Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Witam, znamy się - czyli nowy/stary początek.  (Przeczytany 3970 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Witam, znamy się - czyli nowy/stary początek.
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Kwietnia 2019, 19:32 »
Spokojnie panowie, bez nerwow. Nie bede uczyl nikogo dobrych manier, ale mysle ze trzeba dac szanse Wackowi, bedzie lepiej. Dla mnie gruba kreska, jasne zasady i kierowanie sie regulaminem jest w 100% ok. Kto ma wyleciec ten wyleci. Mam nadzieje, ze kompetentni ludzie pokroju Mr. Wegiego, StaregoM. beda sie tu udzielac coraz bardziej na merytoryczne tematy. Ludzie o wielu przezwiskach z kolei beda musieli sie ucywilizowac, albo straca okazje do prezentowania swoich dziel.

Btw. Carrion nie kasuje konta w protescie przeciwko Wackowi...
Zapytam wprost: czy 4fun to tylko przypadkowy zbieg okolicznosci w zwiazku z c64funs.com ? Mizianie sie z Wegim (ktory pisze tutaj takie bzdury, ze autentycznie ciezko przez to przebrnac, ale dobrzy koledzy i tak beda klepac po plecach) i Starym Marabutem takze pewne przypuszczenia nasuwa. Zasadniczo mail zakladany na "Adres tymczasowy", podobnie jak reufan i reufan2... moze jednak tak jak Henio sugeruje... ktos tu jest spokrewniony z olem? nawet jesli nie krwia, to mentalnie ;)

Co do Wacka - welcome on board. Przykro patrzec, ze powitanie jest raczej cierpkie ale jak mowilem, najwiekszym problemem na tym forum sa uzytkownicy a nie admin :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline 4fun

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Kwietnia 2019, 19:57 »
Spokojnie panowie, bez nerwow. Nie bede uczyl nikogo dobrych manier, ale mysle ze trzeba dac szanse Wackowi, bedzie lepiej. Dla mnie gruba kreska, jasne zasady i kierowanie sie regulaminem jest w 100% ok. Kto ma wyleciec ten wyleci. Mam nadzieje, ze kompetentni ludzie pokroju Mr. Wegiego, StaregoM. beda sie tu udzielac coraz bardziej na merytoryczne tematy. Ludzie o wielu przezwiskach z kolei beda musieli sie ucywilizowac, albo straca okazje do prezentowania swoich dziel.

Btw. Carrion nie kasuje konta w protescie przeciwko Wackowi...
Zapytam wprost: czy 4fun to tylko przypadkowy zbieg okolicznosci w zwiazku z c64funs.com ? Mizianie sie z Wegim (ktory pisze tutaj takie bzdury, ze autentycznie ciezko przez to przebrnac, ale dobrzy koledzy i tak beda klepac po plecach) i Starym Marabutem takze pewne przypuszczenia nasuwa. Zasadniczo mail zakladany na "Adres tymczasowy", podobnie jak reufan i reufan2... moze jednak tak jak Henio sugeruje... ktos tu jest spokrewniony z olem? nawet jesli nie krwia, to mentalnie ;)

Co do Wacka - welcome on board. Przykro patrzec, ze powitanie jest raczej cierpkie ale jak mowilem, najwiekszym problemem na tym forum sa uzytkownicy a nie admin :)
Zbieznosc przypadkowa. Zdaje sie, ze jeden z pierwszych moich postow jest krytyczny wobec RS2232.
Wegiego i Wacka cenie za dzialalnosc scenowa, StaregoMarabuta za udzielanie sie na forum w sekcji hardware:)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Kwietnia 2019, 20:03 »
Niech Ci wacek zawsze stoi coby chłopakom przełożyło się na płodność niż na marszczenie po próżnicy.

PS. Obstawiałem że ktoś inny zamknie forum, jakiś młody narybek w stylu bobra.
Gwoli scislosci zglosily sie dwie osoby, Wacek ucznil to w ostatnich dniach marca i jeszcze docieramy 'warunki transferowe'. Druga osoba byl... Kisiel ale niestety nie wiem co mialy jego rebusy odnosnie zarabianych pieniedzy i gwarancji utrzymania forum takim jakie jest do 2020r (?!) do przejecia opieki nad C64Power, moze chodzilo o jakies sprawy oralno genitalne, poza moich zasiegiem. Oczywiscie po moich doswiadczeniach z Kisielem wolalbym zamknac to w pizdu niz dac mu stery, nawet gdyby to uzasadnil w zrozumialym dla mnie dialekcie.

Wciaz mam przekonanie, wzmagane tylko tym, co mozna przycztac od wiekszosci uzytkownikow w tym watku, ze wiecej spokoju przynioslo by mi forum w trybie RO, ale moze cos tu jednak rozkwitnie bez mojego udzialu.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #48 dnia: 02 Kwietnia 2019, 20:20 »
@Raf to było piękne:-)
ej ekipo z powera uszanujmy poświęcenie Wackee dajmy mu chociaż odrobinę wsparcia bo jak on se da spokój to wszystko szlak trafi....

P.S. @Raf ja się przejde do banku i dokładnie zweryfikuję ten adres z przelewu...będzie zabawa coś tak czuję :-)
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2019, 20:24 wysłana przez heniek29cr »

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Kwietnia 2019, 19:49 »
[szambo opróżnione]

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Kwietnia 2019, 20:30 »
@wackee tak jak pisałem i jak wielu uważa - nic się nie zmieni, choćby przyszło tutaj setka nowych moderatorów. Dopóki admin się nie zmieni wszystko będzie po staremu.
Będziesz jedynie osobą od wywalania szamba a nie osobą decyzyjną.
Ja Ci życzę jaka najlepiej, oby Ci się wiodło.
Powodzenia!
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #51 dnia: 03 Kwietnia 2019, 20:46 »
Będziesz jedynie osobą od wywalania szamba a nie osobą decyzyjną.
Ale jaką mam mieć decyzyjność/uprawnienia? Odnośnie banowania?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #52 dnia: 03 Kwietnia 2019, 21:06 »
no nie napiszą tego wprost, nie na rękę im kisiello bum bum.
Tylko problem w tym że weguś zamiast trzymać mordkę i udawać że mu pasuje pierwsze co zrobił to obornik na moderatora.
W takiej pozycji ciężko wymagać aby banować kisielka słodziaka.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #53 dnia: 03 Kwietnia 2019, 21:27 »
Nie no jeżeli wacek zamiast grubych kresek permbanuje rafa i kisiela to ja obiema rencyma i nogami podpisuje się za wackiem

To była jakaś przenośnia czy rebus ?

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #54 dnia: 03 Kwietnia 2019, 21:32 »
Rebus, dlaczego wielguś przynosi sprawy gejlizjum na forum bazarkowe ?
Bo może :P

PS. jakbyś napisał kłamstwo to pewnie moderator by tych wielgusiowych oborników nie usunął z forum ale dał ciała więc w hierarchi ew więźniu vel forum jest pod wegim. Jak kogoś interesuje jakie piękne teksty Wacek napisał o Wegim to zapraszam na priv.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwietnia 2019, 21:37 wysłana przez Kisiel »
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Kwietnia 2019, 10:21 »
W porządku.
W dniu dzisiejszym postanowiłem, że wycofuję się ze swojej roli. Naprawdę myślałem, że skoro nikomu się nie chce, to może ja pomogę.

Niestety nie mam siły na odpowiadanie na hejt który spotkał mnie jako reakcja na tę decyzję. Są powody dlaczego w życiu zawodowym pracuję z ludźmi, a nie jako informatyk czy programista. Jednym z tych powodów jest większa wrażliwość na drugiego człowieka, większa empatyczność. Niestety, to też powoduje że bardziej dotykają mnie osobiście zawiść, nienawiść ze strony innych ludzi. W chwili obecnej ze względu na wystarczająco duże stresy w moim "prawdziwym" życiu nie mogę sobie pozwolić na branie więcej na klatę niż jestem w stanie udźwignąć. Babranie się w tym co spotkało mnie tutaj od niedzieli wieczór to jednak za dużo jak na moje siły. Nie chce mi się dyskutować bez końca i tłumaczyć, że chęć bycia coraz lepszym w scenowej działalności, co staram się robić od 25 lat, to nie jest to samo co "parcie na szkło" kogoś kto nie ma żadnych talentów. Ja niestety pewne talenty mam i nie wstydzę się tego. Na wielu "kreatywnych" polach mam pewne sukcesy które mnie cieszą i których nikt mi nie odbierze. Są to sukcesy obiektywne - wydane płyty, zagrane koncerty, ścieżki dźwiękowe do filmów i gier oraz inne rzeczy. Osiągnąłem to, pomimo tego iż od początku ludzie mówili mi, że moje zaki na sidzie są chujowe, że nie umiem komponować, śmiano się z nich - na Visual Party mój debiutancki zak na compo puszczano dwa razy, bo orgowie za pierwszym razem myśleli że coś się zjebało. Trwa to zresztą do dzisiaj, co widać na przykładzie deepsid od JCH. Od zawsze opinie ludzi którzy nie rozumieli tego co tworzę starałem się mieć w dupie, chociaż nie zawsze mi to wychodziło, niestety. Zamiast tego, od tych 25 lat przyjaźnię się z ludźmi którzy doceniają to co robię, mimo iż czasem też tego nie kumają (pozdro elban). To są ludzie z Arise, jedynej grupy w której jestem nieprzerwanie od 25 lat.

Jestem dumny z tego że jako człowiekowi bez wykształcenia muzycznego udało mi się wyjść ze swoją muzyką poza C64 i osiągnąć coś w świecie "normalnej" muzyki. Obiektywnie, niewielu z muzyków komodorowskich, w tym Ci uznawani za najlepszych na scenie, może to samo o sobie powiedzieć. Na scenie też uważam że coś tam osiągnąłem, wypuściłem rzeczy z których mogę być dumny. Przynajmniej próbowałem - próbowaliśmy! - robić rzeczy nieco inaczej - pierwsza Biba, Pro Memoria 3, nasze DVD, chociaż ta "inność" zawsze była kontrowersyjna. Cieszę się że razem z grupą doszliśmy do pewnej pozycji na scenie, co zawsze było efektem tego że działamy wspólnie, nawet jeżeli przy poszczególnych produkcjach nie uczestniczą wszyscy, albo ktoś robi coś solo, to cieszymy się tym razem.

Mam też swoje życie zawodowe, które przynosi mi wiele satysfakcji, chociaż wybrałem sobie wymagający kierunek kariery. Dlatego rozpierdala mnie gdy ktoś pisze że wziąłem na siebie moderowanie tego forum dla "sławy" i "sukcesu". Przepraszam że to napiszę, na pewno się ktoś obrazi, ale naprawdę, na boga, jaki fejm??? To jest tak abstrakcyjne że aż śmieszne. Zajebisty to lans na te 30? 50? osób które tutaj aktywnie się udziela. I drugie tyle na c64scene. Ludzie, dystansu kurwa, dystansu bo wszyscy pomrzemy. Ja właśnie zdecydowałem, że muszę z powrotem nabrać tego dystansu. Wrócić do robienia swojego. Czasu i chęci które planowałem poświęcić tutaj, nikt nie docenił i nie doceni. Więc, chuj z tym. Niech modem zostanie jedyny drugi kandydat, czyli Kisiel.

Raf, zmień proszę moje uprawnienia. Konta nie usuwaj, może jeszcze ktoś tu kiedyś przyjdzie z jakimiś kolejnymi zarzutami pod moim adresem, i trzeba będzie coś napisać.
Powodzenia i dzięki dla tych paru osób, które chciały przynajmniej na początku dać mi jakiś kredyt zaufania.
Dzięki Raf za szansę, którą wiem dałeś mi trochę wbrew sobie. Sorry, nie wyszło.
Pozostali których ta wieść ucieszy, możecie już turlać gruchę że wackowi coś znów nie wyszło i jest jebanym cieniasem. Bawcie się dobrze.