Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 9  (Przeczytany 5347 razy)

Offline Luke_

• Level 1
  • *
Re: Silesia Party 9
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Lipca 2017, 00:49 »
O co tam chodzi to nie bardzo wiem, bo z ust trzecich dowiedzialem sie o temacie gdy zostal juz lekko pokasowany.
Troche sobie coniektorzy pozwalaja chyba zbyt wiele wobec Wacka.
Adam podjal sie skladania dema dla Silesii pomimo tego iz bylem temu mocno przeciwny z uwagi na goniace terminy.
Wiele poswiecil (i nie tylko on z grupy) na to aby produkcja wyszla dokladnie na tym party.
Jak smiesz ktorys tam wmawiac ,ze on czitowal votki oskarzajac tym samym cala grupe (w tym takze i mnie a takze tych ktorzy
nawet na party nie byli). Kolo dupy lata nam czy bedziemy pierwsi czy ostatni, tego nauczylem sie przynajmniej po Biba 3.
Tak niewielu zostalo co jeszcze cos robi... kur... ludzie macie po blisko 40lat. Zapraszacie, blagacie wrecz o relki a potem sracie
na tych co dla takich jak Wy je jeszcze chca robic.

Offline axa

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Lipca 2017, 12:50 »
Bardzo przykro się to czyta. Zwłaszcza że w teorii sami dorośli ludzie się wypowiadają. Bardzo źle że się opluwa tych co robią fajne rzeczy. Nauka z tego jest taka że nie warto wspierać Rafa jeśli zaanagżowany jest w to Kisiel. Kisiel zrobi własne party na które przyjdzie Buddha ze swoimi gośćmi których zaprosi i bez tych którym zabroni przyjść oraz bez tych którym wcześniej będzie groził "for fun" jak to sam nazywa. Chyba że wcześniej upozoruje kolejny wypadek. A nagrodą będzie pudełko po UK - puste, żeby nikt nie powiedział że nagroda nie działa.

A teraz czas opuścić to forum bo tolerowanie osób pokroju Kisiela jasno pokazuje jaki poziom chcą Admini wyznaczyć. Admin ma zawsze rację więc nie ma co dyskutować.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Lipca 2017, 14:18 »
Zawsze można zaangażować się w otwarcie nowego forum. Heniek co prawda już działał w tym temacie, rzucił inicjatywę założenia działu C64 na popularnym serwisie amigowców PPA lecz nic z tego nie wyszło z racji tego że większość chciała aby PPA była tylko stroną amigowców ( i nie chcieli zwabiać do siebie Kiśla , choć on i tak ma tam konto). A tutaj zostanie samo Kisiolenie. Może warto reaktywować wątek  : http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6536.0  i wskazać kogo usuwamy?

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Lipca 2017, 16:39 »
Raf,
Jeżeli jesteś człowiekiem honoru (ja wciąż wierzę, że jesteś) a nie marionetką tańczącą jak Ci zagra kilku wątpliwej jakości kolegów,
powinieneś właśnie teraz wykorzystać tą sytuację i dobrze posprzątać.  Propozycja mojego przedmówcy co do reaktywacji wątku z linka
jest bardzo dobrym pomysłem.
Raf, przecież masz oczy i jesteś inteligentny. Teraz dokładnie chyba widzisz kto usiłuje skłócić i nabruździć pomiędzy ludźmi. 
Niehonorowe indywiduum zacierające ręce kiedy pojawia się konflikt. Karmiące swoje kompleksy świadomością z posiadania długiego kija.
Kija który wpycha w mrowisko i próbuje nim narobić jak najwięcej szkody.

Kilka razy słyszałem od osób z tego forum, że Kisiel wniósł spore zasługi dla społeczności C64. Głównie oczywiście chodzi o hardware.

Problem w tym, że gość totalnie wycofał się z działań na rzecz ludzi z naszego kraju. Ma w nosie polską społeczność i podkreśla to
na każdym kroku. Jaki jest sens trzymania tu i chronienia  świętej krowy, która nie daje mleka, natomiast żre, sra gdzie popadnie i ryczy
jak zapowietrzona ?

Raf, jeżeli zależy Ci na tym forum - postąp jak facet z jajami. Kolejny raz gość tak namieszał, że aż się chce wymiotować.
Wiem, że oczy większości z nas są teraz zwrócone w Twoją stronę i czekamy na Twój ruch.
Proponuję aby osoby myślące podobnie jak ja, nawet Ci którzy się nie odzywają zbyt często, ludzie napiszcie czy nie mam racji.
Mamy szansę tutaj posprzątać. Jest szansa, żeby było normalnie. W przeciwnym wypadku skończymy jak te dinozaury na krze
wiosłujące łapami w różne strony (spodobało mi się bardzo to porównanie jednego z naszych kolegów).

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Lipca 2017, 17:56 »
Wow, ale drama. Trudno się połapać o co tu chodzi, ale już dawno wielu scenowców miało/ma nie wiadomo jak wysokie mniemanie o sobie

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Lipca 2017, 18:11 »
Połapać trudno bo połowa postów poszła do śmietnika, a później ktoś śmietnik opróżnił.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Lipca 2017, 18:22 »
A po oproznieniu pojechal na wakacje.
ps. zajebiste jest to forum.
« Ostatnia zmiana: 09 Lipca 2017, 18:24 wysłana przez StaryMarabut »

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Lipca 2017, 19:02 »
Panowie, może przestańcie już narzekać tylko wyraźcie swoją własną opinię na temat oczyszczenia
tego forum z chwastów. Nie chodzi o to by zrobić tu hejt ale o to by pokazać Rafowi, że problem nie
jest tylko wymysłem jednej lub kilku osób lecz jest to problem naprawdę globalny. 

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #38 dnia: 09 Lipca 2017, 19:21 »
A to nie czasem poletko Rafa i jego zasady ?

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Lipca 2017, 19:35 »
A godzisz się z nimi?

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #40 dnia: 09 Lipca 2017, 20:23 »
Moja propozycja jest taka:
Kisiel i Buddha - Ban 3 miesiace.

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Lipca 2017, 21:22 »
A godzisz się z nimi?

Ja jestem tylko skromnym fanem C-64 i nie rozumiem tych scenowych przepychanek. Scenę wolę pamiętać jako miejsce zdrowej rywalizacji i przede wszystkim friendshipu. Przez chwilę bawiłem się jako swapper i miło wspominam tamten czas. Tu na forum to Raf decyduje, więc jak się ktoś nie zgadza z tym co się tu dzieje to są inne fora o C-64.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #42 dnia: 09 Lipca 2017, 21:41 »
Ja nie jestem scenowcem ale jeżdżę czasem na różne party. Na SP 8 nie byłem i jestem bardzo zadowolony z tego
powodu bo gorycz i smród jakie się ciągną już przez kilka tygodni po tej imprezie  - to wszystko zniesmacza i zniechęca
do udziału w tego typu imprezach z tak podle później zachowującymi się ich uczestnikami..
Najbardziej drażni mnie kompletny brak szacunku wobec ludzi którzy naprawdę sporo się przysporzyli ale ktoś przez
zwykłą ludzką zawiść usiłuje dezawuować i wręcz poniżyć te osoby na forum.

Raf decyduje na tym forum ale my jako użytkownicy mamy prawo się wypowiadać na temat tego co nas boli i co byśmy chcieli zmienić .
Także dotyczy to zasad działania forum. Bez nas to forum by nie istniało bo to my tworzymy jego treść. Jeżeli nie masz zamiaru
wpływać na jakość tych treści to nadal twierdź, że to jest tylko poletko admina.  Najlepiej doprowadźmy do tego, żeby ludzie
stąd pouciekali, mając dość już ciągłych waśni, gówno-burzy, chamstwa i prostactwa. To doprowadzi w końcu do śmierci forum.

Offline Term

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Lipca 2017, 22:30 »
Panowie, może przestańcie już narzekać tylko wyraźcie swoją własną opinię na temat oczyszczenia
tego forum
Mały mój staż jednakże poczułem się wywołany do tablicy (btw. zapewne znamy się z innych miejsc i nicków).

Mnie osobiście, osoba o której mowa, nie zrobiła nic, jednak czytałem jej odpowiedzi w innych tematach i... oceniłem.

Tak samo jak Wy oceniacie to co piszę tu pod tym nickiem i pisałem w innych miejscach. Zasada jest prosta, logiczna i raczej dla wszystkich oczywista - Jeżeli nie chcesz czegoś powiedzieć to tego nie mów. Jeżeli coś powiedziałeś licz się z odpowiedzią. (i konsekwencjami)

Jak wspomniał gdzieś @StaryMarabut kogoś cytując: dlaczego tak dużo..., a tak mało... (pisze/odpowiada) - to naprawdę zastanawia także mnie, a powinno administrację.

Nie mam i (raczej) nie będę miał konta na FB, więc z wyboru, jestem poza zasięgiem grup tam istniejących (pewnie takich jak ja jest więcej). Wyszukiwarka podpowiada 2 miejsca: To i drugie mniej popularne. English is not my mother's language, so... zagramanica odpada.
Nie powiem, że jestem "skazany", bo zawsze mogę się "wypisać", ale chciałbym być w miejscu, gdzie są osoby o podobnych zainteresowaniach. "Człowiek zwierzę społeczne".

A godzisz się z nimi?

Ja jestem tylko skromnym fanem C-64 i nie rozumiem tych scenowych przepychanek. Scenę wolę pamiętać jako miejsce zdrowej rywalizacji i przede wszystkim friendshipu. Przez chwilę bawiłem się jako swapper i miło wspominam tamten czas. Tu na forum to Raf decyduje, więc jak się ktoś nie zgadza z tym co się tu dzieje to są inne fora o C-64.

Forum stanowią ludzie, nie admin czy mod - jeśli ktoś tego nie rozumie niech założy własne - a ludzie ci dzielą się na tych co pytają i tych co odpowiadają (podług wiedzy i doświadczenia(zamiennie)), jeżeli braknie jednych, lub drugich - forum umiera. Admin jest niezbędny, żeby jednych i drugich nie zabrakło i tylko po to. Mylę się?

P.S.
Przepraszam jeśli nieskładnie i mało zrozumiale się wyraziłem - emocje.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Lipca 2017, 22:52 »
jezó xd, dawno takiego dobrego czarnego piar o party nie widzialem.