Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: skany etykiet cartów  (Przeczytany 2550 razy)

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« dnia: 15 Października 2014, 20:07 »
Witam,
Przyszła pora na porządkowanie moich skarbów i padło na wszelakiego typu carty. Dwa spośród nich mają szczątkową etykietę, podartą i sponiewieraną okrutnie. Są dość rzadkie, więc mam problem z doprowadzeniem ich do stanu kolekcjonerskiego.
Są to:
1. Red Box II (ew. I lub III, nie potrafię odczytać, po odpaleniu też się nie objawia który to) z pracowni Chart Elektronik,
2. Game Pack 1 z Pracowni Informatycznej Ronik-Maan z 4 grami (Pac Man, Hero, River Raid i Save New York).
Jeżeli ktoś dysponuje poniższymi, a także nie widzi problemu z zeskanowaniem w wysokiej rozdzielczości tych etykiet i podzieleniem się nimi, to będę wdzięczny. Oczywiście deklaruję chęć podzielenia się swoimi.
Z góry dziękuję życzliwym. \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Października 2014, 20:09 »
pomaganie olowi w krojeniu kolekcjonerów ... bezcenne... za inne rzeczy zapłacisz kartą MasterCard.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2014, 20:15 »
Kisiel
Rozumiem, że ta wypowiedź to raczej nie po spożyciu kisielu została popełniona. Proszę o wypowiadanie się w założonym przeze mnie wątku tylko osoby w miarę trzeźwe, ale też, przede wszystkim, życzliwe. A na imię mam Janek, Panie Kisiel.

Offline Kisiel

• Level 7
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2014, 20:23 »
co nie zmienia stanu rzeczy że pomaganie pewnej osobie przez osoby z forum powoduje nabijanie w butelkę potencjalnych klientów tegoż wspomnianego jegomościa.

Dlatego przestrzegam przed przedwczesnym pomaganiem złodziejowi.

Teksty wybiórczo nawiązujące do mojej osoby olewam ciepłym moczem.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2014, 20:35 »
Trzeba być mega mendą, żeby komuś ubliżać w ten sposób. Uprzejmie proszę Pana Mendę zatem, aby nie otwierał swojej pedalskiej mordy w moim wątku. Oprócz ciebie, buraku, żyją na świecie jeszcze całkiem normalni, pozbawieni kompleksu małego członka, użytkownicy starych komputerów. Zresztą jestem już za stary, żeby wdawać się w polemikę z pryszczatym gnojkiem twojego pokroju. Więc wypad.

Offline Kisiel

• Level 7
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Października 2014, 20:39 »
normalny człowiek bez przeszłości nie może tak reagować popracuj nad avatarem.

Przykro mi ale wszelakie posty dotyczące skanów kaset, kartów itd. będą w przyszłości obdarzone takim komentarzem.
Nie życzę sobie też sprzedawania C64GS naiwniakom poprzez słupy.

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Października 2014, 20:55 »
Kisiel
\"\" No debil po prostu. Jakie GSy? Jakie słupy? Jaki avatar? Ty się czym prędzej lecz, chłopcze. W dupie mam twój komentarz, twoje życzenia i twoje urojenia też.
Wszystkim normalnym forumowiczom, którzy mają tę wątpliwą przyjemność czytania tych żenujących tekstów oświadczam, że nigdy nie byłem niczyim słupem, nigdy nie miałem C64GS, nie znam osobiście ani poprzez jakąkolwiek korespondencję czy zażyłość żadnego z użytkowników tego forum. Od kilku lat kompletuję komputerki, którymi zajmowałem się we wczesnej młodości, bo wreszcie teraz mnie na nie stać. Zatem, jeśli nie wyżarło ci do końca mózgu od wdychania oparów kalafonii, Panie Mendo, to wydedukujesz, że mam na karku grubo po 40, i nie zwykłem tracić czasu, ani swojej osobistej godności na dyskusję z osobnikiem o mentalności jadu kiełbasianego.

Offline Kisiel

• Level 7
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Października 2014, 22:09 »
no cóż to cechuje ola, słowo pisane dla niego jest bełkotem.

NIE POPIERAMY PODRÓBEK = NIE PUBLIKUJEMY NAKLEJEK NA CARTRIDGE.

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Października 2014, 08:13 »
Dziwi mnie głównie jedna rzecz. W wątku, który założyłem, "był uprzejmy" wypowiedzieć się tylko Pan Menda. Domyślam się, że uzurpuje sobie wszelkie prawa do bycia śledczym, sędzią i katem jednocześnie. Nie wierzę, że wszystkim normalnym forumowiczom podoba się, że kreatura, zdradzająca swoim zachowaniem zaawansowaną chorobę psychiczną, w dowolny sposób, korzystając z konfabulacji, idiotycznych domysłów, pomówień i produktów urojeń swojej chorej jaźni, obraża kogo chce i jak chce. Czy to jest twoje prywatne forum, buraku? Jeśli ogólnie przyjętą zasadą jest, że nie pomagamy sobie w tego typu sprawach jak etykiety do cartów, to wystarczyłoby, że ograniczyłbyś się, chory ćwoku, do prezentacji ostatniego zdania, które wykrzyczałeś w ostatnim poście. Jako istota rozumna przyjąłbym to stanowisko bez zbędnych pytań i polemik. Pan Menda jednak uznał, że stosownym postępowaniem w tym przypadku jest, żeby komuś ubliżyć, utaplać w błocie, do jakiego widocznie się  przyzwyczaił, i w jakim najwyraźniej mu najprzyjemniej (jakbym słyszał to rozkoszne chrumkanie...) Nazwanie kogoś złodziejem, Panie Menda, bez jakichkolwiek powodów, jest zwykłym skurwysyństwem, zatem dziwię się, że taki standard jest tutaj, na tym forum, tolerowany. Jeżeli na jakimś kolejnym zjeździe ktoś soczyście napluje ci na wredny, złośliwy pysk, to będę ja, chociaż, jak mniemam, chętnych na taką gratkę jest pewnie dużo więcej.
Kończąc już, nadmienię, że jako kolekcjoner wszelkiej maści ośmiobitowców i nie tylko, korzystam z wielu for, nie tylko polskich, gdzie spotykam się z większą lub mniejszą, ale jednak życzliwością. To forum jest wyjątkowe dzięki schizofrenikowi, który w pierwszych słowach nazywa cię złodziejem. Niebywałe.

P.S. Mój dobry kolega, jeszcze z czasów szkoły średniej, jest znanym i cenionym na Dolnym Śląsku, psychiatrą klinicznym. Jeśli ładnie poprosisz, to spróbuję załatwić ci wizytę, będzie łatwiej dostać się później na oddział.

Offline Kisiel

• Level 7
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Października 2014, 10:45 »
Polska trudna język.
Nazywanie złodziejem olo to aksjomat. Olo jest złodziejem i piratem a bronienie go przez takich avatarów jest ciężko zrozumieć... jeżeli olami nie są.

Dla kolekcjonerów umieszczanie w sieci skanów okładek, naklejek itp jest przeciw skuteczne od zamierzonego celu, pomagasz złodziejowi aby on oszukał kogoś na "oryginał" nieśmigany, nówka.

ZANIM COŚ ZROBISZ pomyśl.

Offline F7sus4

• Level 6
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Października 2014, 12:51 »
Ojoj, sie zaczelo... \"\"

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Października 2014, 12:56 »
Zanim coś napiszesz - pomyśl. Czy ja prosiłem o zamieszczenie czegokolwiek? Można przecież wykorzystać prywatnego maila. Szczególnie, że zaproponowałem ew. wymianę. Swoje osmiobitowe zabawki (a mam pokaźny zbiór) traktuję z czcią, więc próbuję doprowadzić niektóre z nich do stanu perfekcyjnego. Co w tym złego? Twoja obawa, że niejaki Olo otrzyma ode mnie udostępnione mi skany jest całkowicie bezzasadna. Nie znam człowieka. Ale widzę, że budzi emocje ogromne. Nie moja rzecz. Widzę jednak, że jeśli chodzi o temat cartów, to tenże Olo radzi sobie dobrze bez moich skanów (jeśli to ten sam Olo z Allegro). Zresztą raczej idiotyzmem byłoby prosić o jakieś 2 etykiety na tym forum przez podstawionego typa. Przecież to się nie klei. Nie mając żadnych dowodów, a jedynie jakieś wyimaginowane podejrzenia, poszlaki, nie można kogoś ustawiać w jednym szeregu z jakimkolwiek niegodziwcem. Niestety, rzetelność wszczętego przez ciebie marnego śledztwa była niczym w porównaniu z twoją codzienną nieżyczliwością i złośliwością (czytałem niektóre wątki z twoim udziałem), co w konsekwencji skutkowało wykopaniem tego całego szamba (powyższe posty), w którym mam ogromny dyskomfort brodzić. Tego wątku jednak nie ma sensu kontynuować.
Być może jednak są tu ludzie zupełnie normalni, a przy ty życzliwi, a w dodatku posiadają w swej kolekcji któryś z cartów, a których pisałem na początku, to ponawiam prośbę jak na wstępie. Proszę jedynie o kontakt mailowy, bez udostępniania linków, itp.
osmiobitowy@gmail.com
Zobowiązuję się do nie udostępniania czegokolwiek komukolwiek kiedykolwiek. Jeśli nikt chętny do pomocy się nie znajdzie, to uprzejmie proszę o zaniechanie niepotrzebnych, chybionych i obraźliwych komentarzy nawiązujących mniej lub bardziej do wyartykułowanej przeze mnie prośby. Wątek umrze sobie śmiercią naturalną, a nikomu ciśnienie ani arytmia nie popsuje kolejnego dnia. Z poważaniem.

Offline F7sus4

• Level 6
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Października 2014, 13:00 »
comm: Moze sprostuje - chodzi o prosta zaleznosc, ze w tak nielicznym gronie polskich uzytkownikow C64 praktycznie prawie nie ma juz anonimowych osob. Kazdy gdzies sie przewinal, czy to w postaci advertu w pismie, magu, byl na jakims party, czy udzielal sie w innej spolecznosci zwiazanej z tematem. Jezeli wiec pojawia sie anonimowa osoba kompletnie znikad i zaklada temat, ktory potencjalnie nawiazuje do produkcji kartridzy lub ich czesci, nie dziw sie, ze pojawiaja sie mieszane reakcje. Spowodowane jest to masowa produkcja podrobek, m.in. Black Boxow (11111olo, szwanke), co jest jawnym, masowym nabijaniem klienta w butelke. Pierwszy z wymienionych ma w zwyczaju wracac na to forum pod roznymi postaciami, dlatego przypuszczenia, ze byc moze nim jestes, nie sa ostatecznie zupelnie od czapy. A odpowiadajac na tytulowe pytanie, niestety, nie mam akurat tych kartridzy.

\"\"

Offline comm

• Level 1
  • *
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Października 2014, 13:01 »
F7sus4
Tak, teraz już wiem o co chodzi. Nie miałem tej świadomości, szukałem tu po prostu takich jak ja, kolekcjonerów i pasjonatów. A zauważyłem, że tematem przewodnim jest jednak nie nasza wieloletnia pasja, tylko kasa i wzajemne animozje i oskarżenia. Mam nadzieję, że nie jest próżnym staraniem szukanie na tym forum życzliwości, o czym świadczyć może Twój post, za co dziękuję i pozdrawiam.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
skany etykiet cartów
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Października 2014, 13:58 »
F7sus4:
podrobek, m.in. Black Boxow

\"wat\"