Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 1541 ULTIMATE - nowosci w firmware  (Przeczytany 18915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Psychik

• Level 5
1541 ULTIMATE - nowosci w firmware
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Marca 2013, 22:57 »
kenji:
Jakoś nie czuję potrzeby posiadania tam konta.

wiedzialem, ze to napiszesz.
znam wiare co nie uzywa komorek i krytykuje jazde z nawigacja.
Ty nie masz konta na fejsie.
IMO to podobne dziwactwo, ktore niczemu nie sluzy.
tylko sie nie obraz czasem... \"\"

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #106 dnia: 10 Marca 2013, 23:14 »
Psychik:
kenji:
Jakoś nie czuję potrzeby posiadania tam konta.

wiedzialem, ze to napiszesz.

Generalnie to popieram kenji'ego. Mam konto na fejsie tylko po to, żeby mieć dostęp do informacji umieszczanych wyłącznie tam \"\". Nie lubię go używać i rzadko tam zaglądam, o publikacji czegokolwiek już nie mówiąc. Nie jest to wstręt do nowości starszego pana, po prostu nie lubię owczego pędu, braku prywatności i jakiejś formy ekshibicjonizmu jakim jest dla mnie fejs. Oczywiście bez obrazy \"\".

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Marca 2013, 06:41 »
hsimpson:
żeby mieć dostęp do informacji umieszczanych wyłącznie tam

Ja bym nie nazwał facebooka jako źródło informacji, raczej jest to miejsce wymiany twoich danych osobowych za zbiór śmieci z netu które sam byś nie znalazł bo byś nie miał na to czasu. No chyba że nazwiesz śmieć "jestem zmęczona idę spać" jako informację od kochanki, że spotkanie jest w ogrodzie ;)
Ludziska w Polsce uwielbiają śmieciowość, mamy McDonalds, KFC, Facebook'a a swojski portal śmieciowy NK już nie jest trendy. Śmieciowe żarcie, śmieciowe ploteczki, śmieciowi ludzie, pokaż mi swoją twarzoksiążkę a powiem jakim śmieciem jesteś ;)

PS. Zakładamy się że facebook w najbliższych 10 latach zostanie przejęty albo zbankrutuje ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #108 dnia: 11 Marca 2013, 06:58 »
Kisiel:
Ja bym nie nazwał facebooka jako źródło informacji, raczej jest to miejsce wymiany twoich danych osobowych za zbiór śmieci z netu które sam byś nie znalazł bo byś nie miał na to czasu.

Toteż nie nazwałem go źródłem informacji. Czasami się zdarza, że ktoś tam umieszcza informacje i nigdzie indziej ich nie przeczytasz, jak np. Gideon. Do tego właśnie używam tego konta. Co do miejsca wymiany danych osobowych, to się w 100% zgadzam, dlatego nic kompletnie tam nie umieszczam.

Kisiel:
pokaż mi swoją twarzoksiążkę a powiem jakim śmieciem jesteś ;)

Sieciowy ekshibicjonizm jest trendy.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #109 dnia: 11 Marca 2013, 09:48 »
Psychik, to nie tak że jestem anty bo tak. Miałem konto na FB, miałem na NK, ale po jakimś czasie stwierdziłem, że to bez sensu. Z osobami które chcę, kontakt mam. Realny, nie wirtualny. Żadnego zboża uprawiać nie zamierzam. Skasowałem konto na FB, na google itd. Jakoś mi tego nie brakuje.
Telefonu komórkowego bym się nie pozbył. Co do GPS, to i tak głównie jeżdżę po mapach, ale pamiętam czasy, gdy nawigacja, którą miałem była warta 3/4 mojego Cinquecento i wcale to nie było 199 zł :\"\"

Tak zupełnie off-topicznie to powiem Wam, że bardzo lubiłem czas po przeprowadzce do nowego domu. Przez blisko 3 miesiące nie miałem internetu, a przez cztery telewizji. Panowie to był najpiękniejszy czas !!!! Wspólne rodzinne wieczory, czytanie książek, wspólne słuchanie radia. Kurde. Coś pięknego. Tak rodzinnie.
Zaczynam powoli rozumieć ludzi, co świadomie rezygnują z TV w domu. Chociaż kiedyś wydawało mi się to niemożliwe.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #110 dnia: 11 Marca 2013, 10:08 »
kenji:
Wspólne rodzinne wieczory, czytanie książek, wspólne słuchanie radia.

Jak nie ma współnych tematów to się włącza TV albo siedzi sobie małżeństwo na FB i uważa, że tak powinno być bo tak robi miliard osób na ziemi. Zauważyłem pośród znajomych, że kto mniej ma życia w realu bardziej siedzi na FB i publikuje jakieś pierdolety (czasem śmieszne). Wynika to pewnie z braku/unikaniu relacji osobistych z ludzmi, zabiegania, tudzież choroby Psychicznej. Jaki ten świat się stał bliski, mam koleżankę w Japoni która męczy fejsa dzień w dzień starając sie utrzymać zmierzch kontaktów ze znajomymi z Polski. Trzymam kciuki.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Marca 2013, 12:06 »
Ty lepiej powiedz czy na Forevera jedziesz

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #112 dnia: 11 Marca 2013, 12:59 »
kenji
Rozwaliłem auto na weekendowej zamieci, cieszę się, że żyje.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #113 dnia: 29 Marca 2013, 16:48 »
Jest możliwość w U2 kopiowania zbiorów z pendriva USB do microSD?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #114 dnia: 29 Marca 2013, 17:12 »
Jeszcze jedna dziwna rzecz w firmware - mam podłączoną 1541II jako 8, U mapuję jako 9 - jest OK. Wyłączam 1541 i U przestaje mi się zgłaszać jako driv - wisi na ATN chyba - nieraz muszę kilka razy wyłączyć C64 albo chyba raz na dłużej (z 20 sekund) wtedy po włączeniu U jako 9 działa bez zarzutu...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Puma

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 29 Marca 2013, 18:02 »
Na razie nie ma kopiowania z pena na SD choć już jakiś czas temu to zasugerowałem.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #116 dnia: 29 Marca 2013, 19:18 »
a wjaki sposób pojawia sie drive B?