Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Yoomp!64 - wydany!  (Przeczytany 4667 razy)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Re: Yoomp!64 - wydany!
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Sierpnia 2018, 15:51 »
Pomidorow rozumiem trochę Twoje uwagi ale powiedz ile gier wypusciles na C64 ?

nie widzę związku. bdb uwagi, tylko spóźnione o lat kilka :> (zbych udostępniał w trakcie devu)

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Sierpnia 2018, 22:32 »
Pomidorow rozumiem trochę Twoje uwagi ale powiedz ile gier wypusciles na C64 ?

nie widzę związku. bdb uwagi, tylko spóźnione o lat kilka :> (zbych udostępniał w trakcie devu)
Nie miałem przyjemności wcześniej w to zagrać. Łudze się ze w przyszłości mogą przydać się Zbychowi te moje uwagi.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Sierpnia 2018, 10:34 »
mogą przydać się

ale przecież ...

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Sierpnia 2018, 12:47 »
Brawo Ty!  Brawo Zbych!

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Sierpnia 2018, 12:51 »
Zakupione! Będzie siekane na AmiParty już wieczorem!:)

Offline RetroBorsuk

• Level 4
  • www.retronagazie.eu
    • Retro Na Gazie
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Października 2018, 19:45 »
ZbyniR GRATULUJE.

NA Retronizacji ogrywałem na turnieju i nawet zająłem 2 miejsce :-)

Gra jest bardzo dobra, świetnie się gra, tylko minimalnie gorsza od atarowskiej, ale to i tak produkcja wybitna. Na tyle mi się spodobała, że przymierzam się do zakupu na cartridgu z RGCD. (Świetne wydanie).

W przyszłości (jak czas pozwoli) chętnie zrecenzuje Yoompa jeszcze raz w wersji na C64.

Z tego co wyczytałem to jest Twoja pierwsza napisana gra?

Brawo Ty!

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Października 2018, 20:31 »
Czy czasem RetroBorsuku kolega Zbych nie pomylił Ci się z niejakim ZbyniuR - miłośnikiem Amstradów CPC ?  :)

Offline RetroBorsuk

• Level 4
  • www.retronagazie.eu
    • Retro Na Gazie
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Października 2018, 20:54 »
Oj Zbychu przepraszam. Myślałem, że to ta sama osoba po nazwisku Zbycha widniejącym w grze. No to Zbychu świetna robota!

Offline Zbych

• Level 3
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Października 2018, 22:13 »
Oj Zbychu przepraszam. Myślałem, że to ta sama osoba po nazwisku Zbycha widniejącym w grze. No to Zbychu świetna robota!

Miło mi że gra się podoba. Różni się ona trochę od wersji atarowej pod względem kafelków i etapów więc na pewno nie będzie to identyczna rozgrywka jak na atari.
Tak jest to moja pierwsza gra n C64.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Listopada 2018, 10:28 »
GoatTracker ma driver muzyka+sfx ;) ale nigdy go nie uzywalem ale Cadaver o to zadbal, gdyz sam gry robil i wlasnych tooli uzywal.
Używałem tego, nie jest to nic skomplikowanego tylko są 2 problemy podobno fxy które tam można użyć są mocno ograniczone brzmieniowo no a po 2 trzeba umieć skomponować tak muzykę żeby przy zajęciu przez fx jednego kanału nie było zbyt drastycznie słychać że brakuje jednego głosu albo pisać tylko na 2 kanały.
No i ponieważ MCH chciał mieć wszystkie 3 kanały dla muzyki to nie ma fxów

Dawniej do gier robiło się chyba muzykę na dwóch kanałach i na trzecim kanale FX. No ale może to zbyt trudne napisać muzykę do leveli na dwóch kanałach. Ja myślę, że nawet bym chyba dał radę napisać w miarę sensowną muzykę do gry i tylko na jednym kanale ... Ogólnie gra mi się podoba, gratulacje :)

Offline RetroBorsuk

• Level 4
  • www.retronagazie.eu
    • Retro Na Gazie
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Grudnia 2018, 12:24 »
Zbychu właśnie dotarły do mnie 2 egzemplarze na cartridge w boxie. Pikne! Jeden dla mnie, drugi dla Repipa. Spodziewaj się pod koniec stycznia recenzji na Retro Na Gazie. Dziękuję za fajową konwersję jednej z moich ulubionych gier.

Offline RetroBorsuk

• Level 4
  • www.retronagazie.eu
    • Retro Na Gazie
« Odpowiedź #41 dnia: 24 Stycznia 2019, 08:28 »
Zbliżamy się powoli do podsumowania roku 2018 oraz wyboru najlepszych naszym zdaniem retro gier z poprzedniego roku - w ten weekend ogłosimy wyniki głosowania naszej redakcji na Retro Na Gazie.

Wypadałoby nadrobić zaległości i przedstawić recenzję jednej z najlepszych 8-bitowych gier wydanych w 2018. Naczelny Kark prezentuje wam dzisiaj recenzję konwersji wielkiego polskiego, atarowskiego przeboju na konkurencyjną platformę - Commodore 64 - czyli YOOMP!64. Za którą odpowiadają także Polacy, a w szczególności Zbigniew Ross, któremu dziękuje za świetne przeportowanie gry. Całość wydał nawet sławetny Psytronik. Olaboga.

RECENZJA | YOOMP!64 (Commodore 64) autorstwa repipa.

http://www.retronagazie.eu/recenzja-yoomp64-commodore-64/

Jak wrażenia? Z mojej strony napiszę, że są różnice w obu wersjach gry (Atari i C64) co jednak nie zmienia faktu, że to ciągle kawał przemiodnego szpila!

Zapraszam do kupienia i ogrania Yoompa 64!, (jest też dostępny w wersji cyfrowej za co łaska) oraz do przeczytania recenzji i komentowania.

A w weekend widzimy się na Gali RnG gdzie cała redakcja wybiera najlepsze retro hity 2018 roku!

Offline Zbych

• Level 3
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Stycznia 2019, 16:16 »
Zbliżamy się powoli do podsumowania roku 2018 oraz wyboru najlepszych naszym zdaniem retro gier z poprzedniego roku - w ten weekend ogłosimy wyniki głosowania naszej redakcji na Retro Na Gazie.

Wypadałoby nadrobić zaległości i przedstawić recenzję jednej z najlepszych 8-bitowych gier wydanych w 2018. Naczelny Kark prezentuje wam dzisiaj recenzję konwersji wielkiego polskiego, atarowskiego przeboju na konkurencyjną platformę - Commodore 64 - czyli YOOMP!64. Za którą odpowiadają także Polacy, a w szczególności Zbigniew Ross, któremu dziękuje za świetne przeportowanie gry. Całość wydał nawet sławetny Psytronik. Olaboga.

RECENZJA | YOOMP!64 (Commodore 64) autorstwa repipa.

http://www.retronagazie.eu/recenzja-yoomp64-commodore-64/

Jak wrażenia? Z mojej strony napiszę, że są różnice w obu wersjach gry (Atari i C64) co jednak nie zmienia faktu, że to ciągle kawał przemiodnego szpila!

Zapraszam do kupienia i ogrania Yoompa 64!, (jest też dostępny w wersji cyfrowej za co łaska) oraz do przeczytania recenzji i komentowania.

A w weekend widzimy się na Gali RnG gdzie cała redakcja wybiera najlepsze retro hity 2018 roku!

Jak zwykle świetny tekst, przyjemnie się czyta :)

Offline RetroBorsuk

• Level 4
  • www.retronagazie.eu
    • Retro Na Gazie
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Stycznia 2019, 20:17 »
Zbychu, teraz mam dosyć napięty terminarz, ale może w lutym jaki mini wywiadzik strzelimy dla Retro Na Gazie? Pozdro.