Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zasilacz do C64/C128  (Przeczytany 12682 razy)

Offline hobocti77x

• Level 5
Re: Zasilacz do C64/C128
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Lutego 2018, 08:48 »
jeszcze raz ten wątek wraz z mniej czy bardziej schowanymi prowokacjami i ciężko mi zrozumieć skąd ta niechęć, jad, zawiść i zazdrość :(
Akurat Ty powinienes to wiedziec najlepiej. Wystarczy ze przypomnisz sobie swoja dzialalnosc na tym forum  8)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Lutego 2018, 09:55 »
Po tym ile dziwnych rzeczy tutaj przeczytałem w ostatnich tygodniach (prawda gdzieniegdzie też się pojawiała, żeby nie było że 100 procent generalizując) nie wiem czy warto pytać wprost o co chodzi, bo chyba nie o to że ścigałem "Januszow" i klonów, mówiąc prawdę, tak jak było?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Lutego 2018, 10:13 »
ścigałem "Januszow"

A ty oczywiście nie jesteś "Janusz" prawda?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lutego 2018, 10:24 »
Januszem raczej nie ale na pewno byłem tutaj frajerem, na szczęście uświadomiliście mnie że nie warto tutaj robić już nic więcej niż opłacać domenę i hosting.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lutego 2018, 10:43 »
@Raf naprawdę daj już spokój. Ja osobiście doceniam Twoje poświęcenie jak np: ostatnio dodanie do tego forum domeny (czy jak to się nazywa) "Kompendium wiedzy o C64, Online od 2000" tzn to co się otwiera przy starcie serwisu:-). Jest tam masa fajnych artykułów do poczytania i kupa innych rzeczy, które mnie zainteresowały odnośnie C64:-)
Proszę nie rozpoczynaj kolejnej burzy tylko dlatego, że Cię tu skrzywdzono uwierz mi nie jesteś pierwszym takim przypadkiem i pewnie też nie ostatnim tutaj he he:-)
Olej to już i tyle.... wody trochę upłynie i będzie dobrze.
A dla zabawy i trochę też dla zluzowania proponuję partyjkę w "Commando Arcade" i czekamy na wynik:-). Twój udział w konkursie pewnie mocno by zwiększył ilość walczących tam userów:-)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2018, 10:46 wysłana przez heniek29cr »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Lutego 2018, 10:51 »
Sorki ale nie mam czasu grać, może w weekend się uda, mam znacznie poważniejsze tematy teraz na głowie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Lutego 2018, 17:01 »
jeszcze raz ten wątek wraz z mniej czy bardziej schowanymi prowokacjami i ciężko mi zrozumieć skąd ta niechęć, jad, zawiść i zazdrość :(
Akurat Ty powinienes to wiedziec najlepiej. Wystarczy ze przypomnisz sobie swoja dzialalnosc na tym forum  8)

@hobocti77x W SEDNO!!! W PUNKT !!!

"Król" ... hejtu ... pojeździł sobie po olo na wszystkie możliwe sposoby, zrobił bagno na forum a potem płacze w rękaw carrionowi, że forum osiągnęło dno nie zauważając że TO ON SAM się do tego przyczynił. Paranoja LOL

Januszem raczej nie ale na pewno byłem tutaj frajerem, na szczęście uświadomiliście mnie że nie warto tutaj robić już nic więcej niż opłacać domenę i hosting.

Jakbyś odszedł i zostawił to forum np Vato to mogłaby być szansa na ocalenie tego padołu.

"Kończ waść wstydu oszczędź"
"Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny pokonanym"

Można by jeszcze rozwijać temat 100% narzutu na zasilacze do stacji, które są po 20zł i za przelutowanie wtyczki PLUS GRATISOWE OBCIĘCIE KORALA FERRYTOWEGO cena końcowa wynosi 45zł - no ale przecież to RS jest bebe i goni za kasą...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Lutego 2018, 17:30 »
@Raf ...
...Proszę nie rozpoczynaj kolejnej burzy tylko dlatego, że Cię tu skrzywdzono
Poważnie???
Raf jest pokrzywdzony???
Pewnie jeszcze my "durne polaczki", "plebs" (wg opinii Rafa nimi jesteśmy) powinniśmy przeprosić???
Ty tak na poważnie Heniek???
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Lutego 2018, 17:34 »
Henio usiłuje tylko ocalić to miejsce tak sponiewierane przez Króla hejtu. Intencje ma dobre. Ale nie rozumie że z nim się nie da. Podwójna moralność i standardy temu nie służą.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Lutego 2018, 17:57 »
Wegi - z całym szacunkiem, jakim Cię darzę od lat - lista grzechów trolollo jest tak długa, że aż się w pale nie mieści. Tylko pytanie - czy jest sens rozgrzebywać stare sprawy, stare rany? Imho dla dobra ratowania tego forum nie ma sensu. Zapraszam na priv w razie wątpliwości.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Lutego 2018, 17:59 »
Pablo przebrała się miarka króla hejtu - jest już skończony. 5 lat spokojnie czekałem na wyrysowanie PCB do AR a nie na bucowate odzywki że nie kończy projektów.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Lutego 2018, 22:11 »
Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Offline miki1406

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 01 Marca 2018, 10:56 »
Co tu się dzieje?? Ilu widzę producentów zasilaczy. Jeden przez drugiego prześcigają się w pomysłach. Rewelacja (dop. tak to ironia)...

Ludzie jest coś robione dla Was. Dla Waszych komputerów. I zamiast podpowiedzi i pomocy, dostaje Raf po głowie jakimiś CE, zabezpieczeniami ble ble ble itd itp... W chińskim centrum elektryka na pewno posiada CE... Te urządzenia dosłownie rozpływają się w gniazdkach i nikt problemów nie robi.

Chcecie pomóc?? To zróbcie własny zasilacz. Podzielcie się rozwiązaniami. Podpowiedzcie źródła tanich części. Własne rozwiązania.

Co do ceny. Cena jest sumą kosztów i drobną marżą dla składającego. Ilu z Was "sprzedało by" swój czas wolny za parę zł i jeszcze wysłuchiwało fochów, że drogo i że kolor nie ten?? Jak drogo? Nikt nie zmusza, ale nie dziadujcie jeśli Was stać...

Na tą chwilę widzę na rynku
- jeden sprawdzony zasilacz RAFa
- kupę niepewnego zabytku
- wiele ideałów opisywanych na forum, których nie da się kupić, bo ich nie ma...

Jest lepszy zasilacz w tej cenie? Dowody proszę...

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #58 dnia: 01 Marca 2018, 11:14 »
<offtop>
...Ale kiedy ja slyszalem, ze ten Rafa zasilacz jest straszny, bo nie ma synchronizacji na pierwszym biegu ...
</offtop>

Offline hobocti77x

• Level 5
« Odpowiedź #59 dnia: 01 Marca 2018, 12:28 »
Ludzie jest coś robione dla Was. Dla Waszych komputerów. I zamiast podpowiedzi i pomocy, dostaje Raf po głowie jakimiś CE, zabezpieczeniami ble ble ble itd itp... W chińskim centrum elektryka na pewno posiada CE... Te urządzenia dosłownie rozpływają się w gniazdkach i nikt problemów nie robi.
Zasilacze podlaczane do sieci to bardzo "sliski temat" i to nie bez przyczyny. Po prostu sa podlaczone do zrodla zasilania wiec bardzo latwo moga byc przyczyna niebezpiecznych zdazen. To dlatego sa obarczone wieloscia ograniczen i wymaganych certyfikatow.
Zasilacz (certyfikowany rowniez) moze byc przyczyna pozaru , a nawet smierci i to juz nie sa zarty, takie rzeczy sie zdazaja.
I co wowczas , sledczy w pierwszej kolejnosci sprawdzaja no co ?
CERTYFIKATY a tu naprwade nie wystarcza tylko dostawcow podzespolow, ale tez zbudownego z nich calego urzadzenia.
Takie sa przepisy....
Oczywiscie pan miki1406 moze byc wyrozumialy i jak mu np. splonie dom z powodu awarii zasilacza  (czego mu nie zycze) byc moze nie bedzie  dochodzic odszkodowania, ale czy wszyscy beda az tak wyrozumiali ? Raczej watpie.
Wiec jesli ktos chce ryzykowac to moze to robic ale niech nie namawia do tego innych bo wypadki naprawde sie zdazaja i wowczas moga sie zrodzic np. wyrzuty sumienia
« Ostatnia zmiana: 01 Marca 2018, 12:32 wysłana przez hobocti77x »