Dostałem info że carty znowu są dostępne do kupienia, ale niestety dostawa rozpocznie się dopiero we wrześniu.
Ok.
Pogralem.
Ogolnie gra jest ok, doszedłem do 4 etapu.
Co denerwuje. Brak dzwieku odbicia z muzyka w tle, niekorzystne dla gracza wykrywanie krawedzi kafelkow. Na małym crt tunel czasami robi sie mało czytelny, jak jest mocno kolorowo.
Tak ustaliliśmy z MCH że nie będzie muzyki i FXów jednocześnie, bo to psuje cały efekt muzyki, zdania na ten temat są podzielone. Osobiście mam mieszane uczucia do gier które mają muzykę i FXy więc nie naciskałem na MCH.
Co do wykrywania krawędzi, to trudno mi dyskutować bo dla mnie jest ok, mogę powiedzieć że właściwie to nie ma tam takiego czegoś jak wykrywanie krawędzi, co najwyżej może być jakaś niezgodność pozycji kątowej piłki z tym co widać na ekranie, eksperymentalnie dobierałem parametry przy kaflach z dziurkami w środku, ale cała pozostała mechanika opiera się na odczycie pozycji kątowej.
Dla mnie jedyny moment gdzie jest słabsza widoczność to gdy jest "motyw zielony", wtedy na nowszych VICach i na C128 jasny zielony i biały mają mały kontrast ale na chlebaku (VIC 6569R3) jest ok.