Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oszusci z internetowych aukcji/transakcji  (Przeczytany 21593 razy)

Offline wackee

• Level 6
Oszusci z internetowych aukcji/transakcji
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Stycznia 2013, 10:28 »
Kisiel, dlatego właśnie proponowałem system propsowania opinii.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Stycznia 2013, 10:39 »
Iceman_27 z allegro - sprawa sprzed wielu lat. wyslalem kolesiowi sprawna amige 1200 a on mi odeslal bo rzekomo ta co mu wyslalem byl uszkodzona \"\"

dostalem inna sztuke, USZKODZONA!
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Stycznia 2013, 11:43 »
Raf: Dzieki, takich biore na czarna liste bez mrugniecia okiem.
Kisiel: Rozumiem, czyli Carrion to po prostu klasyczny "naginacz prawdy". Nie znam, nie bronie. Natomiast pytanie do Jericho o sprawe z dickiem202 jest jak najbardziej aktualne.

dick202

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:30 »
Dzień dobry.
Szanowny Kolego Jericho/Draco, czy możesz powiedzieć mi, o co Ci chodzi?
Do mnie - jako bezpośrednio zainteresowanego - nie trafiło żadne zażalenie od Ciebie.
Mama Cię nie uczyła, że tego typu zachowanie nie uchodzi i świadczy o tchórzostwie?
Jak coś do mnie masz, to na Allegro masz wszystkie moje dane - mogłeś pisać/dzwonić.
A jeśli masz ochotę publicznie sprawę załatwić - pisz tutaj.
Jakoś nie przypominam sobie, żebyś coś w ogóle u mnie kupił.

A Koledze Flash05 wszystkie obcojęzyczne imiona kojarzą się z tym, co miewa w d.pie?

Pozdrawiam

dick202

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:39 »
Dodam jeszcze, że na Allegro nie mam ani jednego negatywnego komentarza od Kupujących.

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:58 »
dick202 popieram Twoj wniosek o publiczne wyjasnienie sprawy, ale zachowajmy pewien poziom, ktory nie bedzie nikomu uwłaczał.\"\"

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Stycznia 2013, 15:48 »
@wackee system proponowania opinii w postaci +/- jest bez sensu - jedni zawyżą inni zaniżą.

Z Iceman_27 handlowałem kiedyś dawno temu ale nie sprzętem i tutaj nie miałem zastrzeżeń.
Warto by to podzielić może jeszcze jakoś i dodać typu czym głównie handluje ten ktoś - oprogramowanie/sprzęt/dodatki/literatura itp.
Fajnie by było udostępniać "dowody na takie akcje" ale tutaj mogły by pojawić się komplikacje prawne.

Ja miałbym zastrzeżenia do Dorian3D - próbuje się umawiać poza aukcjami, czasem korzysta z osób trzecich do licytacji (sprawdzone osobiście bo tak się natknąłem) no i jego poprawna polszczyzna odbiega mocno od norm. Nie umie się ani wysłowić ani zachować żadnych zasad gramatyki.

@Kisiel ale spokojnie sprawa swój finał będzie miała chyba w sądzie.

Co do list blokowanych to u mnie już przekracza ta lista chyba 120 osób - za różne przewinienia.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Stycznia 2013, 17:59 »
Dexter:
Z Iceman_27 handlowałem kiedyś dawno temu ale nie sprzętem i tutaj nie miałem zastrzeżeń.

ja tylko mowie jak perfidnie mnie oszukal - po co mialbym to zmyslac? sadzisz ze przypadkiem odeslal mi inny egzemplarz i sciemnial ze klawiatura w sprawnej amidze 1200 nie dziala? \"\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Stycznia 2013, 18:21 »
Raf:
po co mialbym to zmyslac?

Wiesz ja mu się nie dziwię miał 13 amig w jednym pokoju i odesłał FIFO nie LIFO to co się czepiasz :P  

PS. dałeś mu popalić?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:10 »
Dexter:
@wackee system proponowania opinii w postaci +/- jest bez sensu - jedni zawyżą inni zaniżą.

No widzisz, cała mądrość polega na tym że tak czy siak będzie wiadomo żeby być ostrożnym z taką osobą. Nie ważne czy głosy za i przeciw się zniosą czy nie, obecność na liście zasugeruje ostrożność, i o nic więcej nie chodzi.
Jak widać po przykładach wyżej taki system jest niezbędny, ponieważ najwyraźniej dużo "niepewnych" ma charakter bipolarny - jednym szkodzą, innym nie \"\"

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #40 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:16 »
dick202
Pilnuj się koleś ze słowami a od mojej matki to się odczep.
Masz negatywne komentarze i dobrze wiesz co nabroiłeś więc nie pitol. Jesteś na czarnej liście za to samo co Iceman_27 i nie wymawiaj się tchórzostwem tylko przyznaj do błędu.
Na szczęście mnie w chuja nie udało Ci się zrobić i raczej nie uda!
I nie obrażaj ludzi których nie znasz. Mama Cię synku nie nauczyła?

F7sus4
Carrion kupił ode mnie 1581 BOXowaną "do kolekcji" w pełni sprawną z lekkim pęknieciem w obudowie z najładniejszym zasilaczem jaki miałem za 350 pln. Za tyle kupiłem tę stację i odsprzedałem mu po apelu że kupi na c64scene.pl . Sprzedałem mu też C128 za 150pln.
Sprzęt poszedł w jego ręce ze względu na to że go nie używałem a Carrion miał zamiar stworzyć kolekcję i używać tych komodorków. Tak przynajmniej mnie zapewniał.
Tomka poznałem na Silesia Party i jako legendę sceny darzyłem go szacunkiem i zaufaniem.
Okazało się jednak że kolega postanowił zarobić na handlu na allegro i wystawił tę stację na aukcję. Oczywiście nie zostałem o tym poinformowany. Cena w drodze licytacji była kosmiczna - ok. 600-700 pln? Zdjęcia piękne tylko nie widać było pęknięcia obudowy na nich.
Licytację wygrał V-12 i Carrion wysłał mu stację ale okazało się że ze zmasakrowanym zasilaczem i pękniętą obudową czego nie było widać na zdjęciu!
V-12 się wkurzył, napisał do Carriona. Ten oddał mu kasę ale shandlował stację komuś innemu. C128 też. Na moje pytania nie raczy odpowiadać i uważa że wszystko jest w porządku.
Może według niego jest. Dla mnie koleś jest zwykłym handlarzyną i oszustem.
Świadczą o tym też opisy z jego ostatnich aukcji. Szkoda że koleś który uchodzi za jednego z najlepszych polskich grafików swoje prace konwertuje a ludzi ma za nic i robi na nich złoty interes. Sorry winnetou ale ja się na takie rzeczy nie godzę.
I tak Carrion - mogę Ci to powiedzieć w oczy na najbliższym party. Tylko czy Ty w końcu przyjedziesz? Czy dalej będziesz się chował w domu a później płakał że atarowcy mają to, tamto, sramto?

dick202

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:30 »
Jericho/Draco - proszę o szczegóły.
Proszę też wkleić moje negatywne komentarze.
A każdy może wejść na moje konto i sprawdzić sam.
To jest dowód, że Jericho jest oszczercą.
Nic więcej chyba nie trzeba dodawać.

dick202

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:38 »
Dla zainteresowanych na Allegro mam taki sam nick, jak tutaj.
Ja w ogóle nie wiem, skąd ten gość się zerwał.
Wypisuje o mnie jakieś historie dziwne, a ja go kompletnie nie znam.
Nie potrafi też podać żadnych szczegółów.
Nie przypominam sobie nikogo wnoszącego pretensję od kiedy sprzedaję na Allegro.

dick202

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:42 »
Jericho/Draco
Przepraszam za matkę. Przecież masz dwóch ojców.

Offline Jericho/Draco

• Level 4
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Stycznia 2013, 19:44 »
dick202
Gościu odbij w lewo i rzuć się w gówno! To że jesteś synem pedała wiem już dawno. I pilnuj się ze słowami.