Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 1541 ULTIMATE - nowosci w firmware  (Przeczytany 18917 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Psychik

• Level 5
1541 ULTIMATE - nowosci w firmware
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Listopada 2012, 11:48 »
czekam kto pierwszy nazwie Gideona zlodziejem, bo przeciez zaszywa obrazy kartow na licencji i sprzedaje je jako PODSTAWOWY element towaru. to samo robi Kisiel. obaj sa zlodziejami? czy nie należałoby zadac sobie pytania czy nie usunac obu z tego forum podobnie jak 11111Olo? czy myla sie osoby nazywajac Kisiela - zlodziejem?

LoL...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Listopada 2012, 12:00 »
Odgrzewany kotlet, używając 1541U sam prosisz się o nazwanie złodziejem, bo to Ty wybierasz który kradziony soft używasz. Gideon sprzedał psychikowi hardware a ten nawalony po psychotropach używa kradziony software \"\"
Psycholu weź sobie coś na kaca bo ci z pyska jedzie :P

Twój okres oczekiwania na GeoAction wydłużył się w nieskończoność hahaha ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Listopada 2012, 12:49 »
Raf, ja wolę szybsze dema, więc śmierć IEC? ;)

Kisiel, no to ja przynajmniej nie jestem złodziejem, bo w Ultimate planuję używać 7.3 atraxa którego posiadam w "oryginale" \"\" (tak wiem, zaraz napiszesz że jestem złodziejem w drugim pokoleniu :D).

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Listopada 2012, 12:50 »
Pomyliliscie topici - to jest o "1541U", a nie "ZLODZIEJ wydzielony z aukcji".

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Listopada 2012, 12:54 »
PS. Sorry, bo nie jestem w temacie od poczatku, ale Panowie - skad sie wzielo w ogole cale to pierdo**enie na temat "zlodziejstwa"? Kisiel, Olo, czy ktokolwiek tam jeszcze - tak bronicie praw autorskich - nie wiem, macie legalne Windowsy, 100% softu na kompie, a moze nawet WinRARa, plyty CD, kolekcje DVD i pierdyliard BD? Jesli nie, to nie wiem, czemu taka rozmowa ma ostatecznie sluzyc, oprocz wytykania swoich wlasnych "bledow" palcami innym ludziom. Ostatecznie i tak do niczego to nie prowadzi, a czym jest piractwo chyba kazdy z grubsza rozumie i prowadzenie 100-postowych dyskusji na ten temat nie wniesie nic nowego tematu, a jedynie skonczy sie na osobistych wycieczkach. No chyba, ze wlasnie o to chodzi i to lubicie. Wtedy nie mam wiecej pytan. \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Listopada 2012, 14:11 »
Offtop! \"\"

F7sus4:
macie legalne Windowsy

Tak.

plyty CD, kolekcje DVD i pierdyliard BD?

Tak. Jest jeszcze VOD na przykład.

Wyobraź sobie, że punkt widzenia się zmienia, jak się człowiek bawi w muzykę na przykład, i kurwica go strzela że jego pierwsza płyta która wczoraj wyszła na iTunes, dzisiaj już jest jako ripp na p2p \"\"
Poza tym nietrudno być nowadays legalnym, jeżeli chodzi o software - niemal każdy dobry soft ma swój freeware'owy odpowiednik. A naprawdę dobre programy kosztują relatywne grosze.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Listopada 2012, 16:48 »
Wacku chłopaki się nabijają zgodnie z hasłem "iksy sriksy olo kur..." Co jakiś czas podbijają jakiś temat o rodzynkach i bateriach z hasłem olo i uważają, że to zabawne. No może i to jest zabawne ale i też nudne, jest jeden temat "moralność złodzieja" i on wystarcza. Olo sprzedaje podróbki kaset czajkowskiego nagranych na nośnikach wyprodukowanych po ustawie o prawie autorskim, sprzedaje podróbkę gry Prince of Persia z logiem i okładką firmy która to produkowała i jest właścicielem loga i szaty graficznej. Sprzedaje też olo program draBrowser na swoim pająkboxie chociaż nigdzie o tym nie ma wzmianki, tak samo nie ma wzmianki o Easy Flash, oraz Mr. Sid'e oraz Conradzie z Samaru... co nie przeszkadza kolegą z grupy kupować od niego podróby albo pieprzyć kalumnie o otwartości tego czy innego softu.
Moralność złodzieja jest prosta, sprzedajesz "oryginalny" produkt w niskiej cenie \"\" Odpowiedzialność psychika jest też stosunkowo prosta, to firma samsung.hp.dell.lenovo. jest złodziejem, oczywiście że nie psychol bo psychol tylko zainstalował pirackiego windowsa a oni wyprodukowali narzędzie do kradzieży \"\" Producent młotka jest winny morderstwa, a producent noży winny jest obcięcia palca. Proste, nudne i nie zmienię zdania na ten temat.
Jak to napisał pewien znany koder, jak piszesz negatywnie to prędzej czy później nazwą ciebie chujem :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Listopada 2012, 16:54 »
\"\"

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Listopada 2012, 12:34 »
wackee:
 niestety kończą nam się zapasy sprawnych dyskietek. Padały jak muchy podczas próbnych pokazów przed kompo na sprzęcie organizatorów (byłem przy tym :D).

http://www.athana.com/html/diskette.html

Nówki sztuki prosto do producenta. 3.5, 5.25 (DD 48 TPI oraz 96 TPI !! no i HD) oraz 8 cali ;)
-profil nieaktywny-

Puma

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Listopada 2012, 10:41 »
jest już kolejny update do Ultimate, wersja stabilna
wersja general i wersja + z 16 bit audio

Puma

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Grudnia 2012, 18:14 »
Nie wiem czy ktoś z was słuchał najnowszy sampl pod ultimate audio
Jestem pod wrażeniem

http://chomikuj.pl/okti/C64/Ultimate_audio/ultimate+audio,2185516291.rar

Download bez konieczności rejestrowania w serwisie
Wypakować
Ustawić audio na sample
Załadować REU - autor pisze by ustawić na 16MB
Załadować prg i słuchać na słuchawkach lub głośniczkach
Dla mnie bomba

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Grudnia 2012, 18:25 »
Puma:
Nie wiem czy ktoś z was słuchał najnowszy sampl pod ultimate audio

Aby używać Ultimate Audio trzeba załadować ten alternatywny firmware (ten z plusem)? Dobrze rozumuję?

Puma

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Grudnia 2012, 18:26 »
tak dokładnie

Puma

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Grudnia 2012, 10:28 »

Offline wackee

• Level 6