Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Aktualizacja SD-BOX z 1.17 na 1.20 MISSION FAILED  (Przeczytany 6644 razy)

Offline Vato74

• Level 3
Re: Aktualizacja SD-BOX z 1.17 na 1.20 MISSION FAILED
« Odpowiedź #45 dnia: 30 Stycznia 2018, 09:48 »
Nie etycznie jest oczerniac/ atakowac czlowieka ktory w zaden sposob nie moze sie obron
O popatrz... tak samo ma np. Raf (i nie tylko) na c64scene.
Czyli nie ma znaczenia na którym forum tak się dzieje bo wszędzie tak może być. Wystarczy to przyjąć na klatę i się nie przejmować.
Jak Cię gdzieś nie chcą to po to się tam ryć i gadać o tym pół roku? Jest wiele innych ciekawych miejsc w necie gdzie zbanowana osoba na pewno sie odnajdzie.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #46 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:08 »
Vato74
Z reguły jest tak, że inni użytkownicy nie mają nic do powiedzenia w sprawie zbanowania jakiegoś członka forum.
Bo często banita nie jest "niechciany" przez społeczność lecz przez osoby zarządzające forum.
Nie jest tak łatwo "po prostu odejść" bo forum staje się częścią naszego życia.

Jeśli dostajesz bana bo wszedłeś komuś "w miedzę" prowadząc swoje interesy, wtedy czujesz się potraktowany
niesprawiedliwie i większość innych osób też tak twierdzi tylko nie odzywają się bo się boją lub cenią sobie święty spokój.

Natomiast swoje już wiedzą na temat administracji która traci w oczach użytkowników nie tylko zaufanie ale także szacunek.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #47 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:20 »
Gdzie jest Canga, obrońca uciśnionych ?  /no, wyszło jak ironia - ale to akurat nie miało być ironiczne/  Powiedzmy, że przydałby się ktoś bez "biasu".

Ironicznie, ironicznie... wojenki nie rozpocznę, gdyż nie ma o co kruszyć kopii, niemniej chciałeś by zabrzmiało ironicznie, lubisz zaczepki, ot taka Twoja natura. :)

No, może czasem zaczepki tak, generalnie w zamyśle takim - żeby ktoś drugi przemyślał jakąś rzecz, może znajdzie coś, czego ja nie zauważyłem i się wypowiedział. Choć częściej chyba powinienem jaśniej wyrazić cel zaczepki, OK - zanotowane ;)

A tu się rozchodzi o rzecz następującą: Kisiel doznając wizji, że w styczniu 2018 zostanie zbanowany na "pałerze", parę lat wcześniej rozpoczyna budowę misternego planu, tworzy lewą tożsamość na "flipperach" (no bo przecież nigdy w tym temacie nie siedział, więc nikt się nie zorientuje), inwestuje w drogocenne artefakty, zaczyna jeździć po imprezach "branżowych" (znaczy zlotach), nagrywa filmy. I kiedy nikt się nie spodziewa, wyskakuje pod przykrywką nowej tożsamości na Powerze ze swoim ulubionym tematem - Olo (który przypominam, bana na c64scene dostał za tworzenie fejkowych kont-klonów, a nie za to że wszedł na kolizję z biznesem Nitro - bo przecież Nitro nie zajmuje się produkcją/sprzedażą H/W; tam była to kwestia czysto regulaminowa).

No nie, w ten sposób - z tej przecież bardzo niepewnej - poszlaki od Heńka, jestem w stanie przeprowadzić podobny wywód w stosunku do Ola, który wrócił jako RS. I np. taki Kisiel, który jadąc na Ola, ale RSa traktując chyba jak potencjalnego partnera do biznesu (dostęp do produkcji PCB) - takie przynajmniej odniosłem wrażenie ostatnio przy wątku o nowym Kisielowym projekcie (zamiennik 850x na ARMie) - po zapoznaniu się z zebranymi przeze mnie "materiałami" przeżywałby no... coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=alPQgx7SGms  Oczywiście nie mam zamiaru się nimi dzielić z Kisielem, bo puści na PPA jako prawdę objawioną studwudziestoprocentową.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 10:22 wysłana przez KB777 »
-profil nieaktywny-

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:25 »
@Vato skasuj ten ściek.

Nic nie kasujcie. Poziomu dyskusji i tak to nie uratuje, a przynajmniej jest co czytać.

Offline Kaczor

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:30 »
Wczoraj nie miałem czasu zobaczyć co się dzieje na forum a tu standardowo morze jadu i olo wiecznie żywy.
Bana dostał 100 lat temu ale i tak dobrze jest po nim pojeździć.
Dioda2000 mogłeś odesłać sdboxa ale nie chcesz tego zrobić i płaczesz że olo chce ci pomóc. Zupełnie tego nie rozumiem. Masz kartę gw to korzystaj a nie pisz pierdół że zrobisz ognisko. A jak chcesz sprzedać to sprzedaj mi przynajmniej odzyskasz grosz.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:44 »
A jak chcesz sprzedać to sprzedaj mi przynajmniej odzyskasz grosz.

Sorry kolego, jestem pierwszy w kolejce chętnych. Chcę ugotować tego SDBoxa w nomen omen - kisielu. Żeby jeszcze było pikantniej - będzie to kisiel koloru różowego :)
-profil nieaktywny-

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:45 »
Wczoraj nie miałem czasu zobaczyć co się dzieje na forum a tu standardowo morze jadu i olo wiecznie żywy.
Dioda2000 mogłeś odesłać sdboxa ale nie chcesz tego zrobić i płaczesz że olo chce ci pomóc. Zupełnie tego nie rozumiem. Masz kartę gw to korzystaj a nie pisz pierdół że zrobisz ognisko. A jak chcesz sprzedać to sprzedaj mi przynajmniej odzyskasz grosz.
Ustaw się w kolejce.

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:46 »

Po tym co zaszło to mu nie ufam, może nawet by mi go nie odesłał  :P

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:49 »
Gdzie jest Canga, obrońca uciśnionych ?  /no, wyszło jak ironia - ale to akurat nie miało być ironiczne/  Powiedzmy, że przydałby się ktoś bez "biasu".

Ironicznie, ironicznie... wojenki nie rozpocznę, gdyż nie ma o co kruszyć kopii, niemniej chciałeś by zabrzmiało ironicznie, lubisz zaczepki, ot taka Twoja natura. :)

No, może czasem zaczepki tak, generalnie w zamyśle takim - żeby ktoś drugi przemyślał jakąś rzecz, może znajdzie coś, czego ja nie zauważyłem i się wypowiedział. Choć częściej chyba powinienem jaśniej wyrazić cel zaczepki, OK - zanotowane ;)

A tu się rozchodzi o rzecz następującą: Kisiel doznając wizji, że w styczniu 2018 zostanie zbanowany na "pałerze", parę lat wcześniej rozpoczyna budowę misternego planu, tworzy lewą tożsamość na "flipperach" (no bo przecież nigdy w tym temacie nie siedział, więc nikt się nie zorientuje), inwestuje w drogocenne artefakty, zaczyna jeździć po imprezach "branżowych" (znaczy zlotach), nagrywa filmy. I kiedy nikt się nie spodziewa, wyskakuje pod przykrywką nowej tożsamości na Powerze ze swoim ulubionym tematem - Olo (który przypominam, bana na c64scene dostał za tworzenie fejkowych kont-klonów, a nie za to że wszedł na kolizję z biznesem Nitro - bo przecież Nitro nie zajmuje się produkcją/sprzedażą H/W; tam była to kwestia czysto regulaminowa).

No nie, w ten sposób - z tej przecież bardzo niepewnej - poszlaki od Heńka, jestem w stanie przeprowadzić podobny wywód w stosunku do Ola, który wrócił jako RS. I np. taki Kisiel, który jadąc na Ola, ale RSa traktując chyba jak potencjalnego partnera do biznesu (dostęp do produkcji PCB) - takie przynajmniej odniosłem wrażenie ostatnio przy wątku o nowym Kisielowym projekcie (zamiennik 850x na ARMie) - po zapoznaniu się z zebranymi przeze mnie "materiałami" przeżywałby no... coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=alPQgx7SGms  Oczywiście nie mam zamiaru się nimi dzielić z Kisielem, bo puści na PPA jako prawdę objawioną studwudziestoprocentową.

Żałosny jesteś myśląc że jestem "kiślem" może zapytaj najpierw maliniaka

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Stycznia 2018, 10:59 »
Vato74
Z reguły jest tak, że inni użytkownicy nie mają nic do powiedzenia w sprawie zbanowania jakiegoś członka forum.
Bo często banita nie jest "niechciany" przez społeczność lecz przez osoby zarządzające forum.
Bywa tak na każdym forum a na wielu za dyskusje w tym stylu też lecą bany.
Nie jest tak łatwo "po prostu odejść" bo forum staje się częścią naszego życia.
Chyba że sam użytkownik mówi że chce usunąć konto. Wtedy chyba mu nie jest trudno... ale poza takim przypadkiem to fakt, że jest to część naszego życia.
Jeśli dostajesz bana bo wszedłeś komuś "w miedzę" prowadząc swoje interesy, wtedy czujesz się potraktowany
niesprawiedliwie i większość innych osób też tak twierdzi tylko nie odzywają się bo się boją lub cenią sobie święty spokój.
Z tą miedzą to nie znam tematu (nie znam konfliktu interesów),
ale jeżeli większość coś twierdzi to chyba by się jednak odezwała
(a my tu mamy tylko jakieś 5 osób w sumie przekrzykujących się o odbanowanie kolegi RS)
Natomiast swoje już wiedzą na temat administracji która traci w oczach użytkowników nie tylko zaufanie ale także szacunek.
No niestety. To jest nieuniknione gdy się czymś zarządza. Tu ktoś straci, tam ktoś zyska. Równowaga w przyrodzie :)
Osobiście trudno mi się odnieść do tego akurat konfliktu bo mnie on nie dotyczy i nie znam szczegółów.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Stycznia 2018, 11:10 »
kolega dioda2000 ma rację on nie jest kislem na 120% serio:-)
dodam tylko na jakie zdjęcie natknąłem się przeglądając profil Rafa na fejsie:-) serio popatrzcie...aż strach pomyśleć.......
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2018, 11:13 wysłana przez heniek29cr »

Offline bor@s

• Level 3
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Stycznia 2018, 11:32 »
dodam tylko na jakie zdjęcie natknąłem się przeglądając profil Rafa na fejsie:-) serio popatrzcie...aż strach pomyśleć.......
O, widzę Yamahę PSR-433, Grand Piano fajnie na nim brzmi, imho lepiej niż na nowszym 453. Raf, dużo grasz?

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Stycznia 2018, 11:44 »
O, widzę Yamahę PSR-433, Grand Piano fajnie na nim brzmi, imho lepiej niż na nowszym 453. Raf, dużo grasz?

Hehe no co FRANKO  :D

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Stycznia 2018, 11:50 »
Czyli nie ma znaczenia na którym forum tak się dzieje bo wszędzie tak może być. Wystarczy to przyjąć na klatę i się nie przejmować.
Jak Cię gdzieś nie chcą to po to się tam ryć i gadać o tym pół roku? Jest wiele innych ciekawych miejsc w necie gdzie zbanowana osoba na pewno sie odnajdzie.
Mozna sie nie przejmowac jesli atak jest na osobe ktorej nie mozna zidentyfikowac. Ale olo prowadzi interesy i jesli ktos chce to moze go zidentyfikowac. Wiec "znieslawianie" pana olo ( a w tym przypadku skoro nie skorzystano z normalnej drogi jaka daje umowa gwarancyjna) moze dzialania pana diody2000 tak nazwac moze by wrecz podciagnoc pod dzialania niezgodne z prawem.
A gdyby jeszcze dowiesc ze przez takie wpisy pan olo traci klientow  to sprawa o odszkodowanie jest gotowa.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Stycznia 2018, 12:33 »
Żałosny jesteś myśląc że jestem "kiślem" może zapytaj najpierw maliniaka

Hehe...Potwierdzam , dioda2000 to nie kisiel.