Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Witam, znamy się - czyli nowy/stary początek.  (Przeczytany 3983 razy)

Offline wackee

• Level 6
Witam, znamy się - czyli nowy/stary początek.
« dnia: 31 Marca 2019, 23:18 »
Witam wszystkich forumowiczów ;)

Może to być pewnym zaskoczeniem dla wielu, ale parę dni temu odpowiedziałem na privie na apel Rafa w sprawie poszukiwania kogoś kto zaopiekuje się tym forum od 1 kwietnia. Rozmawialiśmy o tym trochę też telefonicznie i ostatecznie w dniu dzisiejszym otrzymałem prawa global moderatora.

Moją główną motywacją jest to, że:
a) uważam że to forum jest wartościowe i warto utrzymać je przy życiu;
b) dostałem od społeczności komodorowskiej przez te wszystkie lata bardzo wiele i jeżeli trzeba, to z chęcią "spłacę" część tego długu w postaci czasu zainwestowanego tutaj;
c) cokolwiek mogą mówić różni ludzie, fakty są takie, że moje zaangażowanie w to forum od paru lat, podobnie zresztą jak w forum c64scene, nie jest zbyt duże, co może wydawać się problemem, ale ja za korzyść uznaję swój dystans do tego co tu się dzieje, zwłaszcza w ostatnich tygodniach. 

Moje założenie jest takie, że od jutra, to jest od 1 kwietnia, mamy nowy etap. Co było wcześniej - odcinamy. Ale od jutra, każdy pracuje na swój rachunek i moją rolą będzie dbanie o to, żeby było tu nieco porządku. Oczekuję, że wiele z tego co się tu dzieje przyjmie formę chociaż trochę cywilizowaną - po wszystkich stronach barykady. Tego oczekuję od Was, i też w taki sposób widzę tu swoją rolę.

Umówiliśmy się z Rafem, że za jakiś czas umożliwię Wam wszystkim ocenienie tego, czy robię dobrą czy złą robotę. Jeżeli kiepsko spełnię swoją rolę, to oddam stery i tyle. Nie mam z tym problemu :)

Uprzedzam wszelkie teorie spiskowe - nie jestem agentem c64scene, zemstą 'elity' czy cokolwiek co tam sobie można wymyślić. To mój autorski pomysł, o którym wiedział tylko Raf - nawet moi przyjaciele z Arise dowiedzą się z tego posta (sorry chłopaki :D).

Piszę o tym dzisiaj, bo jutro można by pomyśleć że to prima aprilisowy żart.

Tyle z mojej strony. Sorry że może wyszło trochę chaotycznie. Pytania, zażalenia - zapraszam do zgłaszania w tym wątku.

Offline heniek29cr

• Level 5
Re: Witam, znamy się - czyli nowy/stary początek.
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2019, 23:54 »
WoW:-) w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować i podziękować koledze wackee za podjęcie się tego zadania a dla Rafa śle ukłony za dotychczasowy trud i poświęcenie dla tego miejsca a także pomoc jaką tutaj od niego otrzymałem. Raf gratuluję Ci też świetnego wyboru następcy:-)
Trzymam kciuki i już zaczynam myśleć nad kolejną edycją forumowego konkursu.

P.S. trochę jeszcze niedowierzaniem....ale chcę w to wierzyć!! Pozdrawiam

Offline 4fun

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Marca 2019, 23:59 »
Uffffffffffff:)
Powodzenia kolego:)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Kwietnia 2019, 01:23 »
Niech Ci wacek zawsze stoi coby chłopakom przełożyło się na płodność niż na marszczenie po próżnicy.

PS. Obstawiałem że ktoś inny zamknie forum, jakiś młody narybek w stylu bobra.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwietnia 2019, 13:09 »
Wackee jak rozumiem dostałeś prawa moderatora a nie admina, więc nic się nie zmienia - jak było tak jest i tak będzie.
Przeżyliśmy już tutaj kilku moderatorów w przeciągu paru lat.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2019, 13:47 »
więc nic się nie zmienia

Pozwolę się nie zgodzić. Przeanalizuj swoje objekcje do forum i zastanów się, do załatwienia ilu z nich potrzeba praw admina, a do ilu wystarczą uprawnienia moda.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwietnia 2019, 17:58 »
No więc tak - bzdury i baśnie dla ułomnych w stylu wiele się musi zmienić aby wszystko zostało po staremu.
Był tu moderator VATO jak dzisiaj dumnie wkracza wacek. Nad moderatorem VATO był admin Raf, dzisiaj nad moderatorem wacek jest admin Raf.
VATO sam pisał (być może nieświadomie) o swojej podległości rafowi, będąc moderatorem że chciałby permbana dla kisiela - NIEZALEŻNY MODERATOR NIE CHCE TYLKO WSTAWIA BANA I PO TEMACIE.
Raf sam się przechwalał nad swoją zwierzchnością nad VATO "gdy kazałem ostro moderować"... Nie było więc moderatora, tylko przedłużenie ramienia rafa.

VATO zrezygnował. Cóż się zmieniło ? Tylko osoba moderatora, układ pozostał ten sam - raf jest nadrzędnym administratorem nad wackiem moderatorem. Co wacek od razu potwierdza GRUBĄ KRESKĄ - więc oczywiście jest to tylko mydlenie oczu o jakiejkolwiek zmianie.

Przepraszam jednocześnie wszystkich, że ksywki często piszę z małej litery - nie jest to jakieś celowe obrażanie - sam mam wegi z małej i zawsze mnie dziwi jak ktoś pisze Wegi.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwietnia 2019, 18:13 »
Nie jestem moderatorem jeszcze nawet jeden dzień... może wrzuć trochę na luz? Abstrahując od tego, że jesteś do mnie uprzedzony i tyle w temacie obiektywnej oceny tego, co tu zrobiłem... już... przez kilka godzin... olaboga :)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Kwietnia 2019, 18:23 »
Jeżeli od razu wchodzisz w zaprzeczenie prawidłowości, kontynuujesz stary układ, który już istniał i się nie sprawdził. Usiłujesz mamić jak mazowiecki grubą kreską - to masz odpowiedź - widać bujdy od razu i nie tylko ja nie łyknę  tego jak pelikan.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Kwietnia 2019, 18:36 »
Jeżeli od razu wchodzisz w zaprzeczenie prawidłowości
Przepraszam, ale to nie jest po polsku.

kontynuujesz stary układ, który już istniał i się nie sprawdził. Usiłujesz mamić jak mazowiecki grubą kreską - to masz odpowiedź - widać bujdy od razu i nie tylko ja nie łyknę  tego jak pelikan.
Wegi, mogłeś zgłosić się na moderatora i zająć się porządkami w takiej formie, jaką sobie wymarzyłeś.
Ewidentnie masz przecież za dużo wolnego czasu, tylko robić się nie chce.
A jeżeli ja się zgłosiłem, to zrobię to tak jak uważam, a Twoje zdanie wybacz ale mam w nosie. Nie jesteś żadnym autorytetem w tym temacie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Kwietnia 2019, 18:44 »
[...]
 Pytania, zażalenia - zapraszam do zgłaszania w tym wątku.

Wegi, mogłeś zgłosić się na moderatora i zająć się porządkami w takiej formie, jaką sobie wymarzyłeś.
Ewidentnie masz przecież za dużo wolnego czasu, tylko robić się nie chce.
A jeżeli ja się zgłosiłem, to zrobię to tak jak uważam, a Twoje zdanie wybacz ale mam w nosie. Nie jesteś żadnym autorytetem w tym temacie.

1. Kolejne zaprzeczenie samemu sobie
2. Zgłosiłbym się, gdyby układ został rozbity a nie kontynuowany, o czym poinformowałem nie tylko ja (cng)...
3. Mnie nie interesuje funkcjonowanie aby zabłysnąć jak fajerwerki.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Kwietnia 2019, 18:47 »
1. Kolejne zaprzeczenie samemu sobie
Nie, po prostu Twoje żale wnoszą zero wartości. Robisz syf z którego nic nie wynika. Dotarło do mnie, że gruba kreska Ci się nie podoba. Trudno.
Nie zawsze i nie wszędzie może być tak jak chcesz. Naucz się z tym godzić. Pomoże Ci i tutaj, i na demoscenie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Kwietnia 2019, 19:01 »
Zażalenia nic nie wnoszą jak twoja akcja z podtrzymywaniem starego, zgniłego układu.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Kwietnia 2019, 19:26 »
Moje założenie jest takie, że od jutra, to jest od 1 kwietnia, mamy nowy etap. Co było wcześniej - odcinamy. Ale od jutra, każdy pracuje na swój rachunek i moją rolą będzie dbanie o to, żeby było tu nieco porządku.

A może spróbujmy tak choć na chwilkę zapomnieć o tym co było i zacząć od nowa i pomóc wackee?

Ale faktycznie byłem pewien, że Raf odchodzi (przynajmniej na jakiś czas) a wackee zostaje adminem....chyba tylko widziałem to  co chciałem zobaczyć...no cóż mam nadzieję tylko, że nie skończy się jak z kolegą vato.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Kwietnia 2019, 19:33 »
Nie no jeżeli wacek zamiast grubych kresek permbanuje rafa i kisiela to ja obiema rencyma i nogami podpisuje się za wackiem