumiec, choc moglbys wyedtyowac post uzywajas nieco bardziej parlamentalnych slow ;)

Wstan z kolan i pomysl o ile jestes do przodu wzgledem tych, ktorzy na demoscenie wystawiaja tylko flaszke na stol!
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Stycznia 2021, 23:25 »
RAF ty nie rozumiesz o co mi chodzi. Myślę, że każdy już zapomniał ilu ludziom pomógł Kisiel na C64Power odnośnie Hardware i denerwuje mnie to, że tak został na koniec potraktowany. Ile razy Kisiel starał się chociaż udowodnić tym kolegom ze c64scene.pl, że nie chodzi o jakąś głupią reklamę na scenie, że to po prostu jest sztuka artystyczna, czego nie wie jeszcze pewnie taki zwykły kolega jak ten cały C----N/Geylysium co on zdecydował, że na C64Power to nie ma sceny komputerowej, tylko jest u takich kolegów jak ten cały nitro (...). Idź sobie precz nitro bo nie będziesz dzielił sceny i robił takich selekcji, że kto jest za tym, aby zbanować Buddha/Vaudeville Crew na tej twojej śmiesznej stronce. Ja napisałem do redaktora magazynu INC$D020 z Austrii, że mam pewien budżet na wydanie nowego numeru magazynu bo chociaż nas blokują na CSDB to mamy swoje serwery, gdzie będzie cały materiał do pobrania i o tobie C----N/Geylysium też tam napiszę, jak się zachowałeś na C64Power...

Edytowałem słownictwo
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2021, 08:43 wysłana przez ikci »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Stycznia 2021, 23:46 »
Coz, Kisiel mi kiedys krzywdy w zyciu zrobil, potem sie do mnie przykleil, ja po chrzescijansku nadstawilem drugi policzek mimo, ze jestem ateista... i co...? Mi w ogole w zyciu nie pomoglo, wrecz przeciwnie, po tym jak mnie wyruchal przy organizacji SP7 definitywnie przekreslam tego popapranca. O pewnych rzeczach pisalem publicznie, o niektorych nie :)

Mnostwo ludzi chcialo od niego kupic UK1541 a on ich traktowal co najmniej dziwnie. Skad wiem? Pytali tez mnie jak dotrzec do niego i opowiadali jak ich traktowal :)

Kisiel i pomoc? na tym forum przeciez sa jego posty i te esencja pomocy - albo pisanie rebusami albo wypowiedzi w tonie "co kretynie, nie wiesz?", taka bezinteresowana pomoc, zawsze mile widziana :)

Zaczynam sobie coraz wiecej przypominac:
Wyplaszanie nowych uzytkownikow, twierdzac, ze sa to klony ola z piecioma jedynkami :) manipulacja regulaminem power - lobbowanie za brakiem mozliwosci wrzucania linkow do ofert a allegro, zeby dokurwic wackowi...

A Carrion? Moze w koncu sie kiedys dowiem, co on do mnie ma, a cos ma :) dlaczego mnie oczernia i lobbuje za wykluczaniem mnie tu i owdzie a nie przeszkadza mu, ze mu smierdzi pod nosem, na c64scene :) Cale szczescie jednak, ze jest dosyc utalentowany i wszechstronny, bo inaczej jego attention whoring bylby totalnie odpychajacy, czy jednak bardziej niz sprzedawanie sprzetow, ktore wysepil po kolegach za ulamek ich wartosci a potem ... a niewazne, mam nadzieje, ze Yugorin sie nie przejedzie na tym ukladzie, bo to dobry i pozytywny zawodnik :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Stycznia 2021, 00:57 »
Raf proponuję ci dobry kawałek mistrza świata na Amidze od czasu 15:05 do 16:43 https://www.youtube.com/watch?v=eclMFa0mD1c . Ja od dłuższego czasu mam kontakt z Echo/Flying Cows (koder) i Devil/Flying Cows (grafik). Ja w wielu rozmowach z Echo/Flying Cows próbuje mu przekazać wszystkie informacje, jak się koduje na C64 i wierzę Raf, że pomożesz w kodzie tego dema na Commodre 64. Cały skład w pigułce na razie:

Echo/Flying Cows (main coder)
Devil/Flying Cows (graphic designer)
Buddha/Vaudeville Crew (code, music, graphics)
Raf/Vulture Design (code)
Theoverkiller/ Hokuto Force (tester, help)
E$G/Hokuto Force (texts srcroll, help, idea)
Luna Jerberng (tester)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Stycznia 2021, 08:18 »
Dzięki za propozycje ale wraz z wiekiem wole robic rzeczy, w ktorych mogę sie spelnic i zarazem zarobic złote dukaty. Postoje z boku i pokibicuje, gdyz nie jestem w stanie sie w to zaangażować.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Stycznia 2021, 03:43 »
No spoko Raf prześlę ci materiały na meila to jeszcze ocenisz co i jak. Pozdro!!!

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Stycznia 2021, 03:55 »
Raf ja taki sam koder, jak ty w tym demie, ale muzykę zrobię dobrą, pierwsza klasa. Ja miałem na myśli, że materiały dostaniesz od Echo/Flying Cows bo za chwilę się okaże, że to najlepszy koder na scenie C64. Znam chłopa już wiele lat i wiem co potrafi...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Stycznia 2021, 22:52 »
Pozdrawiam wszystkich użytkowników The Best C64power forum...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Stycznia 2021, 23:03 »
Po tych wszystkich dramach i klotniach, forum Power jest juz niestety pogorzeliskiem :) Forum tworza wartosciowi uzytkownicy a nie wylacznie admini, totez "za pol ceny" nie bylo w stanie zbudowac tu trwalego community. Popularnosc fejsa i ichniejszych grup, gdzie na zenujace pytanie nikt nie odpowie "idz se poszukaj" tylko popisuje sie niewiedza lub czasem tez i wiedza tez nie pomaga ;)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Stycznia 2021, 01:14 »
https://www.youtube.com/watch?v=acAq-fqMTdc

Raf ja rozmawiałem dzisiaj z Kisiel/Icon i jest szansa, że wróci na forum bo jest bardzo zainteresowany tym nowym demem, a tym bardziej, że będzie testowała Luna Jernberg z Micro$oft :D

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Stycznia 2021, 23:19 »
Raf ja nie wiem kto to jest C----N/Geylysium, ale na bank jak napisałeś to szacunek dla Carrion'a, że chłopak wybija się na TheBestOne C64 scenie komputerowej talentem i sztuką artystyczną, a nie znajomościami...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Stycznia 2021, 00:22 »
Do sekcji i dyskusji chciałby się dołączyć jeszcze jedynie Karmic/HVSC Crew/Hokuto Force bo człowiek ten jednak wiele razy pomógł mi w zmianie oprogramowania na NTSC, aby ludzie na całym świecie mogli zobaczyć, jak się bawi C64 scena komputerowa w Polsce, także Raf myślę, że mylisz pojęcia, obwiniając Kisiel/Icon takimi poważnymi zarzutami... Ja uważam temat za zamknięty, no chyba, że Raf masz jeszcze coś do dania...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Stycznia 2021, 16:26 »
także Raf myślę, że mylisz pojęcia, obwiniając Kisiel/Icon takimi poważnymi zarzutami... Ja uważam temat za zamknięty, no chyba, że Raf masz jeszcze coś do dania...

Nie wiem co ma NTSC FIX do osoby kisiela ale musisz sobie lub nam tu odpowiedziec na pytacznie, czy wspolpracowales z kisielem przy czymkolwiek - ja poznalem go w 2003r i juz przy first encounter bylo "goraco" a pozniej zdarzylo sie, ze kisiel zaproponowal mi to i owo i zasadniczo nigdy te opcje nie byly win:win, ze tak tylko szybko przypomne - jak robil karaoke na jednym z silesia party, to kopiowal dane z mojego prywatnego komputera, jak z noisem do mnie podbil, to okazalo sie ze nie po to, zeby byc organizatorem a po to, zeby naobiecywac cos a jak juz podpisalem z Odynem papiery odnosnie najmu lokalu to uklad sie zmienil (swoja droga od samego poczatku tez to mialo inaczej dzialac, no ale nie udalo sie lokalu "drzrwi zwane koniem" zarezerwowac i wystawic tym samym Fei'a jako mesjasza polskiej demosceny komodore i nie tylko (jak wiadomo alko-elity polskiej demosceny komodore nie przepadaja za multiplatformowymi demoparty bo cos tam nie trybilo jeszcze w poprzednim millenium, insynuowalbym, ze chodzilo tutaj o jakies rozwiazanie tez i tego problemu demoscenowo-spolecznego), rok pozniej jak Fei nie chcial juz uczestniczyc w riverwash to reszta kolegow to uszanowala i podpieli sie pod inny label, tj taka matematyka: organizatorzy RW - Fei = Xenium, rownanie na Silesia Party 8 z pewnoscia tez by sie dalo wyprowadzic ale bylo by zdecydowanie bardziej zlozone).

To tylko kilka szybkich przykladow... wspolpracowales z nim przy czymkolwiek? poswieciles swoj czas, pieniadze, dobre imie, za darmo, zeby ktos to jeszcze mogl zeszmacic ?

Cytujac jednego z mniej, jak sie finalnie okazalo, rezolutnych uzyszkodnikow c64power "kazdy sobie moze ocenic" - ja bym tam jednak faktow wolal sobie nie oceniac a je po prostu przyjac na klate.
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2021, 16:33 wysłana przez Raf »