Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S] Klawiarura C64G górna pokrywa  (Przeczytany 1993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jack_Swidnik

• Level 2
  • **
[S] Klawiarura C64G górna pokrywa
« dnia: 31 Lipca 2017, 12:38 »
górna pokrywa C64G z niepełnym kompletem klawiszy, stan jak na zdjęciach, do czyszczenia i na części
jak widać są uszkodzenia obudowy oraz zadrapania, nie sprawdzałem czy sprawna ani nie myłem, jak kogoś to będzie interesować do sprawdzę, klawisze odbijają prawidłowo

cena 30zł + wysyłka 13zł kurier

możliwy odbiór osobisty na Amiparty 11-13.08

https://photos.app.goo.gl/TOD5etJouVtgqa7p2

Offline Jack_Swidnik

• Level 2
  • **
Re: [S] Klawiarura C64G górna pokrywa
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2017, 19:52 »
20zl +wysylka

Offline misiek2

• Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Sierpnia 2017, 07:35 »
Tą klawiaturę Jacka mogę uzupełnić o klawisze funkcyjne i sprężynki ... wydaje mi się że mam komplet luzaków. Pozostałych braków nie uzupełnię z powodu braku. Te akurat już rozdałem.

Offline misiek2

• Level 4
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Sierpnia 2017, 20:27 »
Własnie sprawdziłem swoje zapasy luźnych przycisków. Mam klawisze funkcyjne, ale ... 2 x f1/f2, f5/f6 i f7/f8. Widocznie dałem komuś f3/f4 a ten dał mi w zamian f1/f2 stąd dubel. W każdym razie gdyby ktoś chciał kupić od Jacka to dorzucę te klawisze gratis i sprężynki. Jackowi podrzucę jak będzie chętny. Ja mieszkam w miejscowości, w której Jacek pracuje, natomiast ja pracuję w miejscowości, gdzie Jacek mieszka. Nie będzie problemu.

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Sierpnia 2017, 01:05 »
Ja potrzebuje ładne spacje, jak ktoś ma. Dwie. Najlepiej bielone.

Offline Jack_Swidnik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Sierpnia 2017, 20:57 »
klawisze mogę wyciągnąć jak będę na szrocie za jakiś czas z innych c64c to nie jest problem, c64c już nie biorę więcej, muszę upłynnić to co mam na magazynie
na klawisze tylko trzeba poczekać

pisanie tu na forum wiadomości to jakaś katorga, ta weryfikacja jest tragiczna...

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Sierpnia 2017, 23:43 »
No wiesz... wpadasz tu - widzę że w celach czysto zarobkowych -  i od razu narzekasz.
My bardzo lubimy nasze forum.

Offline misiek2

• Level 4
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Sierpnia 2017, 08:21 »
O jakiej weryfikacji piszesz? Być może masz coś źle ustawione w przeglądarce albo weryfikacji nie ma na wyższym levelu.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Sierpnia 2017, 21:46 »
Chyba powyżej 20 postów wyłącza się weryfikacja. Ale to moderatorzy będą najlepiej wiedzieć....

Offline Jack_Swidnik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Sierpnia 2017, 09:07 »
No wiesz... wpadasz tu - widzę że w celach czysto zarobkowych -  i od razu narzekasz.
My bardzo lubimy nasze forum.

już nie ma tej weryfikacji, pewnie chodziło o te 10 postów, nie spotkałem się z tym na innych retro forach dlatego mój post bo zgadywanie liter mnie irytuje i zniechęca do odpowiedzi.
"celach czysto zarobkowych" to przesada, mam kilkanaście szt c64 i mi są nie potrzebne, wziąłem tylko dlatego że ktoś inny je wykorzysta, wyjątkami jest kilka egzemplarzy, resztę c64c to mogę oddać w cenie takiej jak kupowałem.

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Sierpnia 2017, 10:53 »
Możesz zabrać mi jakiś ładny na party za tydzień :)

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Sierpnia 2017, 02:40 »
Panowie, akurat znam kolege z innego forum. To zacny i szlachetny człowiek.
Jeżeli sprzedaje jak Wy to nazywacie śmieci ze szrotu to weźcie pod uwagę ile egzemplarzy C64 dzięki niemu
uniknie przemielenia lub zwyczajnego spalenia w piecu.
Nie ma sensu siadać okrakiem na gościa i go deprecjonować. Popatrzcie na ceny wypierdzielone w kosmos na Allegro
przez firmy zajmujące się recyclingiem. Toż to jest rozbój w biały dzień.  Czasem już z sam mam ochotę napisać do tych
handlarzy i i wylać z siebie jad jakimi potwornymi są sqrwensonami  i jak bardzo wpływają na obniżenie wartości pieniądza,
którym zmuszeni jesteśmy  obracać....

Offline Kagaster

• Level 3
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Sierpnia 2017, 14:53 »
Ok. Wychodzi że ja zacząłem, więc ja musze skończyc.
Przepraszam, jeżeli zrobiło Ci się przykro.
Co do opchania takiej ilości, to czy nie lepiej byłoby składac jak najwięcej kompletnych systemów z pozostałych, ewentualnie reszta na części?
Większość ludzi tutaj c64 ma, i pewnie chcieliby mieć jeszcze ładniejszy, jeszcze lepszy.
Sam ostatnio miałem szrota, i dzięki osobie tutaj z forum, uratowałem z niego klawiaturę (dziękuję Ci A ;) i płytę. Obudowa, ekran była totalnymi dizelami.

Jeszcze raz przepraszam, jeżeli kolega poczuł się urażony. Pozdro.

Offline Jack_Swidnik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Sierpnia 2017, 17:50 »
Możesz zabrać mi jakiś ładny na party za tydzień :)

Jasne zabiorę ze 3-4szt może ktoś jeszcze bedzie chciał. 80zeta za szt tak biorę

Ja sie nie obrażam. Różne teksty już czytałem na mój temat wiec nie ma problemu.
Nie jestem comodorowiec chociaż amiga to tez commodore ale na bieżąco w temacie c64 to jestem :)

Offline Jack_Swidnik

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Sierpnia 2017, 15:02 »
Wiec jutro na amiparty zabieram 3szt c64c wszytkie odpalaja jest obraz gra sie uruchamia. Nic po za tym nie sprawdzałem. W środku komplet. Oddam po 70zl/szt. Oraz 1szt ma jeszcze plombę fabryczna i ta za 100zl
Klawiatura z tego watku i magnetofon po 20zl.

Wszystkie owiniete folia przezroczysta. Nie myte bo nie mam na to czasu i chęci.