Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 8  (Przeczytany 11444 razy)

Offline Term

• Level 1
  • *
Re: Silesia Party 8
« Odpowiedź #150 dnia: 06 Lipca 2017, 00:32 »

Term szkoda, że nie widziałeś naszej ukochanej polskiej sceny C64 w latach 90-tych, więc nie narzekaj i nie opowiadaj takich głupot, że w tych czasach nie ma tu kultury. Ja miałem przerwę sporo lat ze sceną, a gdy wróciłem to zachowywałem się tak samo, jak w latach 90-tych tzn. szalałem, ale jak sam widzisz to postawili mnie do pionu np. wszędzie jestem zbanowany, prawie nikt nie chce już ze mną rozmawiać itd. itp. Kiedyś to się z tego śmialiśmy, a dzisiaj niestety każdy traktuje to na poważnie :/ Mylisz się, że zabierając syna na SP9 wydarzy się coś złego, lub zgorszy się przez pobyt na party bo więcej się zgorszy chyba zwyczajnie w szkole ze swoimi kumplami, kiedy ty tego nie widzisz !
@Buddha
Zacznę od końca:
- pamiętam jak cielęciem byłem. Pracowałem w miejscu gdzie przychodzili młodsi i jego rówieśnicy - nie żyje w bańce;
- nie chodzi mi o to, że się zgorszy, czy coś złego się wydarzy na party - chodzi o to co będzie jeśli potem przeczyta to co o sobie piszecie np. tu. - uogólniam wiem, ale jak to świadczy o nas/was (nie wiem czy mogę się przyrównać jestem jeno podziwiaczem. Nie w tym rzecz);
-  około '93 miałem już Amigę, niestety wcześniej (C64) nie miałem kontaktu z wieloma innymi osobnikami o podobnych upodobaniach - czego żałuję.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #151 dnia: 06 Lipca 2017, 01:13 »

Term szkoda, że nie widziałeś naszej ukochanej polskiej sceny C64 w latach 90-tych, więc nie narzekaj i nie opowiadaj takich głupot, że w tych czasach nie ma tu kultury. Ja miałem przerwę sporo lat ze sceną, a gdy wróciłem to zachowywałem się tak samo, jak w latach 90-tych tzn. szalałem, ale jak sam widzisz to postawili mnie do pionu np. wszędzie jestem zbanowany, prawie nikt nie chce już ze mną rozmawiać itd. itp. Kiedyś to się z tego śmialiśmy, a dzisiaj niestety każdy traktuje to na poważnie :/ Mylisz się, że zabierając syna na SP9 wydarzy się coś złego, lub zgorszy się przez pobyt na party bo więcej się zgorszy chyba zwyczajnie w szkole ze swoimi kumplami, kiedy ty tego nie widzisz !
@Buddha
Zacznę od końca:
- pamiętam jak cielęciem byłem. Pracowałem w miejscu gdzie przychodzili młodsi i jego rówieśnicy - nie żyje w bańce;
- nie chodzi mi o to, że się zgorszy, czy coś złego się wydarzy na party - chodzi o to co będzie jeśli potem przeczyta to co o sobie piszecie np. tu. - uogólniam wiem, ale jak to świadczy o nas/was (nie wiem czy mogę się przyrównać jestem jeno podziwiaczem. Nie w tym rzecz);
-  około '93 miałem już Amigę, niestety wcześniej (C64) nie miałem kontaktu z wieloma innymi osobnikami o podobnych upodobaniach - czego żałuję.

Nie wiem, ale chyba nie ma już tej prawdziwej sceny komputerowej i wystarczy poczytać, że co chwilę padają podobne słowa, że jak gdyby reklama ludzi niedouczonych, którzy próbują się nadal wybić gdzieś wyżej poprzez scenę komputerową. Wiem, że zaraz dostanę za to bana, ale np. taki comankh, który masteringuje utwory już bezpośrednio dla wytwórni fonograficznej, tylko programem t-racks ? . comankh to nawet nie jest śmieszne, tylko smutne, że jaki ty jesteś niedouczony w tych tematach :/ Jak poznałem osobiście mojego dawnego lidera grupy Human/Undying z Lubina ? Poszliśmy najpierw na mecz, rzucaliśmy butelkami w trybuny. Brain/Varcaus z Bielawy to poznaliśmy się pierwszy raz osobiście, że ja się tak upiłem, że chciałem tam bić pół Bielawy, ale on mnie już później na rękach wniósł do przedziału w pociągu, gdzie pojechałem o kilka stacji dalej, zanim otrzeźwiałem. Według mnie to była kiedyś prawdziwa scena komputerowa, a nie to co wy tutaj teraz reprezentujecie, jakieś reklamy komercyjne w kilkuosobowych gronach ludzi próbujecie wciskać ludziom kit, że to jest scena ?

Offline Term

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 06 Lipca 2017, 01:35 »
Nie wiem, ale chyba nie ma już tej prawdziwej sceny komputerowej i wystarczy poczytać, że co chwilę padają podobne słowa, że jak gdyby reklama ludzi niedouczonych, którzy próbują się nadal wybić gdzieś wyżej poprzez scenę komputerową.

Rozumiem, że to m.i. do mnie, więc odpowiem:
- Nie chcę się nigdzie wybić.
C64 - jeśli chodzi o mnie - to powrót do czasów młodości - czasu się nie cofnie, ale powspominać można i cieszy mnie, że ktoś coś jeszcze robi i ma podobne zainteresowania - drugiego dna tu nie ma...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #153 dnia: 06 Lipca 2017, 03:02 »
Nie wiem, ale chyba nie ma już tej prawdziwej sceny komputerowej i wystarczy poczytać, że co chwilę padają podobne słowa, że jak gdyby reklama ludzi niedouczonych, którzy próbują się nadal wybić gdzieś wyżej poprzez scenę komputerową.

Rozumiem, że to m.i. do mnie, więc odpowiem:
- Nie chcę się nigdzie wybić.
C64 - jeśli chodzi o mnie - to powrót do czasów młodości - czasu się nie cofnie, ale powspominać można i cieszy mnie, że ktoś coś jeszcze robi i ma podobne zainteresowania - drugiego dna tu nie ma...

Ja również chciałem powrócić do czasów młodości, więc ten sam klimat jaki był na scenie w latach 90-tych tzn. w pełni wolność na scenie. Dzisiaj np. ten sam Brain/Varcaus z Bielawy jest nauczycielem, a kiedyś rozrabialiśmy ile wlezie bo to było jedyne miejsce dla nas tzn. scena komputerowa C64. Ja również dzisiaj mam już prawie 40 lat, zajmuje się poważnymi rzeczami, ale poza sceną komputerową, wiele razy zaznaczałem, że robię na scenie wszystko "for fun", że chciałbym się poczuć wolny jak kiedyś za pośrednictwem sceny. Wszędzie zawsze były tylko nakazy, zakazy itd. itp. Nie wiem jak określić już słowami człowieka o ksywie comankh bo w moim oczach to już nawet nie jest lamer. Nie rozumiem comankh dlaczego najpierw się grzecznie nie zapytasz czy możesz się wtrącić w rozmowę ludzi ze sceny, tylko walisz prosto z mostu ? Przypomnę ci twój wpis na forum "My nie chcemy takich ludzi jak Buddha na scenie", więc mam rozumieć, że "my" czyli "ty", tak ? Ty siebie uważasz za scenowca, skoro pojechałeś na silesia party i nawet nic nie wystawiłeś w compo, nic nie zrobiłeś dla sceny od 18 lat bo zapewne sobie myślisz, że to ci się nie opłaca, więc jaki z ciebie scenowiec ? . Z tego co wyczytałem to jedyny problem dla ccomankh'a i dołek to było wydanie paru groszy na 6 piw i dojazd na party + wejściówka . Ja jak widzisz nie pojechałem bo po kilku akcjach to szybko zrozumiałem, że to już nie jest ta sama scena co kiedyś, dla mnie już od jakiegoś czasu nie ma sceny, jest tylko reklama ludzi niedouczonych, którzy próbują się wybić za jej pośrednictwem, którzy chcą zarobić, ale nie wiedzą jak, więc łapią się jak tonący brzytwy i robią ze sceny jakiś komercyjny szajs

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: 06 Lipca 2017, 09:58 »
Cytat: Buddha
chyba nie ma już tej prawdziwej sceny komputerowej
rzucaliśmy butelkami w trybuny
ja się tak upiłem, że chciałem tam bić pół Bielawy
Według mnie to była kiedyś prawdziwa scena komputerowa

Hm. Ja rozumiem, sam zaczynałem gdzieś w roku 1990, ale Ty chyba piszesz o alkoscenie, a nie scenie komputerowej. Na Intel Outside'ach i innych owszem, piło się sporo, ale i z głową.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #155 dnia: 06 Lipca 2017, 12:19 »
który masteringuje utwory już bezpośrednio dla wytwórni fonograficznej, tylko programem t-racks ? . comankh to nawet nie jest śmieszne, tylko smutne, że jaki ty jesteś niedouczony w tych tematach :/

:D jezu xd nie płacz i posłuchaj do końca choć wierzę że jesteś tak słaby że:
a) nie odpalisz bo cośtam
b) nie wytrzymasz do konca pierwszego numeru

https://sigihl.bandcamp.com/

na natywnych plagach, zadnego klocka analogowego nie widziało, bo i po co w takim miejscu.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #156 dnia: 06 Lipca 2017, 12:20 »
skoro dałem się striggerowad budełkowi, raf proszę przenieś to od razu do śmietnika :>

Offline dekanex

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 08 Lipca 2017, 22:33 »
Z innej beczki ale na temat ;) Ma ktoś jakieś zdjęcia z imprezy?

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #158 dnia: 08 Lipca 2017, 22:53 »
Zdjecia KMEGa/Albion
https://goo.gl/k5wkfR

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #159 dnia: 08 Lipca 2017, 23:03 »
Ja mam raptem kilka fotografii robionych telefonem ale pani z http://nerdynoca.pl/ bedzie montowac relacje z party - goraco wyczekuje tego materialu (bedzie miedzy innymi audio zgrywane bezposrednio z mixera).

No i przypominam o paczce ze stuffem:

http://c64power.com/sp8/silesiaparty8stuff.zip

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #160 dnia: 10 Lipca 2017, 19:22 »
Odyn podmienil dzisiaj stronke, na pozegnalna : http://silesia-party.pl/
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 11 Lipca 2017, 13:18 »
pani z http://nerdynoca.pl/ bedzie montowac relacje z party

Ta pani nazywa się Kaja Mikoszewska. Nie od rzeczy byłoby o tym wspomnieć, szczególnie że dokumentuje większość imprez scenowych w kraju i nie tylko :).

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #162 dnia: 11 Lipca 2017, 17:33 »
A u mnie od kilku dni jak gdzieś jadę w dzień i w nocy gra fajny secik :)

Offline elroy

• Level 4
    • piwo.org
« Odpowiedź #163 dnia: 11 Lipca 2017, 20:33 »
Też słucham w aucie na zmianę z nowym Decapitated ;)

Wacek: ten moment z jakiego utworu pochodzi (no chyba, że Twoja twórczość :) ) https://soundcloud.com/razorpoint/wacekarise-made-in-poland-mix-silesia-8#t=32:54
Fajnie zrobione :)
C64, C64G, C64C, C64 DTV, 3x 1541-II, SD2IEC, Final III, DualSID, Mon. 1084s, Jiffydos, A500/600

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #164 dnia: 11 Lipca 2017, 21:56 »
Wacek: ten moment z jakiego utworu pochodzi

"Crushing Beat" / Psycho8580