Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 9  (Przeczytany 5346 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Silesia Party 9
« dnia: 01 Lipca 2017, 09:27 »
Temat uwazam za otwarty.

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
Re: Silesia Party 9
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lipca 2017, 12:34 »
Namieszałeś z tym przenoszeniem postów, więc wrzucam to jeszcze raz, bo to jest sugestia co wg mnie należy zrobić z SP9...

--------------------
Raf, Odyn, Supernoise - proponuję Wam przeprowadzić sobie taką analizę. Oto lista attendees z csdb:

Attendants : (53)
AceMan, Agoth, Argasek, Aristo, Bimber, Browar, c00k, Cancerek, CJ Warlock, Comankh, Data, Dekanex, Don Kichote, eLBAN, FatFrost, Galy, Grabba, Harpoon, Isildur, Jammer, Jericho, Jeroen Tel, Jetan, Killer, Kisiel, KMEG, Komek, Leming, MMS, Mojzesh, Moog, MrMat, Nameless, Nemo, Nitro, Odyn, Pajda, Pardon, Provocator, Raf, Randy, Roody, Scarlet, Sebaloz, Skull, Slajerek, Stilgar, V-12, V0yager, Volcano, Wacek, Wayne, Yugorin

Podliczcie sobie osoby na tej liście i odpowiedzcie sobie na kilka pytań:
- ile osób z tej listy jest tutaj na c64power, a ile na c64scene - najlepiej w %
- zastanówcie się dla kogo chcecie robić to party, kto przyjedzie, kto zrobi produkcje etc. i ile w tym kontekście tracicie na "konflikcie" (w cudzysłowiu bo jest on mocno wydumany) z c64scene (zwłaszcza w kontekście tego że nitro grzecznie odliczył się na party i założę się o stówkę że równie grzecznie zapłacił za wejściówkę :D)
- zastanówcie się gdzie umieścić komunikację i dialog na temat party żeby miała ona szansę powodzenia, pozwolę sobie zacytować kisiela iż "scena na c64power jest częścią mizerną"
- zastanówcie się ile jest osób które łączą oba fora (jest ich pewnie z 5, mua i komancz included) i jak to wykorzystać
- zastanówcie się czy scena c64 (a nawet popatrzmy szerzej) środowisko około-c64 w Polsce jest na tyle duża że stać nas na eventy przy takim bezsensownym, bzdurnym w mojej opinii podziale
- zastanówcie się nad tym, na ile kisiel jest dla imprezy wsparciem, a na ile balastem - sorry ale czy ktoś jeszcze traktuje go poważnie, tu pewnie jeszcze tacy są ale tam na pewno nie. zresztą kisiel nie czuje się scenowcem, nie chce nim się czuć więc na ile ma sens aby niepiśmienny był współtwórcą sukcesu zlotu literatów
[...]

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lipca 2017, 12:58 »
anal iza zostala przeprowadzona dwa lata temu, mialem niebyc oficjalnym orgiem ze wzgledu na wackow na moja prosbe. Jednak jakiez bylo moje zdziwienie jak raf wyciagnal cztery koszulki z wora zamiast trzech...tego nieda sie opisac slowami.

Co do podzialu sceny,kalambury wychodza bo jak nie scenowiec za ktorym nikt nie stoi moze dzielic pozostala mase ? Slowo na B..

Tak to Bog.
Dla wackow tej ziemi jestem Bogiem, autorytetem itd.
Ja Ciebie tez Kocham :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2017, 14:07 »
psychiatryk 24 :V

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lipca 2017, 18:58 »
psychiatryk 24 :V
wiem ale obrażasz wacka a to podobno kolega, druga opcja po psychozapokisielu ... wacek obraża inteligencję innych scenowiczów, bura masa idiotów pod wodzą kisiela bandyty dzieli i mnoży.
Nie wiem co gorsze.
Niestety wacek ma pamięć absolutną, "Pytanie do Rafa" czy prv od kisiela to jako tako standard rozmów z pewnymi scenowcami-lamerami. Jady kiełbasiane, produkty dla wybranych, próby pobicia, cheatowanie wotek o tym zawsze należy pamiętać ale pamięć ambergold dookoła budynia nie krązy tylko wokół innych. To dzieli realnie. Ja na forum c64scene nie pisze od 5 lat i 5 miesięcy 5dni i 5 godzin (nitro też z arise?) a wacek wraca jak koń po  łesternie bo mu zabawki nie dałem pod pretekstem że coś dziele jak organizuje.
Wyobraźmy sobie że dałbym zjebanego jukeja... kisiel specjalnie uszkodził bo się tłumaczy... wiedział że arise wygra i uszkodził... itd itp. znamy tępy trolling nie od dziś.
Z analizy ruchów tektonicznych i tak pojawiają się koledzy z pewnej grupy co drugą imprezę niezależnie od tego czy cyrlicą podpisze że nie organizuje SP czy też nie.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lipca 2017, 19:59 »
Kisiel, nie męcz się, ja twoich kryptobełkotów nie rozumiem więc przestałem czytać. A mój post nie był skierowany do ciebie, więc zasadniczo nie ma potrzeby abyś się do niego odnosił.
Czy mógłby ktoś wymoderować do śmietnika wypowiedź kisiela jako nie na temat? Z góry dziękuję.

Natomiast do dyskusji zapraszam ekipę potencjalnie organizującą SP9.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lipca 2017, 20:36 »
Tylko do jednej rzeczy chciałbym się odnieść jako doprostowania faktów:

mialem niebyc oficjalnym orgiem ze wzgledu na wackow na moja prosbe.

Tak żebyś przestał żyć w świecie mitów, to o tym że jesteś organizatorem dowiedziałem się od Noisa dokładnie 6 października 2016, w tej samej rozmowie na fb w której poprosił mnie o zagranie na SP8, i w której obiecałem mu że zagram. Moja odpowiedź brzmiała: "będzie to akcja "na zgodę", zakopanie toporu wojennego, powrót do normalności z poprzednich lat. zwłaszcza chodzi mi o Kisiela. [...] jeżeli tak to masz mnie na 100%.". Chwilę później gadałem z elbanem który zgodził się poprowadzić 1 z 10.
Więc przestań sobie i innym wmawiać mitologie: że fakt iż byłeś orgiem był dla kogokolwiek tajemnicą, oraz iż gdyby to było otwarte info to wacki i inne fiuty, głównie z arise, nie wsparłyby silezji etc. -
 wszyscy wiedzieli.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lipca 2017, 21:18 »
wiem ale obrażasz wacka a to podobno kolega

przykro mi, to był komentarz do twoich postów.
ale trenuj, level buddha blisko.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Lipca 2017, 00:51 »
wiem ale obrażasz wacka a to podobno kolega

przykro mi, to był komentarz do twoich postów.
ale trenuj, level buddha blisko.

"Prosiłbym uprzejmie", abyście mnie już w to nie mieszali bo ja według strony CSDB i opisu na moim profilu to nigdy nie byłem i nie jestem scenowcem. Zwykłe zero, co wystarczy zobaczyć po vote'ach ! . W ten weekend wyjdzie mój ostatni song pt. "Last C64 song". Dla mnie bycie na scenie komputerowej w tych czasach stało się zbyt poważnym zajęciem, kiedyś wszystko było "for fun". Nikt się tak nie przejmował tym wszystkim, jak wy teraz, więc dobrze, że chociaż pozostaną mi dobre wspomnienia z lat 90-tych. Zwyczajnie zacząłem się obawiać o to, że mogę tylko sobie popsuć opinię, w sensie prywatności mojego życia, poprzez bycie na scenie i publikowanie czego kolwiek na niej, rozmów itd. itp. Lepiej jest być tylko obserwatorem ! Prowadziłem kiedyś firmę komputerową, zatrudniałem pracowników, więc mam trochę pojęcie o zabezpieczeniach firmy, a organizacja silesia party jest chyba czymś trochę na podobnej zasadzie, więc chciałem coś doradzić, ale poleciało do kosza. Wszyscy wzięli na poważnie moje zachowania "for fun", więc jak ktoś tam ostatnio napisał, że nikt mi już nie ufa, jestem nienormalny itd. itp. Ok, bawcie się dalej :) I co z tego, że Wacek zagrał, co to w ogóle za rozmowa ? Każdy mógł zagrać, zrobić podobny miks. Szacunek dla Kisiela, że ze swoich zarobionych pieniędzy ciężką pracą, gdzieś na emigracji współfinansował party, a nawet przyjechał osobiście itd. itp. Każdy teraz tylko gada na Kisiela, podobnie jak na mnie, ale spójrzmy lepiej prawdzie w oczy !

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Lipca 2017, 02:52 »
Tak żebyś przestał żyć w świecie mitów, to o tym że jesteś organizatorem dowiedziałem się od Noisa dokładnie 6 października 2016, w tej samej rozmowie na fb w której poprosił mnie o zagranie na SP8, i w której obiecałem mu że zagram. Moja odpowiedź brzmiała: "będzie to akcja "na zgodę", zakopanie toporu wojennego, powrót do normalności z poprzednich lat. zwłaszcza chodzi mi o Kisiela. [...] jeżeli tak to masz mnie na 100%.". Chwilę później gadałem z elbanem który zgodził się poprowadzić 1 z 10.
Sprzecznie logicznie bo jeżeli tak, kopanie toporów, to po wuja lazłeś do dwóch orgów SP8 aby wyjaśnić jakim to jest balastem Kisiel, spadły im łuski z oczu, może cudotwórca im miał oczy wrócić ?
Co do sprzedaży info z orgchat przez SuperNoisa nie wiedziałem, co do sprzedaży Wacka prvinfo od SuperNoisa zdążyłem się przyzwyczaić, grupowe to jakieś.
Każdy może sobie wyrobić zdanie jak działa interakcja interesów.
Kto dzieli a kto mnoży ?

@cmk... weź czasem pomyśl zanim onelinera wrzucisz.. obiecuje skomentować :)

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Lipca 2017, 18:02 »
Sprzecznie logicznie bo jeżeli tak, kopanie toporów, to po wuja lazłeś do dwóch orgów SP8
Obaj przyszli do mnie, check your facts fool.

Co do sprzedaży info z orgchat przez SuperNoisa nie wiedziałem, co do sprzedaży Wacka prvinfo od SuperNoisa zdążyłem się przyzwyczaić, grupowe to jakieś. Każdy może sobie wyrobić zdanie jak działa interakcja interesów. Kto dzieli a kto mnoży ?
Napisz po polsku to może zrozumiem, a jak zrozumiem to pewnie i odpowiem.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Lipca 2017, 18:42 »
I co z tego, że Wacek zagrał, co to w ogóle za rozmowa ? Każdy mógł zagrać, zrobić podobny miks.
Dla mnie nie ma problemu, niech każdy zrobi i każdy zagra, chętnie posłucham. Generalnie tęskno mi za party na które bym pojechał i nic nie robił: nie przywiózł produkcji, nie zagrał, nie organizował, nie przywoził sprzętu, nie liczył głosów, czy cokolwiek. Jakoś dawno na takim party nie byłem ;)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Lipca 2017, 19:19 »

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Lipca 2017, 22:57 »
I co z tego, że Wacek zagrał, co to w ogóle za rozmowa ? Każdy mógł zagrać, zrobić podobny miks.
Dla mnie nie ma problemu, niech każdy zrobi i każdy zagra, chętnie posłucham. Generalnie tęskno mi za party na które bym pojechał i nic nie robił: nie przywiózł produkcji, nie zagrał, nie organizował, nie przywoził sprzętu, nie liczył głosów, czy cokolwiek. Jakoś dawno na takim party nie byłem ;)

Jak to,  a X'2016? ;-))

A tak na serio, to ja nie widzę żadnych podziałów, przynajmniej w kontekście dwóch osobnych for. Te podziały to jeżeli już, to robią się w głowach i to one blokuję jednych i drugich od pisania tu i tam. Z różnych powodów. To, że większość attendantsów SP8 nie udziela się na C64Power tym bardziej potwierdza, że ten, kto ma przyjechać na party, to przyjedzie, chociażby o party miał się dowiedzieć z wkładki do Super Expressu ;-). Jednego scenowca "uświadomiłem" kilka dni przed otwarciem imprezy informując go o tym, że jest kolejna edycja SP. I przyjechał. :)

ps. kiedy Piernik? :)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Lipca 2017, 23:33 »
Sprzecznie logicznie bo jeżeli tak, kopanie toporów, to po wuja lazłeś do dwóch orgów SP8
Obaj przyszli do mnie, check your facts fool.
>>   Rozmawiałem z resztą organizatorów, z jednymi na party, z innymi po party, obawiam się że oceniam na bazie szerszej wiedzy niż Ci się wydaje. <<
Co do sprzedaży info z orgchat przez SuperNoisa nie wiedziałem, co do sprzedaży Wacka prvinfo od SuperNoisa zdążyłem się przyzwyczaić, grupowe to jakieś. Każdy może sobie wyrobić zdanie jak działa interakcja interesów. Kto dzieli a kto mnoży ?
Napisz po polsku to może zrozumiem, a jak zrozumiem to pewnie i odpowiem.
Hint: Pytanie do Rafa to publikacja tego co się dowiedzieliście z estymacji bitów czy to publikacja rozmowy z komunikatora. Publikowanie takie zawsze jest lamerstwem.
Hint: dla debili, Pytanie do Wacka, pytałeś się Super Noisa o zgodę na publikacje tego co ustaliliście w prywatnej rozmowie?
Co do biegania do organizatorów, jest to sprzeczne z ideą jakobyś chciał jakieś topory zakopywać. Może powiedz lepiej że chciałeś się wybielić, albo kartki wybielić lepiej :P

Całe Twoje działanie po party przeczy temu co ustaliłeś z SN. Jesteś tylko chorągiewką.